Δειλοί, μοιραίοι, προσκυνημένοι και ψεύτες αντάμα δεν περιμένουν πια κανένα θάμα!

Δειλοί, μοιραίοι, προσκυνημένοι και ψεύτες αντάμα

δεν περιμένουν πια κανένα θάμα!

   Υλοποιήθηκε χθες και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου μνημονίου που ήταν η παράδοση του τελευταίου 5% του ΟΤΕ που είχε το δημόσιο. Παραδόθηκε στους δανειστές που διευθύνουν το ΤΑΙΠΕΔ.

   Μερικές από τις επιπτώσεις αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Γι’ αυτά όμως τα οποία δεν ενημερώνει η ανακοίνωση και η 4μελής διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΣΚ) είναι ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτε προκειμένου να φρενάρουν ή να σταματήσουν τις διαδικασίες από την εξέλιξη αυτή.

   Αντιθέτως διαχρονικά και τα κόμματά τους και οι παρατάξεις τους έκαναν ότι μπορούσαν για να έχουμε τη σημερινή ολέθρια κατάληξη. 

   Αντί να κινητοποιηθούν όμως έγκαιρα, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία για τις τεράστιες επιπτώσεις.

   Αντί να συντονιστούν με τις άλλες ΔΕΚΟ, ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ – ΔΕΥΑΘ κ.λ.π. -που πέρασαν κι αυτές στο ΤΑΙΠΕΔ- για να απαντήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στην νεοαποικιακή καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου από το ευρωιερατείο και το γερμανικό ιμπεριαλισμό, περίμεναν λίγο πριν ψηφιστεί η τροπολογία….. για να κινητοποιηθούν!

   Η κινητοποίηση ήταν να βρεθούμε χθες 15 με 20 συνδικαλιστικά στελέχη έξω από τη Βουλή και η περιβόητη 4μελής ομάδα μπήκε για να ενημερώσει τελευταία στιγμή τα κόμματα!

   Στη συνέχεια έγινε διοικητικό συμβούλιο στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και κατέθεσαν ομόφωνη απόφαση να μην γίνει απολύτως τίποτε!

   Και όταν λέμε ομόφωνη εννοούμε ομόφωνη από την διαπαραταξιακή επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Η δική μας πρόταση ήταν η παρακάτω:

  1. Με απόφαση του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ από αύριο πρωί να καταλάβουμε το Δ. Μέγαρο μπλοκάροντας τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας του ΟΤΕ και της D.T στη χώρα με σταδιακή επέκταση των καταλήψεων και σε άλλα κτίρια της περιφέρειας σηματοδοτώντας προς τον Ελληνικό λαό την αντίθεσή μας σ’ αυτό το τελευταίο ξεπούλημα.

Ταυτόχρονα  να ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι διακυβεύεται παραχωρώντας κι αυτό το τελευταίο μικρό κομμάτι που μπορούσε να παρεμβαίνει το ελληνικό δημόσιο στην επιχείρηση και τι κοινωνικές αλλά και για την ίδια την χώρα, την εθνική άμυνα κ.λ.π. επιπτώσεις έχει αυτή η εξέλιξη.

  1. Εκτιμώντας τις κρίσιμες συνθήκες και την τεράστια επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και η χώρα, να βρούμε πρωτότυπους τρόπους να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να σπάσει το πλέγμα της απογοήτευσης και της απάθειας που καλλιεργείται από παντού.

Τέτοιο δείγμα θα μπορούσε να αποτελέσει η πρόθεσή μας να διαθέσουμε τα αποθεματικά που διαχειρίζονται τα σωματεία και η ΟΜΕ-ΟΤΕ όπως π.χ το αμοιβαίο κεφάλαιο Δήλος της ΠΕΤ-ΟΤΕ κ.λ.π. με ταυτόχρονη έκκληση προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία να αντιδράσουν. Όχι μόνο για την διατήρηση του 5% αλλά να διεκδικηθεί το 100% του ΟΤΕ γιατί όπως έλεγε το παλιό σύνθημα:

   Ο ΟΤΕ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το γερμανικό.

   Αυτή ήταν η πρόταση μας και για την οποία βέβαια δεν τοποθετηθήκαν γιατί είχαν αποφασίσει την αποδοχή και τα τετελεσμένα σχετικά με την παράδοση και του τελευταίου veto του δημόσιου στον ΟΤΕ.

   Βρίσκουμε βέβαια φυσιολογική τη συμπεριφορά τους. Τόσα χρόνια έκαναν τα πάντα και τα κόμματά τους και η συμβιβασμένη εργατοπατερία και κατάφεραν να παραδώσουν το 95% του ΟΤΕ!

   Χθες και συμβολικά και κυριολεκτικά ήθελαν να τοποθετήσουν οι ίδιοι την ταφόπλακα.

  Τους παραδίδουμε στην κρίση σας!

   Για να αποπροσανατολίσουν όμως και να κρύψουν τις ευθύνες τους έγραψαν ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, λες και θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι λέει η ΑΣΕ και τι οι παρατάξεις των ομόφωνων εργατοπατέρων.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 19-10-2016

   Υ.Γ: Για να καταλάβετε πόσο σοβαροί είναι, την ανακοίνωση την έβγαλαν και την ανάρτησαν στις 7 το απόγευμα ενώ το συμβούλιο τελείωσε στις 9 το βράδυ!

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …