Ανακοίνωση για την πλυμμήρα στις αποθήκες της Πάρνηθας.

«Ο κακός τους ο καιρός»

   Σκηνή πρώτη:   Εκείνο το βροχερό πρωινό της Πέμπτης ο καιρός αποφάσισε να δοκιμάσει το «στολίδι» των νέων μάγων που διευθύνουν σήμερα τον ΟΤΕ , την αποθήκη της Πάρνηθας.

   Εκείνη τη μέρα είχε παραπάνω κέφια.  Έριξε λοιπόν μια μπόρα σαν αυτές που ρίχνει ταχτικά τώρα τελευταία και περίμενε να κάνει χάζι με το αποτέλεσμα.

«Νταβατζήδες και Εκπορνευόμενοι»

  Σκηνή δεύτερη:   Το «στολίδι» εμπνεύστηκαν οι «Αγοραίοι» Μάνατζερ που διευθύνουν τον ΟΤΕ και τη δουλειά  την ανέθεσαν σε δύο «ευυπόληπτες» εταιρείες με τους ιδιοκτήτες των οποίων ο πρωθυπουργός «βρίσκεται» σε πόλεμο;

   Γιατί επέλεξαν αυτούς τους δύο, οι απόψεις διίστανται:

   Άλλοι λένε ότι οι Διευθυντές του ΟΤΕ και η ΟΤΕ –ESTATE είναι πωρωμένοι  γαύροι  και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

   Άλλοι λένε ότι πράσινα «σταγονίδια» σαμποτάρουν την κυβέρνηση της «Αντιδιαπλοκής» και μερικοί επιμένουν ότι ο Βουρλούμης σαν τον μακαρίτη τον Μπαϊραχτάρη* έκοψε ένα μανίκι του Καραμανλή για να μάθει γρηγορότερα από τον μπάρμπα του «Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα»….

   Όπως και να’ χει η δουλειά ξεκίνησε. Τα μεγαλύτερα μυαλά του «Έθνους» πήραν φωτιά. Σχεδιάστηκε μια μοντέρνα αποθήκη 12 στρεμμάτων. Δεν έπρεπε στην τσίγκινη στέγη της όμως να δώσουν κλίση, όπως γίνεται και στην τελευταία καλύβα. Σημειολογικά έπρεπε να αποτελέσει τομή προς το παρελθόν της ψωροκώσταινας και να αποτελέσει σύμβολο για το μέλλον της παγκοσμιοποιημένης ελίτ του Ελληνοκαπιταλισμού.

   Έκαναν λοιπόν ΕΠΙΠΕΔΗ στέγη με εσωτερικά λούκια! Τελειώνοντας αντικατέστησαν τον μπανάλ τίτλο του Δημόσιου ΟΤΕ «Κεντρικές Αποθήκες» σε «Κέντρο Logistics» . Μια νέα εποχή είχε ανατείλει….

   Το Μάνατζμεντ επίσης αναβαθμίστηκε . Φερέλπις νέος από την «αγορά» επιστρατεύτηκε για να διευθύνει με νέο προφίλ. Το όνομά του ευτυχώς δεν αποτέλεσε εμπόδιο. Βλάχος και Logistics  έδεσαν αρμονικά.

Βλάχοι και βλαχάκια

   Σκηνή 3η :   Φήμες υποβολιμαίες από αναρχοκομουνιστικές πηγές, αναφέρουν ότι οι Logistics αποτελούν ένα «Εργασιακό Γκουαντάναμο».

   Η αλήθεια είναι διαφορετική:  Οι 120 περίπου Συμβασιούχοι είναι ελεύθεροι εργαζόμενοι της «ΟΤΕ-PLUS» μιας άλλης μοντέρνας εταιρείας, όπως απαιτεί το φιλελεύθερο πνεύμα της ελεύθερης αγοράς. για να δουλέψουν στις απεργίες, αν απεργήσουν τους απολύουν όπως τον συνάδελφο Θεοδωρέλο, όμως κατά τα άλλα δεν προισταμενεύουν οι ίδιοι αλλά η ΟΤΕ– PLUS. Κακώς λοιπόν αποκαλούνται «Βλαχάκια». Όλα γίνονται για τη μείωση του εργασιακού κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας. Σ’ αυτό το πνεύμα εντάσσονται και οι απολύσεις…

   Καμία εκμετάλλευση και καταπίεση δεν υφίστανται. Οι προϊστάμενοί τους, τους διατάζουν, τους βαθμολογούν με την «καμπύλη gaus», τους τηλεφωνούν στα σπίτια για να δουλέψουν στις απεργίες.

Τα γεγονότα ή έγκλημα και τιμωρία

   Σκηνή 4η:   Το νερό μαζεύτηκε και η επίπεδη στέγη έγινε πισίνα.  Στη χρονική στιγμή μηδέν ξέσπασε από τις ραφές την ίδια στιγμή από παντού και πλημμύρισε από πάνω προς τα κάτω, υλικά και εργαζόμενους.

   Επικράτησε χάος και απόγνωση. Από τύχη δεν είχαμε θύματα. Άγνωστος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ τηλεπικοινωνιακού υλικού έκαναν «μπάνιο» από την τεράστια στέγη «ντουζιέρα» που κατασκεύασαν οι νεογιάπηδες του Ελληνοκαπιταλισμού.

Επικοινωνιακή καταιγίδα.

    Σκηνή 5η :   Τα «θεσμισμένα» Συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πλημμύρας με επίσημα έγγραφα και με δημοσιεύματα, αν και δεν έκαναν τίποτε για να δοθεί λύση. Παρ’ όλα αυτά όταν φτάσαμε εκεί σοκαριστήκαμε από την καταστροφή.

   Δημοσιογράφοι και κανάλια κατέφτασαν να καταγράψουν. Η περιοχή όμως αποδείχτηκε «Τρίγωνο των βερμούδων»εξαφάνιζε κανάλια και ειδήσεις. Μεgακάναλο  500 μέτρα πριν έχασε το δρόμο (ακόμα τον ψάχνει). «Αστεράτο» που θα φέρνε το BBC στα σπίτια μας  πήρε όλες τις εικόνες, στήθηκε απέναντι για να το παρουσιάσει σαν πρώτο θέμα στις ειδήσεις αλλά έχασε την κασέτα (το τρίγωνο κατάπιε επίσης τον 902 και το «καρατζεφοροκάναλο») .  Η ΕΡΤ έφτασε αλλά αμέσως εξαφανίστηκε. Το ίδιο έπαθαν και τα άλλα κανάλια. Δύο απ’ αυτά διέσωσαν και έδειξαν λίγες εικόνες μόνο, από την επικοινωνιακή ομερτά των βαρόνων.

   Κρίμα τις σπρωξιές  και τους τσακωμούς που ρίξαμε με τους θυρωρούς, τα «100» τους Βλάχους και τα βλαχαδερά για να βιντεοσκοπηθεί το πλημμυρισμένο Logistics.

Η συγκάλυψη

   Σκηνή 6η : Από το βράδυ μετά την επίσκεψη Βουρλούμη μπήκε σ’ εφαρμογή το σχέδιο:   Πλημμύρα ποια πλημμύρα; Όλοι μαζί ιδιοκτήτες και κατασκευαστές.

   Την άλλη μέρα στο μπλοκ προστέθηκαν και συνδικαλιστές. «Βουρλουμάκια» δήλωναν σε έκπληκτους (για το θράσος τους) δημοσιογράφους «μηδαμινής αξίας η ζημιά»!

   Μέχρι κι ο εκπρόσωπος της ΟΜΕ-ΟΤΕ που την προηγούμενη μέρα σπρωχνόταν με τους θυρωρούς δεν ξεχώριζε από  Κανά «βλαχάκι».

10 μέρες μετά την πλημμύρα

   -Κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής , δεν έκανε ερώτηση , επερώτηση ή απλή νύξη ούτε φυσικά κανένα σωματείο και καμία συνδικαλιστική παράταξη για το θέμα.*

   -Η «Αριστερά» λαλίστατη κατά τα’ άλλα, συνέχισε αδιάφορη το δρόμο και τη Στρατούλα της προς τον ψηφολογικό αγώνα.

   -Το κλιμάκιο της  επιθεώρηση εργασίας που καλέσαμε έκανε τη δουλειά της παρά την εχθρότητα από το «διαπλεκόμενο»  μπλοκ που αντιμετώπισε.

   -Οι συμβασιούχοι καθαρίζουν νυχθημερόν τα λερωμένα τα’ άπλυτα.

   -Η «καταμέτρηση» συνεχίζεται «κεκλεισμένων των θυρών».

Αναφερθήκαμε τόσο λεπτομερειακά όχι επειδή η παρέμβαση της ΑΣΕ  ήταν για μια ακόμα φορά αποφασιστική, αλλά γιατί από μόνο του το γεγονός δείχνει πως, από ποιους και με ποιο τρόπο κυβερνιέται όχι μόνο ο ΟΤΕ αλλά ολόκληρη η χώρα.

Ο «τσίγκινος» Ελληνοκαπιταλισμός δεν διορθώνεται.

Μπορεί μόνο να σαρωθεί από ένα εργατικό και κοινωνικό τσουνάμι.

 

Με  αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 

ΥΓ: 1  Κανένας εισαγγελέας ακόμα δεν άσκησε δίωξη κατά του «Προβοκάτορα» καιρού που έβρεξε στην Πάρνηθα.

ΥΓ: 2  Για πληροφορίες ΑΣΕ infoweb  για το θέμα έγραψαν: Πρώτο Θέμα, Ελ Τύπος, Ελευθεροτυπία.

Δεν έγραψαν έθνος , Νεα, Καθημερινή, Αδες τύπος, Αυγή , Ριζοσπάστης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

* Ανακοίνωση « εν θερμώ» του ΠΑΣΟΚ  αποσύρθηκε πάραυτα.

* Ο μπαϊραχτάρης ήταν διοικητής της αστυνομίας και έκοβε το ένα μανίκι από το σακάκι των κουτσαβάκηδων

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …