Τρίτη 26/3: Για την Αριστέα ξανά!

Τρίτη 26/3: Για την Αριστέα ξανά!

Αυτή την Τρίτη, 26 Μάρτη, θα βρεθούμε ξανά στο δικαστήριο στο πλευρό της Αριστέας, αυτή τη φορά για να απαιτήσουμε να μην αλλάξει η ειλημμένη απόφαση της περασμένης άνοιξης, που δικαίωνε την εργαζόμενη συνάδελφό μας.

Η υπόθεση είναι σε όλους γνωστή. Αφού απέλυσε την εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, αφού μήνυσε μέχρι και τους τοίχους, τώρα ήρθε η ώρα να εκδικαστεί η έφεση που άσκησε στην περσινή απόφαση.

Εμείς, με τον ίδιο τσαμπουκά και την ίδια αποφασιστικότητα θα είμαστε εκεί! Όπως ξέρουμε και έχουμε μάθει! Με τον κόσμο του αγώνα, των σωματείων, των αλληλέγγυων, να απαιτήσουμε να δικαιωθεί σε όλα η εργαζόμενη, να πληρώσει για όλα ο μισάνθρωπος εργοδότης.

Σας καλούμε ξανά να δώσετε έμπρακτα τη στήριξή σας με δύο τρόπους: 

  • Να προωθήσετε το παρόν ψήφισμα παντού, έτσι ώστε να υιοθετηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες. Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε για την τεράστια αξία τους και το ρόλο που είχαν παίξει τα δεκάδες ψηφίσματα από όλη την Ελλάδα την προηγούμενη φορά.
  • Με την παρουσία σας στην Ευελπίδων τη μέρα του εφετείου, την Τρίτη 26/3 το πρωί. Από πέρσι τέτοια εποχή που δικαζόταν η υπόθεση, ο ντόρος που είχε γίνει έχει αδυνατίσει, και ο Μπάμζας ποντάρει σε αυτό για να αθωωθεί τώρα στην έφεση! Να μην τον αφήσουμε!

Σε περίπτωση που ψηφιστεί το ψήφισμα από κάποιο σωματείο ή συλλογικότητα, θα θέλαμε να μας ειδοποιήσετε με email στο radicalit2016@gmail.com

Ακολουθεί το ψήφισμα το οποίο καλούμε να υιοθετήσει κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα που θέλει να στηρίξει έμπρακτα:

Καμία έφεση δεν αλλάζει τη στάση της εργοδοσίας.

Αλληλεγγύη στην απολυμένη και απαίτηση για πλήρη δικαίωση της.

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος (κατα το έτος 2017) απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης προχώρησε και σε μηνύσεις. Εκτός από τις απανωτές μηνύσεις στην ίδια την εργαζόμενη για πολλούς και διάφορους ψευδείς λόγους, έχει επίσης καταθέσει: μια μήνυση σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL I.T. και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος, την άνοιξη του 2018 μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς και μία σειρά άλλων σωματείων, κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή τόλμησαν να εκφράσουν και αυτές την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη!

Μηνύσεις, οι οποίες δεν σταματούν ακόμα και όταν εκδικάζεται η υπόθεση και έχει ως αποτέλεσμα τη δικαίωση της εργαζόμενης και την επιβολή αποζημίωσης από τον εργοδότη προς την απολυμένη. Από τη στιγμή της δικαίωσης της εργαζόμενης μέχρι και σήμερα ο κ. Μπάμζας, δεν σταμάτησε να μηνύει συναγωνιστές και μέλη της οικογένειας της Αριστέας, ενώ παράλληλα δεν έχει καταβάλλει δραχμή από τις αποζημιώσεις που δικαιούται η εργαζόμενη.

Στον αντίποδα όλων αυτών, επιμένει να αμφισβητεί την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση ασκώντας έφεση. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης ο εργοδότης ήταν απών, μιας και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τις πράξεις του. Αυτές οι πράξεις του είναι που τον καταδικάζουν και καμία έφεση δεν μπορεί να τις αλλάξει. Καλούμε το δικαστήριο, να δικαιώσει για άλλη μια φορά την εργαζόμενη, η οποία έχει μαζί της όχι μόνο το δίκιο με το μέρος της, αλλά και την αλληλεγγύη όσων συνυπογράφουμε αυτό το ψήφισμα.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, η οποία επιτείνεται και με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους συναδέλφους που μηνύθηκαν.Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για τον αγώνα του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη. Ο εργοδότης να πληρώσει τα όσα ορίζει η δικαστική απόφαση, στην εργαζόμενη.

  • Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

ΠΗΓΗ: https://www.radicalit.gr

Διαβάστε Επίσης

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;“-“Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;”

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;” ή αλλιώς “Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα;” Οι επιχειρήσεις και το …