Αυτή η απεργία είναι η δικιά μας απεργία!

Αυτή η απεργία είναι η δικιά μας απεργία!

Συνάδελφοι:

   Από αύριο αρχίζει ένας σημαντικός αγώνας που αφορά εμάς τους ίδιους για το αν θα έχουμε δουλειά στο άμεσο μέλλον ή θα μεταφερθούμε σε εργολαβικές και δουλεμπορικές εταιρείες.

   Η αυριανή απεργία μας είναι η δική μας απεργία και όχι των εξωνημένων εργατοπατέρων που αναγκάστηκαν να την προκηρύξουν.

   Είναι σωστές οι αιτιάσεις και τα ερωτήματα που θέτετε πολλοί από σας.

  • Θα σταματήσουν τους εργολάβους τώρα και μάλιστα όταν όλοι αυτοί μαζί έκαναν τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια για να τα δώσουν όλα στους εργολάβους;

   Είναι σαν να λένε αυτό που είπε ένας στο σχετικό ανέκδοτο όταν έβγαζαν τον γάιδαρο που είχε πέσει μέσα στο πηγάδι φοβούμενος μην μολυνθεί το νερό του πηγαδιού, φώναξε το γνωστό… σιγά να μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

   Σύμφωνα με τα γεγονότα του πρόσφατου -και όχι μόνο- παρελθόντος αυτούς δεν τους ενδιαφέρει ούτε να διώξουν τους εργολάβους, ούτε να πετύχει η απεργία μας γιατί δεν έχουν… καμιά δουλειά για να χάσουν. Η δουλειά τους είναι να κάνουν την δουλειά του αφεντικού, να οργανώνουν μισές απεργίες όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, να σπέρνουν την απογοήτευση και τον πανικό, να λειτουργούν την σπερμολογία και το ράδιο αρβύλα και στο τέλος να φορτώνουν σε μας τους εργαζόμενους τις ευθύνες ότι δήθεν δεν ακολουθούμε και να αφήνουν στο πηγάδι όχι μόνο την ουρά του αλλά… ολόκληρο τον γάιδαρο.

   Αυτή την φορά όμως συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Αυτή την φορά πρέπει να τους χαλάσουμε το παιγνίδι.

   Πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά  στις στάσεις εργασίας. Ενεργά σημαίνει ότι:

  1. Πηγαίνουμε όλοι από τις 8 το πρωί όπως κάνουμε κάθε μέρα στους χώρους που δουλεύουμε.
  2. Καθόμαστε μπροστά στα τεχνικά μας τμήματα και δεν αφήνουμε κανέναν απεργοσπάστη να περάσει μέσα.
  3. Δεν επιτρέπουμε με την μαζική μας παρουσία να μπει κανένας εργολάβος και να διενεργηθεί οποιαδήποτε απεργοσπαστική εργασία.
  4. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την φορά να εκφυλίσουν και να σταματήσουν την απεργία.
  5. Συνδικαλιστές από αύριο είμαστε όλοι οι απεργοί εργαζόμενοι και απαιτούμε να κλιμακώσουμε με μορφές και δράσεις τέτοιες ώστε να πετάξουμε έξω από τους χώρους εργασίας όλες τις εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες που παίρνουν την δουλειά μας.
  6. Να απαιτήσουμε μια από τις προσεχείς μέρες της βδομάδας να καταλάβουμε το Δ.Μέγαρο μέχρι να αναγκαστεί η διοίκηση να υπαναχωρήσει.

   Τέλος, να απαιτήσουμε να μπει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην απεργία ενοποιώντας τα αιτήματά σας με τα αντίστοιχα άλλων σωματείων προτρέποντας τη συμμετοχή τους σε ανάλογες κινητοποιήσεις.    

   Σημειώνουμε ότι οι ίδιες παρατάξεις και τα ίδια πρόσωπα που προκήρυξαν την απεργία στην ΠΕΤ-ΟΤΕ είναι και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουμε  να μας εμπαίζουν και να συνθηκολογήσουν για ακόμα μια φορά.

   Αυτή την φορά μπορούμε  και πρέπει να νικήσουμε.

Έξω όλοι οι εργολάβοι και οι εργολαβίες

από όλους τους εργασιακούς χώρους του ΟΤΕ!

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 03-11-2019

Το εμετικό πραξικόπημα!

   Υ.Γ:  Το εκλογικό πραξικόπημα και οι πρωτοφανείς παρανομίες που έγιναν προχθές στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ δεν θα περάσει. Το συνδικαλιστικό απόστημα που κυοφορείται χρόνια και έκανε την εμφάνισή του με χυδαίο τρόπο αυτό το διήμερο θα το σπάσουμε όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι εργαζόμενοι.

   Η μπόχα όμως που θα διαχυθεί και η αηδία που θα νοιώσουν οι εργαζόμενοι όταν σπάσει είναι τόση που δεν μας επιτρέπει την παραμονή της απεργίας να την αναπνεύσουν οι εργαζόμενοι.

   Η ΑΣΕ θα πρωτοστατήσει για την επιτυχία της απεργίας και το ίδιο καλούμε να κάνουν όλα τα μέλη μας και όλοι οι εργαζόμενοι.

Όλοι στην απεργία – όλοι στους αγώνες.     

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …