Τελευταία Νέα

Εκλογές Υγιεινής και Ασφάλειας 2009.

Υγιεινή & Ασφάλεια

Μαϊμού εκλογές, Μαϊμού επιτροπές

Μετά από 23 χρόνια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ-ΟΤΕ σκέφθηκε να κάνει εκλογές για Υγιεινή & Ασφάλεια. Όμως οι κομματικές, οι παραταξιακές, οι σωματειακές και οι προσωπικές τους αντιθέσεις, τους οδήγησαν σε εκλογές μαϊμού, που εξέλεξαν μαϊμού επιτροπές.

  • Άλλα ψήφισαν οι εργαζόμενοι και άλλα ανακοίνωσαν οι διορισμένες εφορευτικές επιτροπές! Πχ στην 07 Α΄ ΤΔΑ εκλέχτηκε ο συνάδελφος Μουστής Γεώργιος αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ η εκλογή του, άλλους ανακοίνωσαν!!
  • Ψήφισαν ελάχιστοι αλλά οι κάλπες γέννησαν και εμφανίστηκαν πολλαπλάσιοι ψηφίσαντες! Πχ ΔΜ, …
  • Υποψηφιότητες χάθηκαν στο δρόμο από τους ανημέρωτους που διόρισαν σαν εφορευτικές επιτροπές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ! πχ 10 Ανατ Αττική
  • Όπου κάποιος υποψήφιος ζήτησε να παραβρεθεί στην καταμέτρηση αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα, του το απαγόρευσαν! πχ 01-ΔΜ, 07-Α΄ ΤΔΑ

Το πρόβλημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, Να μην χάσουν “συνδικαλιστική”  “εξουσία” από τις επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας και πως θα μοιράσουν τις συνδικαλιστικές άδειες!

Η αρνητική εμπειρία άλλων κλάδων, ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ αλλά και η θετική εμπειρία των επιτροπών σε ΟΤΕ-ΝΕΤ και COSMOTE, δεν τους έπεισαν να κάνουμε κάτι καλύτερο σαν όμιλος ΟΤΕ.

Όλα τα παραπάνω τραγελαφικά είναι αποτέλεσμα των μυστικών συμφωνιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που έγιναν μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους στους χώρους δουλειάς.

Είναι μακριά και έξω από κάθε έννοια εργατικής δημοκρατίας και δεοντολογίας.

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.