Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα δεν προσμένουν κανένα θάμα!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα δεν προσμένουν κανένα θάμα!

   Συναδέλφισσες-φοι:   

   Η ανάλγητη διοίκηση της D.T την ώρα που ανακοινώνει κέρδη 476 εκ. ευρώ για το 2012 και πανηγυρίζει για την επιτυχία της «εθελουσίας» (αφού αξιοποίησε όλο το σκηνικό εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους συναδέλφους) συνεχίζει να θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, τρομοκρατημένους, φοβισμένους, διασπασμένους, με μισθούς πείνας και χωρίς ωράρια εργασίας.

   Στην τελευταία συνάντηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ άνοιξε τα χαρτιά της και έθεσε τις νέες απαιτήσεις της.

   Σε πρώτη φάση είπε πως θα μας κάνει χάρη και από τις 14/5/13 που λήγει η μετενέργεια, δεν θα πειράξει προς το παρόν τα θέματα που η ίδια θεωρεί ότι καταργούνται εκλαμβάνοντάς τα όμως ως οικειοθελή παροχή (διευθυντικό δικαίωμα)!

   Λέγοντας επίσης ότι δεν επιθυμεί να σπάσει την τριετή σύμβαση που μείωσε τους μισθούς αλλά  θα πρέπει να ξεκινήσουν συζητήσεις για μισθολόγιο, κανονισμό μεταθετότητας, ειδικές άδειες, άδειες ασθενείας, υπηρεσιακά συμβούλια και αποζημιώσεις απόλυσης.

   Συγχρόνως ειδοποιεί συναδέλφους για τη μεταφορά τους στη νέα διεύθυνση που θα ασχοληθεί με υποστήριξη της COSMOTE και την τεχνική υποστήριξη στον ΟΤΕ.

   Κατά τα λεγόμενα της διοίκησης η διαδικασία θα γίνει σε τρεις φάσεις με στόχο να λειτουργήσει τον Απρίλη.

  

Στην πρώτη φάση θα μεταφερθούν 80 τεχνικοί και 40 διοικητικοί. Στη δεύτερη θα φτάσουν τους 200-250 τεχνικούς και 70 διοικητικούς. Στην τρίτη φάση θα μεταφερθούν 300 εμπορικοί υπάλληλοι.

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

   Χθες συγκλήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΤ ΟΤΕ μ’ αυτά τα θέματα.  

   Η ΑΣΕ έχει την άποψη ότι η διοίκηση αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους νόμους καθώς και την υποχωρητικότητα-αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας και εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας (απολύσεις- ανεργία) επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να δεχτούν εκβιαστικά το «λιγότερο κακό».

   Με αυτή τη λογική είναι σίγουρο ότι θα οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα. Γι’ αυτό χρειάζεται άλλη λογική και άλλη πολιτική από το συνδικαλιστικό κίνημα.

   Στα πλαίσια αυτά προτείναμε:

   Πρώτο: Να καλέσουμε τον κόσμο να μη συμμετέχει στην αξιολόγησή του. Να θυμηθούμε την περσινή εντολή της διοίκησης να βαθμολογηθούν όλοι ακόμη και άριστοι να είναι όχι με 5 που είναι το άριστα αλλά με 3 κρίνοντας ταυτόχρονα 700 ως «άχρηστους» τους οποίους μεταφέρει τώρα στη «νέα διεύθυνση».

   Δεύτερο: Να καλύψουμε νομικά σαν σωματείο με τον νομικό μας σύμβουλο όλους τους εργαζόμενους που βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.

   Τρίτο: Να καλέσουμε τους συναδέλφους που μεταφέρονται, να αρνηθούν να μεταφερθούν καλύπτοντάς τους συνδικαλιστικά και νομικά.

   Επειδή τόσο το αξιολόγιο που λήγει στις 5 Απρίλη όσο και η μεταφορά που ήδη ξεκίνησε δεν μας αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμούς, προτείναμε να γίνει άμεσα Δ.Σ για να τοποθετηθούμε ως σωματείο για όλα αυτά και να χαράξουμε το δρόμο της αντίστασης.

   Δυστυχώς όμως η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και οι κολαούζοι τους για μια ακόμη φορά δεν κατέληξαν σε καμία απόφαση ακολουθώντας το δρόμο της διολίσθησης και του φτασίματος προ του τετελεσμένου.

   Στο τέλος απαντώντας σαν τον Αρχία (ολιγαρχικός άρχοντας της αρχαίας Θήβας) « Ες αύριον τα σπουδαία » επικαλέστηκαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ και έκλεισαν τη συνεδρίαση χωρίς καμία απόφαση!

   Μετά το συνέδριο στο τέλος του μήνα όταν θα έχουν τελειώσει όλα, θα συνεδριάσουμε  ξανά και θα αποφασίσουμε!!!

   Εμείς ως ΑΣΕ σας καλούμε ξανά:

  • Να μην συμμετέχετε στο αξιολόγιο.
  • Να μην συμφωνήσετε και πολύ περισσότερο να μην υπογράψετε και να μην δεχτείτε καμία μεταφορά στις «νέες υπηρεσίες».
  • Από όλους τους χώρους δουλειάς να μαζευτείτε και να στείλετε κείμενα διαμαρτυρίας με υπογραφές απαιτώντας σαφέστατες γραπτές οδηγίες από τα σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ τόσο για το αξιολόγιο όσο και για την μεταφορά στις «νέες υπηρεσίες».

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, μην τους αφήνετε να σας ξεπουλήσουν!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

   Αθήνα: 16-03-2013

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …