Αρθρο του Σ. Φασάκη στην εφημερίδα Ελεύθερος Διάλογος 15-10-2001.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ  15-10-2001

Τι άλλο κρύβεται πίσω από την «λάμψη» του περιβόητου 1464;

Προς Ελεύθερο Διάλογο

Με αφορμή το άρθρο σας στις 11/10/2001, για τα εγκαίνια του Σούπερ Μάρκετ υπηρεσιών στο Περιστέρι και χωρίς να σχολιάσω τις δηλώσεις του Δημάρχου, της Υπουργού, κλπ. διευκρινίζω ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών κανένας Έλληνας δεν διαφωνεί και είναι το ζητούμενο από όλους τους Δημάρχους, τα Υπουργεία και τις κυβερνήσεις που ευθύνονται για την ταλαιπωρία μας.

Όμως το τίμημα για όλα αυτά, ο τρόπος και τα παιχνίδια σε βάρος μας , για την «εξυπηρέτησή» μας, κρίνονται και αξιολογούνται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ίσως, κάποιοι κολλητοί του καθεστωτικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να βολεύτηκαν με διάφορους τρόπους από όσα αδιαφανή έχουν γίνει μέχρι σήμερα με το 1464 και τα Σούπερ Μάρκετ υπηρεσιών.

Ίσως, να βόλεψαν στην δουλειά κάποιον δικό τους μέσω του δουλεμπόριου και των εργολάβων του καθεστώτος που ανέλαβαν το 1464, όμως η πλειοψηφία των παιδιών του λαού όλων των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ- κλπ,) είναι στην ανεργία.

Σαν πολίτης αλλά και σαν δημότης Περιστερίου, αφιερώνω την παρακάτω επιστολή μου προς τον ημερήσιο τύπο, ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Περιστερίου, την Υπ. Εσωτερικών, τον πρωθυπουργό αλλά και όσους παρατρεχάμενους στριμώχθηκαν για ιδιοτελείς σκοπούς και λίγη προβολή σε τέτοιου είδους εγκαίνια-φιέστες

Οι εργαζόμενοι πολίτες του Περιστερίου ας μας κρίνουν όλους, με το δικό τους αλάνθαστο λαϊκό κριτήριο.

 ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΟΤΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, όλα στο σφυρί.

   Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  βλέπει ότι η μαύρη τρύπα της οικονομίας δεν κλείνει ξεπουλώντας όσο – όσο τον ΟΤΕ. Έτσι έφτασε να επιδοτεί ιδιώτες να εξαγοράσουν για 30 δις την Ολυμπιακή. Με τα 30 αυτά δις σχεδιάζει την αγορά ενός Lear Jet για τα ταξιδάκια της Κυβέρνησης, δίνει δηλαδή την Ολυμπιακή μ’ όλα  τα αεροπλάνα της για ένα Lear Jet !!!

   Επειδή όμως η μαύρη τρύπα  τρωει τα παιδιά της και η όρεξή της μεγαλώνει άρχισαν να ξεπουλάνε και το κράτος ξεκινώντας από Υπ. Εσωτερικών της κ. Παπανδρέου, που ξεδιάντροπα κόβει τις κορδέλες του 1464 (Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Πολιτών)  μια φορά πριν ένα χρόνο μόνη της και μια προχθές με τον πρωθυπουργό.

   Επί δύο χρόνια Κυβέρνηση και ΜΜΕ κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι η υπηρεσία αυτή είναι υπηρεσία του Υπ. Εσωτερικών.

   Επί δύο χρόνια η ΑΔΕΔΥ στρουθοκαμηλίζει, κάνοντας ότι δεν βλέπει τίποτα, από αυτές τις «εκσυγχρονιστικές» επιλογές.

   Όμως η αλήθεια είναι πικρή. Ένα κομμάτι του Υπ. Εσωτερικών το  έχουν δώσει εδώ και δυο χρόνια σε ιδιοκτήτη εταιρείας δημοσκοπήσεων που το λειτουργεί στο υπόγειο της εταιρείας του, το επέκτεινε σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και έφθασε σήμερα στο Μαγαζί γωνία του Συντάγματος.

   -Τι κρύβεται όμως πίσω από μια τέτοια απευθείας ανάθεση έργου του Υπ. Εσωτερικών σε εταιρεία δημοσκοπήσεων;

   -Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική και στα άλλα υπουργεία;

   -Υπάρχει πρόβλημα όταν τα προσωπικά δεδομένα 10 εκ. Ελλήνων είναι στα χέρια ενός ιδιώτη και μάλιστα εταιρείας δημοσκοπήσεων;

Αυτά πρέπει να μας το απαντήσει ο κ. πρωθυπουργός.

   -Δεν μπορούσε το Υπ. Εσωτ. Κ. Παπανδρέου, να  προσλάβει αυτούς τους υπαλλήλους και να κάνει το Υπουργείο την δουλειά αυτή;

   -Η ΑΔΕΔΥ που λιβανίζει τέτοιες εκσυγχρονιστικές διαδικασίες τι λεει, έτσι διαφυλάσσονται τα συμφέροντα του Δημοσίου; Έτσι διαφυλάσσονται τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν και δεν εγκρίνουν τέτοια σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, θα συνεχίσουν την αντίστασή τους στον αναχρονιστικό εκσυγχρονισμό του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Σημίτη και της παρέας του.

                                                                                                                                                                                                                          8-7-2001

Φασάκης Σταύρος

Αν. Οργαν. Γραμματέας ΠΕΤ-ΟΤΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …