Ανακοίνωση συμπαράστασης στο Indymedia.

   Φαίνεται πως ο ΟΤΕ  μετά και την έλευση του 4ου  Ράιχ (με το ευρώ αυτή τη φορά) και επίσημα στη διοίκησή του, έχει πρόβλημα με την διακίνηση ελεύθερης πληροφόρησης και ιδεών.

   Εξ ου και τα 2 εξώδικα με τα οποία απειλεί το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας ότι θα του κόψει το δίκτυο οπτικών ινών που του έχει παραχωρήσει αν δεν διακόψει εντός 5ημέρου την εκπομπή του ιστοτόπου  Indymedia. Ακόμα  κι αν αυτό σημάνει την διακοπή πρόσβασης στο ιντερνέτ   των πανεπιστημίων.

   Η επίθεση εναντίον των indymedia για μας που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον Βουρλούμη και την Deutsche Telekom δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

   Αντίστοιχες τακτικές (φραγή των  mail που έχουν ενημέρωση από την ΑΣΕ, είσοδο των ΜΑΤ στο Διοικητικό Μέγαρο.)   κ.λ.π  βιώνουμε καθημερινά μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, από τη στιγμή που η πιο Δουλοπρεπής  Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος ( με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων , εθνοπατέρων- εθνοσωτήρων- εθνικόφρων κ.λ.π.)  παρέδωσαν  τις Εθνικές Τηλεπικοινωνίες στο γερμανικό κεφάλαιο και κράτος.

    Ως συνέπεια αυτής της υποταγής στα ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο είναι να κτυπιούνται σήμερα όσοι αντιστέκονται( εργαζόμενοι-μετανάστες κ.λ.π.)  μεταξύ αυτών  και τα indymedia γιατί είναι ένας χώρος αντιπληροφόρησης και συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις και τις δράσεις τους δημιουργώντας και οργανώνοντας έναν ιστό ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης στην θηριωδία των κυβερνήσεων και της εκμετάλλευσης των εργοδοτών.

   Οι ελεύθεροι άνθρωποι και οι ελεύθερες ιδέες είναι που ενοχλούν  το σύστημα και τους επικυρίαρχους , όμως δεν μπαίνουν οι ίδιοι μπροστά να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά βρίσκουν  τους κατάλληλους αχυράνθρωπους.

   Ότι περιήλθε σε γνώση του ΟΤΕ, από ερώτηση βουλευτού του (ΛΑΟΣ) προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών έρχεται να μας επιβεβαιώσει για τα παραπάνω,  ενώ ο ίδιος και το κόμμα του που  είναι τόσο «πατριωτικό» έκαναν την πάπια όταν ξεπουλιόνταν ο ΟΤΕ στους Γερμανούς.

   Ο ΟΤΕ   δεν είναι άλλος αλλά είναι η ίδια εταιρεία, που εξαγοράστηκε από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom που είναι μάνα στις υποκλοπές (ακόμη βουίζει η Γερμανία ) και που βρίσκεται αναμεμειγμένη μέσα στο βούρκο των πρόσφατων σκανδάλων και διαφθοράς , (Μίζες Siemens, σύστημα «επιτήρησης» C4I  κ.λ.π.).

Καλό θα ήταν για τον ΟΤΕ και τα νέα αφεντικά του.

  • Να προστάτευε το απόρρητο των επικοινωνιών όπως οφείλει από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας  και που παραβιάζεται καθημερινά από  τους δεκάδες εργολάβους που εργάζονται ανεπίβλεπτοι πάνω στο ζωντανό δίκτυο..
  • Να προστάτευε τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών του που και αυτά παραβιάζονται με τους εργολάβους και με όλους τους δήθεν «συνεργάτες» του.
  • Να έκλεινε τις δουλεμπορικές εταιρείες OTE-PLUS  και HELLAS-COM και να σταματήσει να απασχολεί σαν κανονικούς τεχνίτες τους ( μη εξουσιοδοτημένους για την προστασία του απορήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων)  εργαζόμενους που ενοικιάζει από αυτές τις εταιρείες και όχι να ασχολείται  με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

   Τόσο με την πώληση του ΟΤΕ όπου είχαμε σχεδόν  πλήρη αποστασιοποίηση του πολιτικού κόσμου όσο και με αυτό  δείχνει ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο…

Εμείς δεν θα σταματήσουμε κόντρα στο ρεύμα να παλεύουμε για

   1.   Έναν ΟΤΕ 100% Δημόσιο και Κοινωνικό με εργατικό έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες και  λειτουργίες του κ.λ.π.

   2.   Κατοχύρωση και διεύρυνση όλων των θέσεων εργασίας, διώξιμο όλων των εργολάβων και των δουλεμπορικών εταιρειών.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η αλληλεγγύη μας.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 

Υ.Γ: Για τις παραπάνω καταγγελίες μας σαν ΑΣΕ έχουμε κάνει  σχετικές αναφορές  στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών).

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …