Ανακοίνωση για το 27ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ…….της σιωπής

   Το 27ο συνέδριο τελείωσε. Τα συμπεράσματα πολλά και διάφορα! Μεγάλος ο προβληματισμός για τους λιγοστούς συνέδρους που συμμετείχαν ενεργά. (γιατί οι περισσότεροι έκαναν βόλτες στην Πανεπιστημίου και την Ομόνοια).

   Μπροστά σε άδειες καρέκλες οι ομιλητές της ΑΣΕ κατέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον του ΟΤΕ και την κοινωνία μας γενικότερα.

   Στο συνέδριο απλώς εκφράσθηκαν οι εσωτερικές αντιθέσεις της ΠΑΣΚΕ, καθώς για πρώτη φορά δεν εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και ο Γραμματέας, οι οποίοι είχαν εξαναγκαστεί σε «υποχρεωτική παραίτηση» προς δόξα των διαφόρων συναλλαγών ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΤΕ, το Κυβερνών Κόμμα, τη Συνδικαλιστική & Υπηρεσιακή νομενκλατούρα του οργανισμού.

   Σ’ αυτό το συνέδριο αποκαλύφθηκε –επισήμως πλέον- το ερωτικό σύμπλεγμα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Ως αληθινοί ιππότες της στρογγυλής καρέκλας ψήφισαν κοινό ψήφισμα που ταυτοποιεί την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση.

   Η ΔΑΚΕ δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Χρόνια τώρα αρκείται στα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της κυβερνητικής-συνδικαλιστικής νομενκλατούρας. Μαζί με τα κόκκαλα στις θέσεις των εκτελεστικών (ΠΕΤ-ΟΜΕ, κ.τ.λ.)  έχει μετατραπεί σε βασικό δεκανίκι της ΠΑΣΚΕ, ξερογλύφει δηλαδή το Πασοκικό συνδικαλιστικό κατεστημένο δημιουργώντας του ταυτόχρονα υποχρεώσεις και δικαιώματα στην περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής.

   Το ΠΑΣΟΚ ήδη αφήνει να διαχέεται η ήττα του με όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η ΠΑΣΚΕ γερασμένη και χορτασμένη από την νομή της εξουσίας έδειξε στο συνέδριο το βαθμό της ητοπάθειάς της. Διατήρησε την αυτοδυναμία της με τεχνάσματα (Μακρή-Θεοδωρήδων, Καρακίτσων) πχ  εγγραφή εκτάκτων στην ΠΕΤ, αποκλεισμούς σωματείων συμβασιούχων, Οτενετ, (και κόκκινη σάλτσα αλλά ΚΚΕ-Θεωνά) με σπάσιμο σε 4 ψηφοδέλτια η ΠΑΣΚΕ και 2 η ΔΑΚΕ, αφαίρεσαν τη 2η έδρα στο ΔΣ από την ΑΣΕ και την θέση στην ΕΕ από την ΕΣΚ.

   Σφικταγκαλιασμένες οι δύο παρατάξεις της συγκυβέρνησης αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα ψηφίσματα που κατέθεσε η ΑΣΕ, γιατί δέσμευαν το νέο ΔΣ της ΟΜΕ να υπογράψει ΣΣΕ με συγκεκριμένους στόχους:

     1.    Την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.

     2.    Την υπογραφή κοινής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές του ομίλου και ΟΤΕ.

     3.    Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

     4.    Κατώτερο κλιμάκιο 1000 ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή πάνω στις καθαρές αποδοχές.

   Τα παραπάνω όχι μόνο καταψηφίστηκαν άλλα δόθηκε από το βήμα αυστηρή εντολή στους συνέδρους να πράξουν το ίδιο. Το αλισβερίσι επισφραγίστηκε με το μοίρασμα των θέσεων στην εκτελεστική επιτροπή κατά την εκλογή του νέου ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

    Την ίδια στιγμή σοβαρά αιτήματα των εργαζομένων, (πχ 2000 υπογραφές καταθέσαμε για το επίδομα και την άδεια οθόνης.) που η ΑΣΕ προβάλει με συνέπεια χρόνια τώρα, πετάχτηκαν στο καλάθι από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣ. Την ύστατη στιγμή τους καλούμε να διαπραγματευτούν και αυτά τα αιτήματα στην φετινή συλλογική σύμβαση.

   Καλούμε τους εργαζομένους και όσους ειδικά αφορά το αίτημα της στρατιωτικής θητείας και δεν μαντρώθηκαν στο συνέδριο, να αντιδράσουν δυναμικά.

   Η ΑΣΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων που βρίσκονται εκτός νομής της εξουσίας, στους χώρους εργασίας.

   Όσοι μας ψηφίσατε σας χρωστάμε, για σας συναγωνιστές  φυλάττουμε τις Θερμοπύλες αν και ξέρουμε πως ο εφιάλτης στο τέλος θα φανεί και οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.

ΑΣΕ

 Ιούνης 2003

ΥΓ: Από ακομμάτιστοι …………… κομματιαστοί!! Στο συνέδριο ξεσκεπάστηκε ο μύθος της λεγόμενης ακομμάτιστης παράταξης του δικτύου, που αντί πινακίου φακής (1 ψήφος από την ΠΑΣΚΕ για την εκλογή τους στο ΔΣ της ΟΜΕ)  εξαργύρωσε τις ψήφους των εργαζομένων ψηφίζοντας τον απολογισμό της ΟΜΕ!!! το ψήφισμα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ! και την συμφωνημένη από τα κόμματα διανομή των θέσεων στις εκτελεστικές (ΠΕΤ & ΟΜΕ). Από ακομμάτιστοι λοιπόν, υπερκυβερνητικοί, διεκδικούν τον τίτλο του κολαούζου από την ΑΣ (και αυτή με 6 επιπλέον!! ψήφους (ΠΑΣΚΕ-ακομμάτιστων), πήρε την 2η έδρα στην ΓΣΕΕ.

Το ερώτημα που μένει μετά απ’ όλα αυτά:

Υπάρχουν άραγε στον ΟΤΕ αφελείς που περιμένουν

ακόμα στην ουρά, για το νερό του Καματερού;

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …