Ανακοίνωση – Δελτίου τύπου για τις “επενδύσεις” της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ!

Ανακοίνωση – Δελτίου τύπου.

Οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται!

   Όπως ανακοινώθηκε ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ ο οποίος τον πληροφόρησε ότι ο ΟΤΕ της Deutsche Telekom σκοπεύει να κάνει επενδύσεις 1,2 δις.

   Ευτυχισμένος ο κύριος Σαμαράς δήλωσε επί λέξει:

«Οι επενδύσεις που ο ΟΤΕ προγραμματίζει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνουν αυτό που συχνά τονίζουμε, ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις».

   Χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε την αισιοδοξία του αιθεροβάμονα Πρωθυπουργού, είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που βιώνουμε τα επενδυτικά οράματα της D.T να τον προσγειώσουμε στην πραγματικότητα.

   Τα γεγονότα δυστυχώς είναι πεισματάρικα. Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την D.T μιλούν από μόνες τους:

  •  Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ.
  • Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.
  • Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.
  • Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellassat για 208 εκ. ευρώ.

      Σύνολο…… επενδύσεων 1,5 δις!

   Χωρίς να υπολογίσουμε τις 4.000 θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, τα 300 και πλέον καταστήματα του ΟΤΕ που έκλεισε στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που κερδίζει στέλνοντας τα νεκρά υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ από χαλκό και μολύβι στη Γερμανία κ.λ.π.

   Άμα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να είναι βέβαιος και ο πρωθυπουργός και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και η μέση οικογένεια που χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες της D.T ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ μπορεί να φτάσουν μέχρι την εξάχνωση της περιουσίας ενός ακμαίου οργανισμού που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το μόχθο και των ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

   Αν και έχει μείνει πολύ λίπος ακόμα για επενδύσεις.

   Θυμίζουμε ότι τα ιδιόκτητα κτίρια του ΟΤΕ που μπορεί «να επενδύσει» προσεχώς η D.T είναι περίπου όσο μια πόλη σαν την Καρδίτσα!

   Αν αυτή η πορεία «αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα ενός πρώην κρατικού μονοπωλίου που μέσα σε λίγα χρόνια έχει μετασχηματιστεί πλήρως σε μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία, προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας μας» δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

   Ή ο Πρωθυπουργός διατελεί εν πλήρη σύγχυση ή ψεύδεται συνειδητά αναπτύσσοντας φανταστικά success story ποντάροντας στο ότι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι χρεωκοπημένοι και δεκαρολόγοι ιδιοκτήτες και τα παπαγαλάκια τους δεν μεταδίδουν τίποτα από όσα πραγματικά συμβαίνουν στον ΟΤΕ.

   Μας εκπλήσσει όμως για άλλη μια φορά η εκκωφαντική αφωνία της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην επενδυτική προπαγάνδα της γερμανικής Deutsche Telekom.

   Κατά τ’ άλλα… οι επενδύσεις της  Deutsche Telekom συνεχίζονται! 

 

ΑΣΕ

Αθήνα: 28-09-2013

 ΑΣΕ ΟΤΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …