Ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΤΕ.

α) Εκτελεστικό Γεν. Δ/ντή κ. Ζαχαρία Πιπερίδη.
β) Γεν. Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα. Έλενα Παπαδοπούλου.
γ) Αρμόδιους προϊσταμένους.

    Όπως γνωρίζετε στα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ σε ολόκληρη τη χώρα, παρά την αντίθεση του εργατικού κινήματος και των εργαζομένων, τα έχετε διαμορφώσει σύμφωνα με τις δικές σας προδιαγραφές αλλά και τη δική σας αισθητική αγνοώντας επιδεικτικά την υφιστάμενη νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

   Μετά από μακρόχρονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και αφού δεν μπορέσαμε να ενεργοποιήσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες συναλλάσσονται μαζί σας, για να προστατέψουμε την υγιεινή και την ασφάλεια των συναδέλφων, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στις επιθεωρήσεις εργασίας.

   Επειδή εμείς είμαστε και οι ίδιοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές και μας αφορά κάθε αλλαγή που γίνεται σε βάρος μας δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν.

   Σας πληροφορούμε ότι στα καταστήματα-ορθάδικα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε:

   1  Τα καθίσματα που υπήρχαν έχουν αντικατασταθεί από μικροσκοπικά σκαμπό τα οποία δεν προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία και επιφέρουν προβλήματα στην υγιεινή των εργαζομένων ιδιαίτερα στις έγκυες συναδέλφισσες. (Αυχενικά σύνδρομα, πόνοι στη μέση κ.λ.π).  

   2  Στα περισσότερα καταστήματα δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. 

   3  Τα ταμεία δεν έχουν προστατευτικά τζάμια για την ασφάλεια των εργαζομένων.

   4  Σε όσα καταστήματα υπήρχαν ανοιγόμενα παράθυρα τα οποία εξασφάλιζαν στους εργαζόμενους και πελάτες φυσικό αερισμό και φωτισμό έχουν σφραγιστεί για να δημιουργηθεί εσωτερικό ντεκόρ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εργάζονται κάτω από τεχνικό αερισμό και φωτισμό με άγνωστες για την υγεία τους συνέπειες.

   Σε όλα τα καταστήματα κατά παράβαση της αρχής διασφάλισης προσωπικών δεδομένων έχετε τοποθετήσει κάμερες οι οποίες δεν στοχεύουν μόνο στα ταμεία, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά το προσωπικό κατά την εργασία του και τους πελάτες.
   Το ίδιο ισχύει και για τις κάμερες στους διάδρομους και το σύστημα καταγραφής του χρόνου εξόδου από τα γραφεία που ετοιμάζεστε να θέσετε σε λειτουργία αμέσως μετά τις εκλογές στα σωματεία στο νέο κτίριο στο Κορωπί και στο Δ. Μέγαρο.

Τέλος, δεν υπάρχει κατάστημα ή εργασιακός χώρος που να μην παραβιάζεται ασύστολα το ωράριο.

   Και ενώ οι επιθεωρήσεις εργασίας έχουν ενεργοποιηθεί, έστειλαν πορίσματα και σας καλούν να πάρετε μέτρα και να τηρήσετε όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών, εσείς τα πορίσματα αυτά τα γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.

   Ισχύουν ή όχι οι νόμοι και το Σύνταγμα σ’ αυτή τη χώρα ή μήπως κάποιοι σας έχουν πείσει ότι εδώ ο χώρος του ΟΤΕ είναι ένα κομμάτι αποικίας της D.T και άρα για σας δεν ισχύει κανένας νόμος και κανένας κανονισμός;

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, και το γράφουμε για να το μάθουν και οι εργαζόμενοι, οι επιθεωρήσεις εργασίας μετά την άρνηση σας να συμμορφωθείτε έστειλαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη και αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας μας κάλεσε να καταθέσουμε όσα στοιχεία γνωρίζουμε.

   Σας καλούμε λοιπόν να συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις των επιθεωρήσεων, να σεβαστείτε τους νόμους, γιατί σε ότι μας αφορά εμάς δεν θα αφήσουμε την υπόθεση να κουκουλωθεί.

   Υπάρχουν λοιπόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο γενικά για την επιχείρηση αλλά και προσωπικές για κάθε έναν από σας ο οποίος δεν πήρε και αρνείται να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

   Αυτό το τονίζουμε για να μη θεωρηθεί ότι έχουμε καμία εμπάθεια με κανέναν σας.

   Σας καλούμε έστω την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσετε τα καθίσματα μ’ αυτά που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, να ανοίξετε τα παράθυρα όπου τα έχετε κλείσει, να μεριμνήσετε για το άνοιγμα εξόδων κινδύνου κ.λ.π., έτσι ώστε να μην χρειάζεται ούτε ο ΟΤΕ να καταδικαστεί ούτε οι εργαζόμενοι να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν.

   Σε ότι αφορά την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και λοιπών συνδικαλιστικών δυνάμεων δεν πρόκειται να ασχοληθούμε, μιλούν από μόνα τα έργα τους. Είναι τυχαίο ότι σε όποιον εργασιακό χώρο και κατάστημα να πας συναντάς γιους και κόρες διευθυντών και συνδικαλιστών;

ΑΣΕ

Αθήνα: 21-10-2014

   Υ.Γ: Αλήθεια, τους επιθεωρητές – γκαουλάιτερ που σουλατσάρουν από κατάστημα σε κατάστημα γιατί τους έχετε, τι προσφέρουν;

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …