Ανακοίνωση για το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 14-09-2009.

Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

   5,5 χρόνια υπηρέτησαν δουλικά και με φανατισμό το κόμμα και τη διορισμένη εργοδοσία Βουρλούμη.

   Με την ανοχή ή και τη συνενοχή των άλλων παρατάξεων αν και μειοψηφία έχουν μετατρέψει την ΠΕΤ-ΟΤΕ σε παραμάγαζο της Ρηγίλλης και άντρο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

   Η αλαζονεία τους -κοινό χαρακτηριστικό όλων των υπηρετών κάθε εξουσίας- ξεπέρασε  κάθε προηγούμενο.

   Τώρα που η κυβέρνηση που υπηρέτησαν καταρρέει παραφρόνησαν τελείως.

   Αντί να τρέξουν όπως οφείλουν και όπως τους προτείναμε να υποχρεώσουμε τη διοίκηση Βουρλούμη εδώ και τώρα:

  • Να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους παλιούς και νέους πριν τις εκλογές και την επικείμενη πολιτική αλλαγή.
  • Να ενταχθούν οι τεχνικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να παγώσουμε άμεσα την εκχώρηση κτιρίων  όπως της Καλλιθέας κ.λ.π. που ετοιμάζονται μέσα στην αναμπουμπούλα των εκλογών να τα ξεπουλήσουν.

Η ΔΑΚΕ και τα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες περιπέτειες και (Μ)αριολιές.

   Αντί γι’ αυτά η ΔΑΚΕ και η Ακομμάτιστη (Κ)ενότητα αποφάσισαν στη σημερινή συνεδρίαση 14-09-09 του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ να κατεβάσουν πρόταση μομφής κατά της ΑΣΕ με στόχο να αντικαταστήσουν τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΠΕΤ-ΟΤΕ  Θανάση Φωλιά!!!

     Το έγκλημά μας;   Επειδή κάναμε το καθήκον μας και αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τον ευτελισμό των διαδικασιών που οδηγούν την ΠΕΤ-ΟΤΕ σε πλήρη διάλυση.

    Το θράσος τους και η αισθητική τους προσωποποιείται στον συνεταίρο τους «Ακομμάτιστο» που όχι μόνο έκανε αίτηση και φεύγει με τους 666 αφήνοντας πίσω τα κοροΐδα που τον ψήφισαν….. για να τους σώσει, αλλά ενώ κάνει το παγώνι για την περιουσία της ΠΕΤΕΔ που είχε  δεσμευτεί ηθικά να την επιστρέψει στην ΠΕΤ-ΟΤΕ….. κάνει μομφή κατά της ΑΣΕ ενώ πήρε σύνταξη!!!

   Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πόσο περήφανοι αισθανόμαστε όταν δεχόμαστε μομφή από τέτοιους συνδικαλιστές! 

   Ούτε θα περάσει ο νόμος της ομερτά  και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΠΕΤΕΔ και Μουσείο όσο και αν το επιθυμούν ορισμένοι.

   Καλούμε:

   –Τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. 

   -Τους συμβασιούχους να ενεργοποιηθούν και να απαιτήσουν την άμεση μονιμοποίησή τους.      

   -Τα μέλη του Δ.Σ στη σημερινή συνεδρίαση να παίξουν το ρόλο τους σαν συνδικαλιστές για τον οποίο τους έστειλαν οι εργαζόμενοι και να μην γίνουν υποχείρια παραταξιακών και προσωπικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων μερικών.

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

14-09-09

 Υ.Γ: Διαβάστε συνημμένα  την επιστολή που μοιράσαμε στα μέλη του Δ,Σ στη Θεσσαλονίκη.

Προς  τα μέλη του Δ.Σ της  ΠΕΤ-ΟΤΕ

   Με έκπληξη ενημερωθήκαμε εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της ΑΣΕ  την Τετάρτη 26 -08-09 μέσω του φαξ, ότι συγκαλείται  στις 04-09-09 στη Θεσσαλονίκη τακτικό  Δ.Σ με μοναδικό θέμα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

   Αυτό δεν είναι απόφαση της Ε.Ε  η οποία έχει να συνεδριάσει από τις 19-06-09 αλλά «μεμονωμένων προσώπων» τα οποία μετά τις εκλογές χειρίζονται την ΠΕΤ-ΟΤΕ σαν να ανήκει σε μια ιδιότυπη διαπαραταξιακή παρέα.

   Μια παρέα όμως η οποία δεν είναι ικανή να βγάλει ανακοινώσεις για σοβαρώτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως οι συμβασιούχοι, το αξιολόγιο,  τα βαρέα και ανθυγιεινά κ.λ.π.

   Όπως «μεμονωμένων προσώπων» είναι και η απόφαση για το ποιοι και το πώς θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη, το που και πόσο θα μείνουν, και αν θα έχουμε πανώ και με ποιο σύνθημα.

   Όλες αυτές οι ενέργειες, οι δράσεις και οι αποφάσεις που παίρνονται εν’ κρυπτώ και χωρίς να συνεδριάσουν τα εκλεγμένα όργανα του σωματείου, εκφυλίζουν τις δημοκρατικές και  συνδικαλιστικές διαδικασίες και μας γυρίζουν χρόνια πίσω. 

   Παρόλο που το θέμα είναι σοβαρό όπως και τόσα άλλα που δεν μπήκαν προς συζήτηση, η συνδικαλιστική δεοντολογία δεν μας επιτρέπει να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου σαν αναπληρωτής γραμματέας τον εκφυλισμό κάθε συνδικαλιστικής διαδικασίας, αφού ο Γενικός Γραμματέας που πήρε την απόφαση απουσιάζει, παρόλο που το γνώριζε απ’ την αρχή ότι θα απουσίαζε.

   Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ να αντιδράσουν γιατί η αυθαιρεσία ορισμένων προσώπων της Ε.Ε έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. 

 

 Για την ΑΣΕ

Φωλιάς  Θανάσης

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …