ΟΤΕ σε διάλυση, οι εργαζόμενοι μεταξύ σφύρας και άκμονος.

ΟΤΕ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Οι εργαζόμενοι μεταξύ σφύρας και άκμονος

Οι διοικήσεις μιας χρήσης, κολλητοί της εκάστοτε εξουσίας με την έγκριση εταιρειών τύπου Κόκαλη, σαν μαθητευόμενοι μάγοι, κάνουν τα πειράματά τους αδιαφορώντας για τα “πειραματόζωα”, ΟΤΕ και εργαζόμενους.

Δεν είναι δυνατόν τόσοι άσχετοι Γεν. Δ/ντες, Δ/ντες, επιτελικά στελέχη του ΔΜ (μεταξύ τους αρκετοί τέως και νυν συνδικαλιστές) να έχουν τον ΟΤΕ στα χέρια τους.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που δεν έχουν πουλήσει ούτε καρφίτσα στην ζωή τους να το παίζουν μεγάλοι εμπορικοί μάνατζερ.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που ενδιαφέρονται μόνο για πριμ, ταξιδάκια στο εξωτερικό και δημόσιες σχέσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες να θέλουν να oργανώσουν σωστά τον ΟΤΕ.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που τους έχουν τάξει θέση στις προμηθεύτριες εταιρείες, να θέλουν την οργάνωση του ΟΤΕ.

Δεν είναι δυνατόν να δίνονται κομμάτια του ΟΤΕ να τα δουλέψει ο “κολλητός” των εργολάβων, γιατί είναι σίγουρο ότι και αυτά θα τα δώσει στους εργολάβους.

Δεν είναι δυνατόν ολοκληρωμένες υπηρεσίες του οργανισμού να δίνονται σε ιδιωτικές εταιρείες (πώληση υπηρεσιών, πώληση εξοπλισμού, εγκατάσταση, συντήρηση)

Δεν είναι δυνατόν εταιρεία που λειτουργεί σε έντονο ανταγωνισμό, να δίνει το πελατολόγιό της σε ανταγωνίστριες εταιρείες.

Δεν είναι δυνατόν να διευκολύνονται ανταγωνίστριες εταιρείες να παρακάμπτουν τον ΟΤΕ στην φωνητική τηλεφωνία και ο ΟΤΕ να κοιμάται μακαρίως, χάνοντας δισεκατομμύρια.

Δεν είναι δυνατόν εξειδικευμένες εργασίες που έχουν άμεση σχέση με το απόρρητο παράνομα και παράτυπα να δίνονται σε ιδιώτες εργολάβους. Π.χ. ποιοτική αναβάθμιση, αλλαγή KV, καλωδιακές, κάρτεξ, βλαβοληπτικά, κεντρικοί κατανεμητές.

Δεν είναι δυνατόν με το μπάχαλο των σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων που γίνονται με μοναδικό στόχο να κονομήσουν κάποιοι εντός και εκτός ΟΤΕ, να επιλεγούν και να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι που πρέπει να εκπαιδευτούν.

Δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται και από το πειθαρχικό όσα εξωφρενικά έγιναν από τους πωλητές του καταλόγου.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά και να μην έχει κανένας ευθύνη.

Π.χ. Δίνοντας το ειδικό δίκτυο ERMIS και το ISDN σε ιδιώτες ανταγωνιστές οι φωστήρες της Διοίκησης, ομολογούν δημόσια ότι το πολυδιαφημισμένο δίκτυο πωλήσεων , αλλά και η τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ απέτυχαν. Γιατί;

Εμείς οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής Διοικητικοί-Τεχνικοί-Οικονομικοί, πιστεύουμε ότι:

Όλα αυτά είναι οργανωμένα και έχουν σχέδιο να διαλύσουν τον ΟΤΕ, να τον κάνουν Ολυμπιακή, να λένε ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι.

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, των εργολάβων και ορισμένων προμηθευτών του οργανισμού.

Δυστυχώς μερικοί συνάδελφοί μας νομίζουν ότι υπάρχει χώρος και για αυτούς σε τέτοια σχέδια. ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ. Για μας τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Επειδή στα παραπάνω κόλπα ουσιαστικά συμμετέχουν και αρκετοί συνδικαλιστές είτε άμεσα, είτε έμμεσα με την απραξία τους και την αφασία τους, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, για να περισώσουμε ότι μπορούμε και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει: Την δουλειά μας, τον μισθό μας και το ωράριό μας.

Απαιτούμε: Γιατί αυτό συμφέρει τον ΟΤΕ αλλά και τους εργαζόμενους.

  1. Να βγουν έξω από τον ΟΤΕ οι εργολάβοι

α) Από τις πωλήσεις ISDN και δευτερευουσών.

β) Από το ειδικό δίκτυο ERMIS

γ) Από την ποιοτική αναβάθμιση του δικτύου.

δ) Από την αλλαγή των ΚΑΦΑΟ.

ε) Από τις καλωδιακές.

στ) Από τα ΗΜ , ΗΠ & Ψυκτικά.

ζ) Από την δομημένη καλωδίωση.

  1. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΑΜΕΣΑ, όχι μόνο μαστεράδων και ντοκτοράδων. ( Αλήθεια που εργάζονται σήμερα και τι ακριβώς κάνουν οι “εξειδικευμένοι” με μάστερ και ντοκτορά που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια;)

Ήδη σήμερα στις περισσότερες υπηρεσίες, κυρίως τεχνικές, δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για το έργο που συνεχώς αυξάνεται. Επίσης δεν υπάρχει ομαλή μεταβίβαση εμπειρίας.

Π.χ. Καλωδιακές βλάβες: Εάν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις νέων, μονίμων εργαζομένων μέσα στο 1999, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ούτε η τρέχουσα εργασία. Ήδη στην επαρχία καλωδιακές βλάβες δίνονται σε εργολάβο !!!

  1. Να μην επιτρέψουμε την διάλυση και το ξεπούλημα στους ιδιώτες τμημάτων που εργάζονται και αποδίδουν. Π.χ. Δευτερεύουσες.
  2. Να μην επιτρέψουμε την διάλυση των πωλήσεων του ΟΤΕ
  1. Απαιτούμε πραγματικό εσωτερικό έλεγχο με την επέμβαση του ΣΚ όχι κουκουλώματα και την επέμβαση του εισαγγελέα στις εργολαβίες.

α) Δικτύου για τα οικονομικά και το απόρρητο.

β) Δομικών έργων κατασκευής των Τηλεκαταστημάτων.

γ) Καλωδιακών

δ) Δουλεμπόριου.

  1. Απαιτούμε οι προμήθειες να γίνονται με σωστή τεχνική και εμπορική αξιολόγηση, με κριτήρια και υποχρεώσεις ώστε η τεχνική υποστήριξη και οι πωλήσεις να γίνονται από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.
  1. Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΠΣΥΠ-ΟΤΕ, ΠΕΤΕΜ, ΠΕΠΑΣΥ και ΣΥΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ να πάρουν θέση στα παραπάνω.

Για την καλύτερη σύνδεση με τα συνδικάτα και την ΟΜΕ πιστεύουμε ότι, το καλύτερο είναι:

Να εκλεγεί μια 5μελής αντιπροσωπευτική επιτροπή (διοικ.-τεχν.-οικ.), σε κάθε κτίριο ή υπηρεσία.

Να γίνουν άμεσα συγκεντρώσεις-συνελεύσεις σε Αθήνα και επαρχία με δεσμευτικές αποφάσεις για τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα στα παραπάνω θέματα.

ΑΣΕ

27-9-99

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …