Αντί για τον δικηγόρο πληρώσαμε εμείς τις γνωματεύσεις (18.000€) για τα κλιμάκια!!!

Αντί για τον δικηγόρο πληρώσαμε εμείς

τις γνωματεύσεις (18.000) για τα κλιμάκια!!!

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

   Όπως ήδη γνωρίζετε, οι Διευθύνοντες την… ΟΜΕ-ΟΤΕ Α.Ε Λάμπρου, Φούκας….  και σία, μας έσυραν σε δικαστικούς αγώνες για τα κλιμάκια, που θα τραβάνε για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα στα μουλωχτά με την τελευταία Σ.Σ.Ε του 2018-2019 τα ξεπούλησαν.

   Θα θυμάστε επίσης ότι χωρίς καμία διαδικασία αποφάσισαν επιλεκτικά να μαζέψουν 75 ευρώ από τον κάθε συνάδελφο και να κάνουν αγωγή με τον δικηγόρο μισθωτό της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων.

   Προσφέρθηκαν μάλιστα να γίνουν οι συνδικαλιστικές σεκρετέρες του δικηγορικού του γραφείου και μάζευαν οι ίδιοι τα λεφτά και τα δικαιολογητικά!

   Μια από τις δικαιολογίες για το υψηλότατο κόστος της προκαταβολής ήταν -και απ’ αυτούς και από τον δικηγόρο τους- ότι θα πρέπει να πληρώσει απ’ αυτά τα λεφτά μεταξύ των άλλων και γνωματεύσεις καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών.

   Πράγματι, πληροφορηθήκαμε εντελώς τυχαία ότι πήραν δυο γνωματεύσεις μια από τον καθηγητή Κ. Παπαδημητρίου και μια από τον Ι. Σκανδάλη,  μόνο που το κόστος 18.000 δεν το πλήρωσε ο δικηγόρος (που εισέπραξε τα 75αρια) αλλά η ΟΜΕ-ΟΤΕ!!!

   Δηλαδή εμείς οι εργαζόμενοι από τις συνδρομές μας και όλα αυτά κρυφά, στα μουλωχτά και χωρίς να μας ρωτήσουν!

   Το σκάνδαλο όμως αν νομίζετε ότι σταματάει εδώ κάνετε λάθος.

   Οι περισσότεροι συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε δεν προσέφυγαν στον «αποκλειστικό» δικηγόρο που τους πρότειναν οι εργατοπατέρες αλλά επέλεξαν δικούς τους δικηγόρους.

   Φαίνεται ότι τα κορόιδα… λιγόστεψαν, οι εργαζόμενοι δεν τους εμπιστεύονται πλέον και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι διατιθέμενοι να διπλοπληρώνουν και σαν υπάλληλο και σαν… αγωγέα έναν δικηγόρο που εκτός των άλλων στο εργολαβικό του τους δεσμεύει ότι:

 «Ως δικηγορική αμοιβή του εντολοδόχου Δικηγόρου ορίζεται ποσοστό 10% (δέκα τοις εκατό) συν ΦΠΑ επί του μικτού ποσού που θα μου επιδικασθεί ή θα καταβληθεί. Η αμοιβή αυτή οφείλεται αν περατωθεί η υπόθεση, είτε κατόπιν δικαστικής απόφασης είτε κατόπιν εξώδικου συμβιβασμού σε διαβούλευση με την ΟΜΕ ΟΤΕ είτε οικειοθελώς από τον ΟΤΕ ΑΕ είτε με νομοθετική ρύθμιση…»

   Οι δικηγόροι ζήτησαν τις συγκεκριμένες γνωματεύσεις για να τις προσκομίσουν στα δικαστήρια. Όχι ότι έχουν καμία σημασία ή χρειάζονται τέτοιες γνωματεύσεις γιατί όπως αποδείχτηκε οι δικαστές δεν τις έλαβαν καθόλου υπόψιν τους.

    Από τις 4 δίκες που έγιναν, μ’ αυτό τον δικηγόρο και μ’ αυτές τις γνωματεύσεις, χάθηκαν οι 3 και κερδήθηκε 1 στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας που αφορούσε 9 συναδέλφους!

   Άλλωστε, αντίθετες γνωματεύσεις από άλλους καθηγητές έχει παρουσιάσει και ο αντίδικος ΟΤΕ.

   Δεν ξέρουμε αν τις πλήρωσε ακριβότερα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλες οι γνωματεύσεις οι δικαστές ξέρουν ότι είναι πληρωμένες όπως και αντικρουόμενες και γι’ αυτό ελάχιστη σημασία δίνουν.

   Παρόλα αυτά οι Φουκο-Λάμπρηδες της ΟΜΕ-ΟΤΕ, σαν να είναι περιουσία του πατέρα τους και όχι πληρωμένες απ’ όλους τους εργαζόμενους, τις κρατάνε για τον «αποκλειστικό» τους δικηγόρο και αρνούνται να τις παραχωρήσουν στους άλλους δικηγόρους που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που έχουν προσφύγει.

   Αυτή η αισχρή συμπεριφορά όμως δε είναι μόνο ετσιθελική -άλλωστε έχουν  κάνει πολλά χειρότερα σε βάρος των εργαζόμενων- αλλά και παράνομη.

   Τους καλούμε να αλλάξουν μυαλά και να δώσουν τις γνωματεύσεις σε όλους τους δικηγόρους των συναδέλφων που έχουν προσφύγει όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.

   Διαφορετικά, θα υποστούν οι ίδιοι… τις συνέπειες των επιλογών τους.

ΑΣΕ

Αθήνα: 15-04-2019

   Υ.Γ.1: Το ίδιο βιολί βαράει και ο δικηγόρος – υπάλληλός μας.  Ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ δήλωσε ότι έχει δώσει τις γνωματεύσεις και σε άλλο δικηγόρο, σήμερα αρνήθηκε να τις κοινοποιήσει σε συνάδελφό του για να τις προσκομίσει σε δίκη που εκδικάζεται σε 3 μέρες!

   Υ.Γ.2:  Αλήθεια, γιατί δεν έκαναν προσφυγές απ’ τα δικηγορικά γραφεία των δυο καθηγητών που τουλάχιστον θα γλυτώναμε το κόστος των δυο γνωματεύσεων;   

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …