Τελευταία Νέα

Παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα στον ΟΤΕ!

Παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα στον ΟΤΕ!

   Προχθές την Πέμπτη στις 29 Μάρτη ο συνάδελφος τεχνικός πεδίου Κ.Σ καθώς οδηγούσε στην περιοχή των Πατησίων το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εμφανίστηκε ξαφνικά ένα όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και τον διεμβόλισε.

   Από θαύμα ο συνάδελφος γλύτωσε την ζωή του γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε ανατράπηκε.

   Τα αυτοκινητιστικά αυτά ατυχήματα στον ΟΤΕ που στην ουσία τους είναι εργατικά, πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

   Πριν λίγο καιρό είχαμε άλλο παρόμοιο τρακάρισμα με παρόμοιες συνθήκες. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε τόσο και δεν ανακοινώνονται σε ολόκληρη την χώρα.

   Η εντατικοποίηση και το «τρέξιμο» των τεχνικών αυξάνουν τα κάθε είδους εργατικά ατυχήματα.

   Κατά τ’ άλλα, το επίδομα οδήγησης – μισάωρο που είχε χορηγηθεί για να καλύπτει κάποιο μέρος από τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι τεχνικοί όταν οδηγούν, κόπηκε πανηγυρικά από την διοίκηση… παραχώρηση κι’ αυτό των εργατοπατέρων στον «εξορθολογισμό (προς τα κάτω) μιας σειράς επιδομάτων και παροχών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας» που αναφέρει ο Τσαμάζ.

   Το επικοινωνούσαν μάλιστα οι αλητήριοι και μας χλεύαζαν, σαν επίδομα ζεστάματος αυτοκινήτου!!!

   Το περίεργο είναι ότι ούτε δικαστικά δεν ευοδώθηκε. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αποτέλεσμα των δικηγορικών κυκλωμάτων που δρουν στον ΟΤΕ ή απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης.

   Όπως και να’ χει οι συνάδελφοι  που ψήφισαν πρόσφατα και στηρίζουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό ας το βάλουν κι’ αυτό στον λογαριασμό μαζί με όλες τις άλλες κατακτήσεις που κέρδισαν.

   Όλοι οι άλλοι όμως, οι ενεργοί τεχνικοί, απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα με κανονικές νόρμες δουλειάς για να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

ΑΣΕ

Αθήνα: 02-04-2018

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.