Ανακοίνωση για το πόρισμα της Επιτροπής Απορρήτου της Βουλής 1998.

 

   Διαβάζοντας την έκθεση της επιτροπής απορρήτου της Βουλής για το 1998 παρατηρούμε τα παρακάτω:

  1. Ομολογείτε ότι υπάρχουν 854 νόμιμες παρακολουθήσεις πολιτών μέσω ΟΤΕ με την άδεια του εισαγγελέα.
  2. Ομολογείτε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κοριοί στα καφάο του ΟΤΕ.
  3. Δεν αναφέρει σαν διαπίστωση, την παραβίαση του απορρήτου από την εργασία των ιδιωτών εργολάβων πάνω στο ενεργό δίκτυο του ΟΤΕ, μέσα και έξω από τα κτίρια του ΟΤΕ.
  4. Προτείνει στον ΟΤΕ να συνεχίσει την παρανομία φτιάχνοντας τα καφάο με ιδιώτες εργολάβους, αρκεί “να εποπτεύονται διαρκώς” από εντεταλμένο υπάλληλο του ΟΤΕ.
  5. Προτείνει “ταχύτερη ασφάλιση” των καφάο δηλαδή να μπουν κλειδαριές, αντικατάσταση γιατί είναι σκουριασμένα έλεγαν στο πόρισμα του 1997
  6. Ζητάει με αγωνία τεχνικούς συμβούλους.
  7. Ζητάει ότι προβλέπεται από το Ν.2225/94 μέσα από προεδρικό διάταγμα για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Δεν αναφέρει: Παρ’ όλο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που καταθέσαμε (φωτογραφίες, δημόσια έγγραφα, video και δημοσιεύματα).

  1. Ότι η αντικατάσταση των καφάο από ιδιώτες εργολάβους είναι πέρα για πέρα παράνομη και παράτυπη. Σαφώς παραβιάζει το απόρρητο των επικοινωνιών. ΦΕΚ Β 840/11/84 άρθρα 5 & 6. Γιατί και στις 3 φάσεις της εργασίας εργάζονται πάνω σε ενεργό δίκτυο μέσα στον κατανεμητή, στο φρεάτιο και στο καφάο,
    • (Αναφορά Σ. Φασάκη 19/12/98 που κοινοποιήθηκε στην επιτροπή απορρήτου της Βουλής και στην επιτροπή διαφύλαξης του απορρήτου του ΟΤΕ)
  1. Ότι όταν γίνεται ποιοτική αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ επίσης τις περισσότερες φορές παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών. Γιατί οι ιδιώτες εργολάβοι απαγορεύεται να δουλεύουν πάνω στο ενεργό δίκτυο του ΟΤΕ δηλαδή όπου λειτουργούν τηλεφωνικές συνδέσεις, απαγορεύεται να στα χέρια τους τα απόρρητα στοιχεία των συνδέσεων των καφάο.
    • ( Εκπομπή υπάρχει λύση στο MEGA στις 14/9/98, επιστολές στην επιτροπή διαφύλαξης απορρήτου του ΟΤΕ 28/1/98 και 10/9/98, φωτογραφίες 3/2/98, 20/1/98, 16/1/98).
  1. Ότι με την εργασία χωματουργών εργατών του εργολάβου σε θέσεις εργασίας που μόνο εξουσιοδοτημένοι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ επιτρέπεται να εργάζονται πχ Βλαβοληπτικά, κάρτεξ, κατανεμητές.
    • (Έγγραφο επιθεώρησης εργασίας Δάφνης 6/2/98, έγγραφο Υπ. Μεταφορών 23/4/98, έγγραφα ΑΣΕΠ 29/4/98, 23/2/98, Υπομνήματα εργαζομένων με εκατοντάδες υπογραφές).

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  1. Να υπάρχει μια θεσμοθετημένη επιτροπή από τεχνικούς του ΟΤΕ και του ΔΣΑ, στην οποία να απευθύνετε κάθε πολίτης που παρακολουθείτε.
  2. Αυτή η επιτροπή να λειτουργεί και σαν τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής απορρήτου της Βουλής η οποία δεν είναι σε θέση να κρίνει και να αξιολόγηση σωστά (τεχνικά και νομικά) τα στοιχεία που έρχονται σ’ αυτήν.
  3. Να απαγορευτεί στον ΟΤΕ να στέλνει χωρίς την θέλησή μας τον αριθμό του τηλεφώνου μας σ’αυτόν που καλούμε. Στην κινητή τηλεφωνία και στα φαξ στέλνετε μόνο όταν θέλει ο καλών.
  4. Να απαγορευθεί σ’ όλες της τηλεφωνικές εταιρείες η καταγραφή των στοιχείων κάθε κλήσης χωρίς την θέλησή μας. (ημερομηνία, ώρα, αριθμό κλήσης)
  5. Η επιτροπή της Βουλής να κοινοποιήσει στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ Π. Δημόπουλο και τον φάκελο με τα στοιχεία που της καταθέσαμε όχι μόνο το πόρισμα.
  6. Ζητάμε επισήμως να μελετήσει το πόρισμα και τα συγκεκριμένα στοιχεία και όσα παραπάνω αναφέρουμε ο ΔΣΑ και οποίος άλλος φορέας, βουλευτής, νομικός, η επιτροπή ασχολείται με τα δικαιώματα του πολίτη.

Για μας, τα θέματα παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, η καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του πολίτη για μας δεν είναι θέμα πλειοψηφιών της Βουλής, η γραμματίων και σκοπιμοτήτων των κομμάτων, δεν είναι θέμα οικουμενικού κουκουλώματος όπως παλιότερα.

Οι νόμοι για την διαφύλαξη του απορρήτου, οι εγκύκλιοι του ΟΤΕ και το σύνταγμα της Ελλάδας είναι σαφή πότε υπάρχει παραβίαση του απόρρητου, είναι σαφή ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του, τέλος προβλέπει και συγκεκριμένες ποινές για όσους ευθύνονται.

Κύριοι βουλευτές τα τελευταία χρόνια υπάρχει εκτεταμένη παραβίαση του απορρήτου στα δίκτυα του ΟΤΕ πανελλαδικά.

Σαφώς υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για ότι γίνετε αλλά και για την αδυναμία της επιτροπής να λειτουργήσει.

Κανένας όμως δεν ευαισθητοποιήθηκε από την πολιτική παραίτηση-διαμαρτυρία του κ Ρόκου από το ΔΗΚΙ, από την επιτροπή απορρήτου της βουλής.

Εγώ αφιερώνω σε όλους εσάς βουλευτές, κυβέρνηση, διοίκηση ΟΤΕ και συνδικαλιστές που οικουμενικά στην πράξη καλύπτετε όλα τα παραπάνω με τις παραλείψεις σας, την “άγνοια” σας και την απραξία σας, την αναφορά μου σαν μέλος του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ, που κοινοποιήθηκε στη επιτροπή απορρήτου της Βουλής και την επιτροπή διασφάλισης του απορρήτου του ΟΤΕ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …