Γιορτάζουν τα 66 χρόνια του ΟΤΕ με περικοπές!

Γιορτάζουν τα 66 χρόνια του ΟΤΕ με περικοπές!

   Συναδέλφισσες – φοι:
    Την ώρα που η γερμανική διοίκηση της D.T με χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις ενημέρωνε την κοινωνία και τους εργαζόμενους ότι o όμιλος ΟΤΕ γιορτάζει τα 66 χρόνια μαζί με τους συνδρομητές του επιβραβεύοντας τους σημερινούς πελάτες των πιο παλιών γραμμών τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν το 1949 και 1950 με διάφορα δώρα.

   Την ίδια ώρα σαν «επιβράβευση» προς τους εργαζόμενους για τα 66 χρόνια του ΟΤΕ, με ενημέρωση που στάλθηκε στα υπηρεσιακά e-mail όλων των συναδέλφων από την Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Εργασιακών Θεμάτων μας ανακοινώθηκε ότι φέτοςκαι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΤΕ δεν θα δοθεί συμψηφισμός!

   Ταυτόχρονα, αφού κατάφεραν με την υπογραφή των εξωνημένων εργατοπατέρων και κατήργησαν τα οδοιπορικά μετατρέποντάς τα σε κουπόνια και μάλιστα από συγκεκριμένο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ με άδεια ράφια, θεωρώντας για μια ακόμη φορά τους νέους συναδέλφους που εντάχτηκαν από τη OTEplus στον ΟΤΕ παιδιά ενός κατωτέρου θεού, δεν τους έδωσαν όπως έδωσαν σε όλους τους άλλους συναδέλφους τα αντίστοιχα κουπόνια!

    Οι φαιδρές και αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται στην ανακοίνωση για τον συμψηφισμό ότι, «Φέτος, δεδομένου ότι η τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων και η επόμενη ημέρα της Πρωτοχρονιάς, δε συμπίπτουν με εργάσιμες ημέρες για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της εταιρίας, δεν είναι δυνατή, σύμφωνα με την Πολιτική, η εφαρμογή των συγκεκριμένων “συμψηφισμών” δεν μπορεί να γίνουν πιστευτές από κανέναν σοβαρό και νοήμονα συνάδελφο.

   Να θυμίσουμε στην διοίκηση και στην κ. Παπαδοπούλου ότι σχεδόν κάθε έξι χρόνια τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά συμπίπτουν ακριβώς τις ίδιες μέρες και ποτέ μέχρι σήμερα από την ημέρα που καθιερώθηκε ο συμψηφισμός δεν έχει κοπεί!

   Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο συμψηφισμός γινόταν μεταξύ της παραμονής των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Δηλαδή, όποιος δούλευε την παραμονή των Χριστουγέννων καθόταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τούμπλαλιν κάτι που έγινε και το 2009 που συνέπεσαν οι ίδιες μέρες.

   Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τ’ άλλα είναι δικαιολογίες για μικρά παιδιά.

   Όσο για τον αποκλεισμό των νέων συναδέλφων από τα κουπόνια ευχόμαστε να μην αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν στη συνδικαλιστική πιάτσα ότι δεν θα τους ξαναδοθούν και να είναι μια απλή καθυστέρηση.

    Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι, απέναντι στις νέες αυτές προκλήσεις της γερμανικής εργοδοσίας θα υπήρχε οργισμένη αντίδραση από τα σωματεία, δεν είδαμε ούτε μια ανακοίνωση ούτε από την ΟΜΕ-ΟΤΕ, ούτε από τα σωματεία αλλά ούτε και από καμία παράταξη!

   Άλλωστε γιατί να αντιδράσουν οι εργατοπατέρες. Αυτοί τους «δικούς τους συμψηφισμούς» τους εξασφάλισαν με την πρόσφατη ΣΣΕ που υπέγραψαν -και ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ- εξασφαλίζοντας επιπλέον συνδικαλιστικές απαλλαγές και άδειες.

   Αυτό τους ενδιέφερε αυτό εξασφάλισαν! Σιγά μην ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα.

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Θέλουμε να ελπίζουμε ότι την ύστατη στιγμή και μπροστά στις γιορτές που έρχονται θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση και η διοίκηση θα πάψει να προκαλεί με αψυχολόγητες ενέργειες.

Με εορταστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 17-12-2015

    Υ.Γ: Κατά τ’ άλλα η μνημονιακή κυβέρνηση του Αλέξη Τζίφρα με υπουργική απόφαση και όχι από τη Βουλή, παραχώρησε σήμερα το υπόλοιπο 10% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση.

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …