Τελευταία Νέα

Όλοι στην 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7 Μαΐου.

Όλοι στην 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7 Μαΐου.

Όλοι στην συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μαΐου

ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Όλοι στις Συγκεντρώσεις και Πορείες.

 

   Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνει άρον άρον για ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

   Με το πολυνομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση αφανίζει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα και με το φορολογικό εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο την κοινωνία.

   Από τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ότι καμιά κυβέρνηση δεξιά ή αριστερή δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους πόθους και τις αγωνίες αυτών που παράγουν, τους πραγματικούς παραγωγούς πλούτου της κοινωνίας και να προβληματιστούν για τις απανωτές ήττες τις οποίες δεχόμαστε.

   Η κυβέρνηση νομοθετεί με διαδικασίες fast track ολοκληρώνοντας τις προηγούμενες αντεργατικές πολιτικές και αφήνει πίσω ένα μαύρο τοπίο χωρίς εργατικά δικαιώματα πάνω στο οποίο θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση το κεφάλαιο και τα αφεντικά (ντόπια και ξένα) την πλήρη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

   Οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα θέλουν αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους που η «αριστερή» κυβέρνηση νομιμοποιεί τα αντεργατικά πεπραγμένα τους και ξεσκονίζει τις καρέκλες τους για να επανέλθουν στην εξουσία.

   Οι δε «θεσμοί» των εργαζομένων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όχι μόνον, αφού έκαναν τα πάντα για να εκφυλίσουν τις αντιασφαλιστικές κινητοποιήσεις, κάνουν αυτό που είχαν προαναγγέλλει εδώ και καιρό μια «συνήθη» 48ωρη απεργία, ουσιαστικά βάζοντας την υπογραφή τους κάτω από το αντεργατικό και αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

   Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι.

   Αν δεν ανασυγκροτηθούμε και δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς προστάτες  και αντιπροσώπους που αποφασίζουν πριν από μας για μας, θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε την μια ήττα μετά την άλλη.

   Αυτό που φοβάται το σύστημα, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση «δεξιά και αριστερή» είναι η συνέχιση του αγώνα με καταλήψεις και άλλες εργατικές ενέργειες αντίδρασης από την Δευτέρα και μετά, μέχρι να πέσει η δουλική κυβέρνηση του κεφάλαιου, των δανειστών και της τρόικας μαζί με όλο το μπλοκ εξουσίας που την στηρίζουν.

   Συμμετέχουμε στην απεργία και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλο τον κόσμο να κατέβει μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Όλοι  στους δρόμους

Όλοι στον αγώνα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 05-05-2016

EMAIL NEWSLETTER

Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα μας ;

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters) συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα με τα στοιχεία σας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας καθώς και την αποστολή διαφημιστικού υλικού από αυτόν τον ιστότοπο. Τα στοιχεία που υποβάλετε είναι ασφαλή & δεν μοιράζονται με κανένα τρίτο μέλος ή πάροχο υπηρεσιών.