Ανακοίνωση για τα Πριμ το 2007.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»

  

Συνάδελφοι, σες

   Το πριμ που μπήκε ήδη στα χαρτάκια μας, δεν το έβαλαν επειδή τον πρόεδρο Βουρλούμη, τον Γεν. Διευθυντή Καραγιώργο, την Έβανς και τους υπόλοιπους τους έπιασαν τα «Κουβαρνταλίκια» ή θέλησαν να αυξήσουν τις αποδοχές μας έστω και άμεσα.    Ούτε επειδή πράγματι μετά την εθελουσία πραγματοποιήσαμε  έναν άθλο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ στη ΣΑ  της ΠΕΤ-ΟΤΕ και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας κτύπησε κόκκινο.

Άλλοι  είναι  οι  στόχοι  των  διοικούντων  μας

Και  πρέπει  να  τους  κατανοήσουμε  πριν  να  είναι  αργά.

 1ος  Στόχος:    Να ευλογήσουν τα «γένια» τους. 

    -Προαίρεση μετοχών αγνώστου ποσού για τα στελέχη.

    -Πριμ 2.200 ευρώ  για τον προϊστάμενο, 6.000 ευρώ για τον Διαμερισματάρχη,,13.000 για τον περιφερειακό και από 20.000 ευρώ  και πάνω για τους υπόλοιπους.

  2ος Στόχος:    Να στρατολογήσουν όσους ηλίθιους μπορούν που  όταν τους δείχνουν το φεγγάρι αυτοί κοιτάνε το δάχτυλο. Ξέρουν ότι τέτοιοι κακομοίρηδες δεν θα κοιτάξουν το «Τσινκουιτσέντο» που χάρισαν σε πριμ στον Διαμερισματάρχη , ούτε το «AUDI» του Διευθυντή αλλά τα 100 ευρώ περισσότερα ή λιγότερα που πήρε ο διπλανός τους….Έτσι νομίζουν ότι θα μας διασπάσουν και θα μας αποπροσανατολίσουν.

  3ος Στόχος:  Να μας κάνουν συνένοχους, να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας και να διαχωριζόμαστε από το διπλανό μας μόνιμο ή συμβασιούχο επειδή μας έδωσαν μισό ή 1 ευρώ την ημέρα.  Επιδιώκουν ακόμα να διευρύνουν την απόσταση προϊσταμένου- υφιστάμενου.  Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα στα ΟΤΕ- SHOP.

   Εκεί τα τελευταία χρόνια  2-3  άτομα μοιράζονται τα πριμ και όλοι οι άλλοι πληρώνουν τις επιπτώσεις (ουρές, ορθάδικα, υποχρεωτικές στολές κ.λ.π.).

   Η ανεκδιήγητη ηγεσία του ΠΑΣΕ  ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ, ΣΥΝ.) όχι μόνο συμφωνεί αλλά ζητάει κατάργηση των υπερωριών και από τους τεχνικούς!  Δηλαδή να εφαρμόσουμε παντού την εργασία λάστιχο που επιβάλουν οι Προϊστάμενοι –Συνδικαλιστές του ΠΑΣΕ  πριμοδοτώντας και την απεργοσπασία των «Καταστηματαρχισσών».

  4ος Στόχος:   Να τα δώσουν όλα σε εργολάβους και «εξωτερικούς συνεργάτες» όσο πιο πολλές εργολαβίες τόσο μεγαλύτερο πριμ.

Τρανταχτό παράδειγμα η περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδας.   Πρώτη στις εργολαβίες –  Πρώτοι στους στόχους και στα πριμ!  Δοξάστε τους!

  5ος Στόχος:  Είναι το πρώτο βήμα για βαθμολόγηση με την καμπύλη «gauss» και ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές απολύσεις.

   Αυτά βέβαια δεν τα ανακάλυψαν μόνοι τους, είναι πολιτικές που εφαρμόζει δικτατορικά το κεφάλαιο σε όσες επιχειρήσεις καταφέρνει με το καρότο και το μαστίγιο να υποτάξει τους εργαζόμενους.

   Στην περιβόητη Αμερικανική ENRON οι εργαζόμενοι ψήφιζαν οι ίδιοι  και απολύονταν 15% κάθε χρόνο!    Στο τέλος οι Μάνατζερ – Μουζαχεντίν,  χρεοκόπησαν την εταιρεία.

   Εκείνοι βγήκαν με 100άδες εκατομμύρια κέρδη,  ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι εκτός απ’ τη δουλειά τους έχασαν και τα λεφτά των συντάξεών τους!

Συνάδελφοι, σες   

Η αποδοχή τέτοιων επιλογών ή συνειδητά όπως έκανε η ΔΑΚΕ ή συγκαλυμμένα όπως η ΠΑΣΚΕ  – ΕΣΚ –(Α)κομμάτιστοι και ΑΓ. ΣΥΝ της ΠΕΤ- ΟΤΕ  είναι καταστροφική για τα δικαιώματά μας και το μέλλον μας.

Φέρνουν ακέραια την ευθύνη ανεξάρτητα με τις θέσεις που δήθεν πήραν για το πριμ.   Έκαναν και κάνουν πλάτες στον Γ. Διευθυντή Καραγιώργο που μεθόδευσε το πριμ και τους δήθεν στόχους από πέρυσι .

Αυτά τα πάλεψε και τα αποκάλυψε η ΑΣΕ . Οι παρατάξεις αυτές όμως δεν έβλεπαν ούτε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας (υποχρεωτικά Σαββατοκύριακα κ.λ.π.), ούτε εργολάβους βλέπουν στο ενεργό δίκτυο, ούτε τίποτα.

Ενώ από τον Οκτώβρη πήραμε απόφαση στην ΠΕΤ-ΟΤΕ με τίτλο «Φτάνει πια» ότι θα φωνάζαμε τις επιθεωρήσεις εργασίας και θα καταστέλλαμε την αυθαιρεσία των προϊσταμένων,  φρόντισαν να ρίξουν το σωματείο σε αδράνεια και να κάνουν πλάτες στα σχέδια της διοίκησης του ΟΤΕ που με το πριμ εφάρμοζε την πολιτική του διαίρει και βασίλευε.

Αντί να δράσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση εγκαλούσαν την ΑΣΕ  η οποία προσπαθούσε  και πάλευε μόνη της.  

  • Αν πετύχουν να μας κάνουν να θεωρήσουμε ότι  «ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο διπλανός μας» είμαστε χαμένοι όλοι μαζί.
  • Στο χέρι μας όμως είναι, να τους απαντήσουμε και να τους δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι.
  • Με την αλληλεγγύη μας, τον εργατικό πολιτισμό μας, και την ενεργή συναδελφικότητα,  σας καλούμε να καταργήσετε τα σχέδια τους στην πράξη.

Το Τεχνικό Τμήμα Αλυσίδας μας δείχνει το δρόμο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 Ιούνιος 2007

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …