Δεν είναι μόνο συμβιβασμένοι, είναι θρασύτατοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι!

Δεν είναι μόνο συμβιβασμένοι,

είναι θρασύτατοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι!

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Οι εξωνημένοι εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι έτοιμοι να παραδώσουν και τα τελευταία οχυρά άμυνας των εργαζομένων στη γερμανική εργοδοσία.

   Η  διαπαραταξιακή ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αγων. Συνεργασία και ΕΣΚ) παρουσίασε απροειδοποίητα στο τελευταίο Δ.Σ που έγινε προχθές στην Τέμενη ένα σχέδιο συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ με το οποίο καταργούν ουσιαστικά τον κανονισμό μεταθετότητας και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

  Τους έπιασε μάλιστα τέτοια πρεμούρα να το υπογράψουν χωρίς καν να δώσουν τη δυνατότητα στα μέλη του Δ.Σ να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν (άλλωστε τους θεωρούν δεδομένους γιατί κάθε φορά ψηφίζουν ότι και αν τους πασάρουν).

   Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το θράσος τους που την επομένη μέρα που έγινε το συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν το έβαλαν σε ψηφοφορία για να πάρουν τουλάχιστον την τυπική νομιμοποίηση από τους συνέδρους της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Μόνοι τους το συζητάνε κεκλεισμένων των θυρών μαζί με τη διοίκηση, μόνοι τους το αποφασίζουν και μόνοι τους το επιβάλουν oι τέσσερεις διαπραγματευτές – Καμπαλέρος, Κούτρας, Μπιρμπιλής, Δούκας και Σιτζάνης.

   Ακούστε λοιπόν τι μας είπαν και τι αποφάσισαν να υπογράψουν. 

   Με το πρόσχημα ότι τελείωσε η μετενέργεια για να σεβαστεί η διοίκηση την υπογραφή της και να ισχύσει η τριετής ΣΣΕ που υπέγραψαν μέχρι τέλους του 2014 η διοίκηση ζητάει και άλλα.

   Παρέλειψαν όμως να μας πουν ότι από τότε που υπέγραψαν την τριετή ΣΣΕ, η διοίκηση από την αρχή ζήταγε και αυτοί μέχρι τώρα της έχουν παραδώσει με ΣΣΕ το standby, το δανεισμό εργαζομένων μεταξύ ΟΤΕ και Cosmote, το σπαστό ωράριο και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα καταστήματα κ.λ.π.

   Μ’ αυτό το ψέμα θα προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν για  άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και θα το παρουσιάσουν σαν «έντιμο συμβιβασμό»,  έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ!

   Τι παραχωρούν:

1.    Δίνουν τη δυνατότητα στην εργοδοσία να κλείνει όποια υπηρεσία νομίζει και να μεταθέτει τον εργαζόμενο , η,  σε όποια περιοχή της χώρας και σε όποια υπηρεσία θέλει.  

«Σε περίπτωση κατάργησης υπηρεσιακής λειτουργίας και εφόσον δεν υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό αναλόγων προσόντων σε υπηρεσιακές λειτουργίες αυτής της έδρας, οι εργαζόμενοι στην καταργούμενη υπηρεσία μετατίθενται σε υπηρεσία της πληρέστερης δυνατής έδρας, όπου υπάρχουν ανάγκες ανεξαρτήτως της σειράς μεταθετότητας και κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης του κανονισμού μεταθετότητας.

Το προσωπικό που μετατέθηκε λόγω κατάργησης υπηρεσιακής λειτουργίας μετατίθεται στην προηγούμενη έδρα κατά προτεραιότητα σε περίπτωση υπάρξεως κενής οργανικής θέσης σε αυτή,  εφόσον διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για την εν λόγω θέση, αλλάζοντας είδος εργασίας, αν απαιτηθεί».

2.    Καταργούν ουσιαστικά τον κανονισμό μεταθετότητας. Συγκεκριμένα:

   α)  Όσοι εργαζόμενοι είναι  53 ετών ή έχουν 27 χρόνια υπηρεσίας μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να μετατεθούν.  Η κατοχύρωση  αυτή καταργείται. Θα τους ξεσπιτώνουν όσα χρόνια υπηρεσίας και αν έχουν.

   β)  Το δικαίωμα που είχε κάθε εργαζόμενος να επιστρέφει στον τόπο συμφερόντων του μετά από 2 χρόνια όταν έπαιρνε μετάθεση για υπηρεσιακές ανάγκες  σε απόσταση κάτω από 60 χιλ. και μετά από ένα χρόνο πάνω από 60 χιλ. καταργείται οριστικά.

   γ)  Συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως αναλυτές – προγραμματιστές και ραδιοτηλεγραφητές παράκτιων κέντρων που μέχρι σήμερα πήγαιναν μόνο σε αντίστοιχο έργο, τώρα θα μπορούν να μετατεθούν παντού.

  1. Παραχωρούν όποια δικαιώματα και διασφαλίσεις είχαν οι εργαζόμενοι που περνούσαν πειθαρχικό:

   α)  Από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούμενο από 2 Γεν. Διευθυντές,  από 2 εκπροσώπους των εργαζομένων και από έναν Αεροπαγίτη τον οποίο όριζε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου ως πρόεδρο του συμβουλίου, αντικαθιστούν τον Αεροπαγίτη με έναν Γεν. Διευθυντή.

Με την αλλαγή αυτή καταργούν στην ουσία το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (μιας και το πρωτοβάθμιο αποτελείται ακριβώς από τα ίδια μέλη) το οποίο λειτουργούσε ως εφετείο, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις!

   β) Καταργούν όλες τις διατάξεις που καθόριζαν την σχέση των πειθαρχικών αδικημάτων  και το ύψος των ποινών, π.χ για απλή εξύβριση συναδέλφου προβλεπόταν ποινή 15 ημερών μέχρι ένα μήνα, τώρα δεν προβλέπεται τίποτε κ.λ.π.

Με την κατάργηση αυτών των διατάξεων αφήνουν ανεξέλεγκτη τη διοίκηση για οποιαδήποτε παράπτωμα να επιβάλει οποία ποινή αυτή νομίζει, ακόμη και της οριστικής απόλυσης!!!

   γ) Για να περάσουν στην απόλυτη εφαρμογή τις Πολιτικές Κανονιστικής Συμμόρφωσης, τις ανακρίσεις για τα πειθαρχικά αδικήματα που χρειάζονται περισσότερη έρευνα θα τις διεξάγει υπάλληλος της κανονιστικής συμμόρφωσης και όχι ο πειθαρχικός προϊστάμενος που επιλήφθηκε της υπόθεσης.   

   Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι με την υπογραφή αυτών των ΣΣΕ βάζουν την ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργατικά μας δικαιώματα αφού:

  1. Δίνουν ουσιαστικά το ελεύθερο στην εργοδοσία να κλείνει υπηρεσίες και να μεταθέτει σε όποιο μέρος της επικράτειας θεωρεί ότι έχει υπηρεσιακές ανάγκες όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας, προϋπηρεσίας και έργου.
  2. Στρώνουν με χαλί το δρόμο για απολύσεις.
  3. Μαχαιρώνουν πισώπλατα τους συναδέλφους που μεταφέρθηκαν παράνομα στην χωματερή της OTE TV και είναι στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα για βλαπτική μεταβολή. 
  4. Καταργούν με υπογραφή κατακτήσεις εργαζόμενων στον ΟΤΕ οι οποίες υπήρχαν μετά από μεγάλους αγώνες, απεργίες κ.λ.π. από τις προηγούμενες γενιές των συνάδελφων.

   Συναδέλφισσες – φοι :

  Εμείς και στο Δ.Σ και στο συνέδριο που ακολούθησε καταψηφίσαμε και παλέψαμε να μην προχωρήσουν σ’ αυτή τη νέα κατάπτυστη συμφωνία.

   Θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να υπογράψουν και να παραχωρήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες και απεργίες εκατοντάδων ημερών.

   Σας καλούμε να αντιδράσετε και να τους συγκρατήσετε έστω και την τελευταία στιγμή.    

   Ιδιαίτερα εσάς που μπήκατε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια σεντόνια των παρατάξεων τους.

   Σας περιμένουν πολύ δυσκολότερες μέρες.  Μ’ αυτή την υπογραφή οι ανεκδιήγητοι, εκφυλισμένοι και εξωνημένοι εργατοπατέρες – ηγέτες σας, δεν ανοίγουν μόνο το δρόμο για να σας ξεσπιτώνει η διοίκηση αλλά ανοίγουν το δρόμο των απολύσεων.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

  Αθήνα: 18-05-2013

   Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί τους μήπως τους πείσουν να μην υπογράψουν, σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα:

  •     Παναγιώτης Κούτρας, εκπρόσωπος ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος ΟΜΕ-ΟΤΕ: 6973344226
  •    Αντώνης. Μπιρμπιλής, εκπρόσωπος ΔΑΚΕ και Γεν. Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ: 6973344227    
  •    Γιάννης Δούκας, εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συνεργασίας: 6979444682
  •    Νίκος Σιτζάνης εκπρόσωπος ΕΣΚ: 6977208256

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …