Ανακοίνωση του Σωματείου Συμβασιούχων ΟΤΕ το 2003.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ

Απόφαση 452/2000 μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι άνθρωποι δεν είναι για ανακύκλωση,

 όπως το γυαλί το χαρτί και το αλουμίνιο.

22-5-2003

Η μεγαλύτερη και ποιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας ο ΟΤΕ εξελίσσεται στον πιο στυγνό και άκαρδο εργοδότη. Η διοίκηση του σαν να διευθύνει καμιά γαλέρα του μεσαίωνα, αποφάσισε να μας πετάξει στο δρόμο.

Γεια  σας

Είμαστε 400 περίπου τηλεφωνήτριες-τες και δουλεύουμε σ’ αυτόν τον οργανισμό 8, 10 και 15 χρόνια, στα πληροφοριακά κέντρα του ΟΤΕ 131, 134, κλπ, σ όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα μας έχετε ακούσει να προσπαθούμε να σας δώσουμε πληροφορίες για τον τηλεφωνικό κατάλογο, για τις νέες υπηρεσίες, να ακούμε τα παράπονα σας για τον ΟΤΕ και να προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε.

Συμβάλαμε κι εμείς όσο μπορούσαμε στο να γίνει ο ΟΤΕ «των δυο ηπείρων, των πέντε θαλασσών» και του διαστημικού δορυφόρου.

Δώσαμε και την ψυχή μας για αυτόν τον οργανισμό παίρνοντας όλα αυτά τα χρόνια ψίχουλα. Με τρίωρη και αποσπασματική εργασία που μας υποχρέωναν να δουλεύουμε, προσπαθούσαμε με αυτό το πενιχρό εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Ο ΟΤΕ αυθαιρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τον τελευταίο χρόνο οι επαΐοντες του ΟΤΕ αποφάσισαν να μας το κόψουν κι αυτό. Ο λόγος δεν είναι ότι δεν χρειάζονται τηλεφωνήτριες πλέον. Ούτε ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μας είναι αμελητέες. Κάθε άλλο μάλιστα. Ούτε χάνουμε την δουλειά μας επειδή ο ΟΤΕ αποφάσισε να μεταφέρει την εργασία που προσφέραμε σε κάποια χώρα των Βαλκανίων, όπου η διοίκηση του ΟΤΕ πραγματοποίησε τα γνωστά επενδυτικά γιουρούσια.

Ο λόγος είναι απλός. Η διοίκηση αποφάσισε να απαλλαγεί από εμάς και να κρύψει από όλους ότι: Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε συμβασιούχους για πάγιες και διαρκείς ανάγκες Θεωρώντας μας αναλώσιμους μας πετάει σήμερα στο δρόμο  και μας φέρνει σε αντιπαράθεση με τα παιδιά μας.

Έτσι προκηρύσσει για δεύτερη φορά φέτος προσλήψεις «τηλεφωνητριών τρίωρης απασχόλησης» με κριτήρια το βαθμό απολυτηρίου λυκείου και ηλικία πρόσληψης μέχρι 26 χρόνων !!!

Με αυτά τα «αντικειμενικά» και φασιστικής έμπνευσης κριτήρια μας πετάνε στο δρόμο. Σχεδόν καμία-κανένας από εμάς δεν έχει απολυτήριο με βαθμό 19,3 που προσέλαβαν το προηγούμενο οχτάμηνο. Τη δεκαετία του 70 και 80 που τελειώσαμε το λύκειο οι βαθμοί αυτοί μας ήταν άγνωστοι και με τίποτα δε μπορούμε να πιάσουμε το κριτήριο των 26 χρόνων …. Σε αυτή την ηλικία βρισκόμαστε πριν 10, 15 ή 20 χρόνια. Τώρα μας φέρνουν σε αντιπαράθεση με την ανεργία των παιδιών μας.

Σήμερα εμείς αύριο;

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων σας των πολιτών, των πελατών του ΟΤΕ, των συνδικαλιστικών και γυναικείων οργανώσεων, των πνευματικών ανθρώπων, των δημοσιογράφων και κάθε απλού εργαζόμενου που δεν θέλει να επικρατήσει ο Οργουελιανής έμπνευσης «κοινωνικός αυτοματισμός» και οι πρακτικές παλιών ξεχασμένων εποχών.

 Αλήθεια τι λενε ο αρμόδιος υπουργός, η κυβέρνηση και η διοίκηση  του μετοχοποιημένου, αλλά υπό κυβερνητική κηδεμονία ΟΤΕ για αυτή τη μεθόδευση; Με αυτή τη φιλοσοφία θα βαδίσουμε στον 21ο αιώνα;

Όσοι συνέλαβαν και εφαρμόζουν αυτό το σατανικό σχέδιο τολμούν να αναμετρηθούν με τους χιλιάδες ανέργους νέους πτυχιούχους με τα master και τα doctora;

Γιατί δεν εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο και την ίδια φιλοσοφία πρώτα στον εαυτό τους;

  • Θα αντισταθούμε μ όλα μας τα μέσα σ αυτή την αυθαιρεσία.
  • Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη μας.
  • Ο ΟΤΕ πρέπει πραγματικά να «μας ενώνει».
  • Ο αρμόδιος υπουργός, η κυβέρνηση, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η ΓΣΕΕ, ο ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, η ΠΕΤ-ΟΤΕ έχουν το λόγο.

 

Ακούει κανείς;

 

            Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

          Καπελαρή Άννα                                 Φούντα Μαρκέλλα

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …