Ανακοίνωση για τις εκλογές Υγιεινής & Ασφάλειας 2008.

 

Μαϊμού εκλογές, Μαϊμού επιτροπές

 

Μετά από 23 χρόνια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ-ΟΤΕ σκέφθηκε να κάνει εκλογές για Υγιεινή & Ασφάλεια. Όμως οι κομματικές, οι παραταξιακές, οι σωματειακές και οι προσωπικές τους αντιθέσεις, τους οδήγησαν σε εκλογές μαϊμού, που εξέλεξαν μαϊμού επιτροπές.

  • Άλλα ψήφισαν οι εργαζόμενοι και άλλα ανακοίνωσαν οι διορισμένες εφορευτικές επιτροπές! Πχ στην 07 Α΄ ΤΔΑ εκλέχτηκε ο συνάδελφος Μουστής Γεώργιος αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ η εκλογή του, άλλους ανακοίνωσαν!!
  • Ψήφισαν ελάχιστοι αλλά οι κάλπες γέννησαν και εμφανίστηκαν πολλαπλάσιοι ψηφίσαντες! Πχ ΔΜ, …
  • Υποψηφιότητες χάθηκαν στο δρόμο από τους ανημέρωτους που διόρισαν σαν εφορευτικές επιτροπές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ! πχ 10 Ανατ Αττική
  • Όπου κάποιος υποψήφιος ζήτησε να παραβρεθεί στην καταμέτρηση αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα, του το απαγόρευσαν! πχ 01-ΔΜ, 07-Α΄ ΤΔΑ

Το πρόβλημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, Να μην χάσουν “συνδικαλιστική”  “εξουσία” από τις επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας και πως θα μοιράσουν τις συνδικαλιστικές άδειες!

Η αρνητική εμπειρία άλλων κλάδων, ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ αλλά και η θετική εμπειρία των επιτροπών σε ΟΤΕ-ΝΕΤ και COSMOTE, δεν τους έπεισαν να κάνουμε κάτι καλύτερο σαν όμιλος ΟΤΕ.

Όλα τα παραπάνω τραγελαφικά είναι αποτέλεσμα των μυστικών συμφωνιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που έγιναν μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους στους χώρους δουλειάς.

Είναι μακριά και έξω από κάθε έννοια εργατικής δημοκρατίας και δεοντολογίας.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …