Ανακοίνωση – Καταγγελία για την κλοπή της έδρας στον ΠΣΥΠ-ΟΤΕ.

   Συσπειρωμένοι με τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται

 

Ψευτοδημοκράτες, ψευτοσυνδικαλιστές του οικουμενικού προεδρείου ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ συνεχίζουν να καλοπερνάνε χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά, με τα ταξιδάκια τους, τα χαριεντίσματα με προϊστάμενους, Δ/ντές, Γεν. Δ/ντές, Διοίκηση, με διορισμούς σε ΔΣ θυγατρικών, πάντα μακριά από τους χώρους δουλειάς και τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Η ΑΣΕ στις τελευταίες εκλογές σύμφωνα με το νόμο πήρε 1 έδρα στο ΔΣ του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, όμως η εφορευτική επιτροπή δεν μας την έδωσε.

Προσφύγαμε μαζί με την ΕΣΚ στα δικαστήρια. Έγινε τελικά η εκδίκαση μετά από πολλές αναβολές γιατί το προεδρείο κρυβότανε προφασιζόμενο φόρτο εργασίας!!

H απόφαση στις 11-2-2005 είναι καταπέλτης για τους ψευτοδημοκράτες που κάνουν τους συνδικαλιστές υπηρετώντας το κόμμα τους αλλά κυρίως τον εαυτό τους και την καλοπέραση τους.

 

[… με την εφαρμογή των δύο εκλογικών μέτρων, ήρθε σε αντίθεση με την αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 12 του Ν. 1264/1982, η οποία καθιερώνει το σύστημα της απλής αναλογικής ως υποχρεωτικό εκλογικό σύστημα για την εν λόγω περίπτωση, καθώς ο τρόπος κατανομής των εδρών με την εξαγωγή και χρήση των δύο εκλογικών μέτρων αποτελεί εκλογικό σύστημα διαφορετικό από την απλή αναλογική, …..]

[ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

…….……….Ακυρώνει την απόφαση της κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων του εναγομένου σωματείου ( από 9-12-2002 έως 28-1-2003) ως προς την κατανομή των εδρών του ΔΣ του και ανακατανέμει αυτές ως εξής: στην ΠΑΣΚΕ 15 έδρες, στην ΔΑΚΕ 8 έδρες, στην ΑΣ 2 έδρες, στην ΕΣΚ 1 έδρα και στην ΑΣΕ 1 έδρα.]

Οι εργαζόμενοι που ψήφισαν ΑΣΕ θέλουν τον εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ. Το προεδρείο που κόπτεται για την δημοκρατία γιατί δεν εφαρμόζει άμεσα την απόφαση του δικαστηρίου και προσφεύγει στο εφετείο; Για να βγάλουν παράτυπα την θητεία του ΔΣ χωρίς την ΑΣΕ;

Ο φόβος τους όμως μήπως χάσουν τις καρέκλες και πάνε για δουλειά, τους ανάγκασε στις μαζικές μεταγραφές από τον ΠΕΠΑΣΥ το 2002. Σήμερα για τους ίδιους λόγους μιλάνε για 2 μεγάλα σωματεία στον ΟΤΕ που θα κάνουν εκλογές με λίστα έτσι ώστε τα κόμματα να κάνουν για άλλη μια φορά εύκολα τα παιχνίδια τους.

Διαβάζοντας το τελευταίο περιοδικό του σωματείου μας τι να πρωτοθαυμάσουμε από την δράση του προεδρείου:

  1. Την στήριξη μεταξύ άλλων και του φαιδρού προϊστάμενου Μαρκοπούλου, με την γνωστή χαρακτηριστική αχαρακτήριστη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες.
  2. Την λογοκρισία για την ΑΣΕ που απαγορεύεται να γράψει έστω μια παράγραφο στο περιοδικό όλων των εργαζόμενων  που το πληρώνουν οι γραφειοκράτες ψευτοδημοκράτες του προεδρείου το θεωρούν ιδιοκτησία τους!
  3. Τις θέσεις του για την εθελουσία που αναμασάει και μηρυκάζει τις γνωστές δικαιολογίες της ΟΜΕ για να αποδείξει τι; Ότι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ συμφωνούν ιδεολογικά με την εθελουσία και αγωνίζονται για “πραγματική εθελουσία”; Ότι ήδη έχουν μονογράψει και έχουν συμφωνήσει σ’ όλα;
  4. “Απολύουν εκτάκτους” γράφουν σήμερα οι ίδιοι που χθες καυτηρίαζαν τα στελέχη της ΑΣΕ όταν (επί ΠΑΣΟΚ) έγιναν οι πρώτες απολύσεις λέγοντας ότι “Δεν είναι απολύσεις απλώς τελείωσε η σύμβαση τους”, “αφού είναι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου”.
  5. Για την κατάπτυστη επιστολή των Δ/ντων της Infote τι να πούμε, παιδιά-συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ είναι, παραμένουν μέλη των σωματείων τους, είναι σύνεδροι σε πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. Όσο δεν τους διαγράφουμε από τα σωματεία δικαιολογημένα θα απευθύνονται σ’ αυτά απαιτώντας να τους βοηθήσουν στα προβλήματα τους αφού κάνουν καλά την δουλειά τους. Τόσα χρόνια στο ΔΣ της Infote ο πρόεδρος του ΠΣΥΠ διορισμένος από το κόμμα τι έκανε; Με τι ασχολήθηκε;

Αλλά και σε όσα δεν αναφέρονται στο περιοδικό.

 

  1. Στον καθαρισμό οι μόνιμες θέσεις εργασίας μελών του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ δόθηκαν στους εργολάβους με την ανοχή και τις πλάτες ΠΣΥΠ & ΟΜΕ.
  2. Τα ΤΕΚ προχωράνε από ανακαίνιση σε ανακαίνιση και οργανωτική αλλαγή σε οργανωτική αλλαγή προς διάλυση των μόνιμων θέσεων εργασίας, με κομματικούς προϊστάμενους αφέντες και όρθιους συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς συνδικαλισμό, χωρίς μέλλον.
  3. Στις πωλήσεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη στρατηγική πωλήσεων με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς που έχασαν τους περισσότερους επιχειρησιακούς πελάτες και σχεδόν όλους τους μεγάλους πελάτες όλοι βρίσκονται στις καρεκλάρες τους, τα Μερσεντές τους, τις κάρτες τους τα ταξιδάκια και τα συνέδρια αναψυχής και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συνεχίζουν τις αποτυχημένες τους συνταγές.

Συνάδελφοι, Καμία εθελουσία δεν θα παει τον ΟΤΕ μπροστά, ο ΟΤΕ θα παει μπροστά μόνο αν αυξηθούν οι πωλήσεις, με συγκεκριμένη στρατηγική πωλήσεων, με συγκεκριμένη πολιτική, με συμμετοχή όλων των υπαλλήλων του οργανισμού που βλέπουν τον συνδρομητή, με εξειδικευμένους πωλητές που αγαπάνε τον ΟΤΕ, με τεχνική υποστήριξη άμεση, πανελλαδική, αξιόπιστη.

Σ’ όλα τα παραπάνω με το ΣΚ θεατή, δεν είναι δυνατόν εμείς οι εργαζόμενοι να κοιτάμε απαθείς την Διοίκηση να δίνει το έργο μας και τις θέσεις εργασίας μας σε πωλήσεις και τεχνική υποστήριξη στους ιδιώτες εργολάβους, στους ανταγωνιστές μας, να καταργούν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και να οδηγούν τον ΟΤΕ από το κακό στο χειρότερο.

Εμείς οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους μακριά από αυτούς που ενδιαφέρονται για το κόμμα τους αλλά κυρίως για τον εαυτό τους θα ανατρέψουμε την σημερινή τελματώδη κατάσταση.

 

Συνάδελφοι Ψηλά το κεφάλι, αντισταθείτε, συντονιστείτε μαζί μας

Το μέλλον ανήκει στους εργαζόμενους

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

17-4-2005

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …