Επείγουσα επιστολή του Π. Μπρόφα στην Ε.Ε. της ΠΕΤ – ΟΤΕ.

Επείγουσα Επιστολή

 

Προς την Ε.Ε. της ΠΕΤ – ΟΤΕ

 

   Συνάδελφοι,

   Εδώ και 20 μέρες πολλοί συνάδελφοι του Δικτύου με ενημέρωσαν ότι στην περιοχή ευθύνης του Τηλεπ. Διαμερίσματος Ανατολικής Αττικής, ετοιμάζονται να δώσουν τις Νέες Συνδέσεις και Μεταφορές Τηλεφώνων σε Εργολάβους! Παρά την εξόφθαλμη παρανομία ενός τέτοιου εγχειρήματος, οι προηγούμενες απόπειρες σε Παγκράτι, Σόλωνος και Άνοιξη (Μαρούσι) σε συνδυασμό με την εμμονή και Προϊστορία ορισμένων με παρόμοια δράση, σε επαρχιακές πόλεις καθιστούσε εξαιρετικά πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

   Μετά από αυτό, ενημέρωσα αμέσως τον Πρόεδρο της ΠΕΤ – ΟΤΕ, ο οποίος επισκέφτηκε τον Γενικό Διευθυντή περιφερειών και πήρε τη «διαβεβαίωση»ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι στο Μαρούσι και σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις  και χρειάζονται καλώδια θα δουλέψει εργολάβος χωρίς καμία πρόσβαση σε Ενεργό Δίκτυο, στοιχεία συνδρομητών κλπ.

   Η προϊστορία όμως και κυρίως οι πληροφορίες έλεγαν άλλα, γι’αυτό επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον «εκτελώντα χρέη» Διαμερισματάρχη (λόγω άδειας και πιθανής συνταξιοδότησης του τωρινού) Κικερή Χρ. Ο οποίος επανέλαβε τα ίδια. Σημειώνω εδώ γιατί έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια, ότι η συζήτηση έγινε σε αμοιβαία φιλικό κλίμα και με δεδομένο ότι εγώ δεν ήξερα «κατ’ όψιν» ποιός είναι ο κ. Κικερής.

   Μετά από 2 – 3 μέρες με κάλεσαν και επισκέφτηκα το  Τ. Τ. Ραφήνας. Στο γραφείο του προϊσταμένου παρίσταντο 7 εργολάβοι και ο προϊστάμενος του  Συγκροτήματος Κατασκευών Αττικής κ Μανιός.

    Η κατάσταση που επικρατούσε έξω, στα αυτοκίνητα κλπ και οι συνθήκες εργασίας στο προσωπικό των εργολάβων είναι άθλια. Ούτε τη δεκαετία του ’50 ο ΟΤΕ δεν είχε τέτοια χάλια. Ο κίνδυνος ατυχήματος προφανής και οι ευθύνες του ΟΤΕ που μπορεί να «φορτωθούν» σε επιβλέποντες μέλη μας, πασιφανείς. Σε ενημέρωση που έκανα στους τεχνικούς της Ραφήνας παρουσία του κ. Μανιού έκανα γνωστές τις θέσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕ. Ο κ. Μανιός δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τους κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα πάρει εντολές Ν. Σ. Και Μεταφορών στο Μαρούσι όπως όλα τα στοιχεία έδειχναν. Σημειώνω εδώ ότι για εργολαβίες που «διευθύνει» ο κ. Μανιός, και εγώ προσωπικά και άλλα μέλη του Δ.Σ. (Ραπανάκης κλπ) έχουμε παραστεί μάρτυρες εργασιών των εργολάβων στο ενεργό δίκτυο, ανεπίβλεπτες, με κλειδιά καφάο σε χέρια εργολάβων κλπ. Σχετική καταγγελία έκανε η ΑΣΕ προς την Υπηρεσία Ειδικών Συνδέσεων και Διασφάλιση Απορρήτου.

    Την Πέμπτη 4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής απίστευτα, παράνομα αλλά δυστυχώς πλήρως διασταυρωμένα και αυταπόδεικτα περιστατικά:

  1. Ο εκτελών χρέη Διαμερισματάρχη (με ποιά απόφαση και ποιανού αρμόδιου άραγε) Χρ. Κικερής κάνοντας υπέρβαση και κατάχρηση των αρμοδιοτήτων του, πήρε εντολές Ν.Σ. και Μεταφορών τηλεφώνων που ανήκαν στο Τ. Τ. Αμαρουσίου και Ν. Ιωνίας με όλα τα στοιχεία των Συν/τών ερήμην των αρμόδιων προϊσταμένων των αρμόδιων Τεχ. Τμημάτων τις έδωσε  στον Προαναφερθέντα Μανιό, παντελώς αναρμόδιο υπηρεσιακά για μια τέτοια δραστηριότητα.
  2. Ο κ. Μανιός έστειλε 6 Μόνιμους υπαλλήλους του ΟΤΕ (μουφαδόρους) στους Κατανεμητές Αμαρουσίου, Πεντέλης, Ν. Κηφισιάς κλπ. Οι οποίοι έβαζαν φίσες και δοκίμαζαν γραμμές Συνδρομητών τις οποίες έβαζαν άνθρωποι του εργολάβου!!! Δίπλα τους εργάζονταν οι καθημερινά εργαζόμενοι στους ίδιους κατανεμητές, κάνοντας την τρέχουσα δουλειά. Στην ουσία δοκίμαζαν αυτοί τις φίσες από συναδελφική αλληλεγγύη, γιατί οι ανήκοντες στο Συγκρότημα Κατασκευών παρά το ότι είναι έμπειροι σαν μουφαδόροι δεν ήξεραν όπως είναι φυσικό τη δουλειά του Κατανεμητή. Τα μπερδέματα στις φίσες, στις Σκάλες, το να μπαίνει ο κατανεμητάριος στο Μεταλάκτη να δοκιμάσει το τεχνικό του Αμαρουσίου  και να βγαίνει ο Αλβανός του εργολάβου είναι ένα μικρό δείγμα της φαρσοκωμωδίας που έστησαν οι φωστήρες «Διευθυντές» και όσοι κρύβονται ή δεν κρύβονται πάνω ή γύρω απ’ αυτούς.
  3. Οι εργαζόμενοι του εργολάβου δούλευαν παντελώς ανεπίβλεπτοι πάνω σε όλα τα σημεία – καφάο, εισαγωγές, BOX, χαλύβδινα κλπ. – του ενεργού δικτύου. Οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι του ΟΤΕ με προεξάρχοντα έναν «θαλερό» συνάδελφο 72 ετών!
  4. Όχι μόνο δούλευαν σε ενεργό δίκτυο αλλά οι εντολές που είχαν στα χέρια τους δεν ήθελαν για να εκτελεστούν ούτε 1 μέτρο καλώδιο! Όπως ψευδώς διαβεβαίωναν και παραπληροφορούσαν οι αρμόδιοι. Σας επισυνάπτω τους αριθμούς 45 κανονικών Ν. Σ. και Μεταφορών που βρήκα στον κατανεμητή Αμαρουσίου, πολλές «εις διπλούν» προφανώς για να έχει μια ο άνθρωπος του  εργολάβου έξω και μια ο υφιστάμενος του κ. Μανιού μέσα. Από αυτές 31 ήταν χωνευτές!( δηλαδή σε πολυκατοικίες) οι 5 γραμμές ISDN! και οι 9 με εξωτερική υπάρχουσα γραμμή.
  5. Στην πράξη οι άνθρωποι του εργολάβου με δικά τους κλειδιά καφάο έκαναν τη ζεύξη στο καφάο, πήγαιναν στο «εσκαλίτ» της Πολυκατοικίας ή στον Α. Δ. του σπιτιού, δοκίμαζαν και άφηναν ένα χαρτάκι στη γραμμή με το νούμερο. Στη συνέχεια θα πήγαινε ο «κανονικός» τεχνίτης της περιοχής να βρει την εσωτερική γραμμή, να ξαναδοκιμάσει με τον κατανεμητή και να ενεργοποιήσει την τηλεφωνική γραμμή. Η ίδια δουλειά δηλαδή πληρωμένη 2 και 3 φορές και στον εργολάβο και στα συνεργεία Κικερή – Μανιού και στους κανονικούς τεχνίτες της Τ. Π. Αμαρουσίου!!!

«Μάνατζερς» με τέτοια επάρκεια εντιμότητα και αποτελεσματικότητα ήδη θα έπρεπε να έχουν προαχθεί για την πρωτοπόρα δράση τους.

  1. Οι μουφαδόροι που χρησιμοποιήθηκαν για όλο αυτό το «γιουρούσι» δεν είχαν ενημερωθεί και δεν είχαν ιδέα για τις ευθύνες και τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν. Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι αφού την Πέμπτη διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι του εργολάβου δούλευαν έξω ανεπίβλεπτοι και ανεξέλεγκτοι – χωρίς όμως να παρέμβω – τους ενημέρωσα τηλεφωνικά έναν έναν για τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν, συμφώνησαν μαζί μου, και είπαν ότι δεν είχαν ιδέα για όλα αυτά και ότι θα σεβαστούν τους νόμους και τις αποφάσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕ. Την Πέμπτη το βράδυ επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Γ.Γ. της ΠΕΤ – ΟΤΕ ο οποίος τηλεφώνησε αμέσως σε κάποιο υπηρεσιακό στέλεχος του ΟΤΕ και πήρε τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Ότι δηλαδή, ρίχνουν εναέρια καλώδια κλπ. Σημειώνω ότι οι άνθρωποι του εργολάβου δούλευαν με Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είχαν ούτε καλώδια ούτε σκάλες.
  2. Άνθρωποι των εργολάβων τηλεφωνούσαν σε συνταξιούχους του ΟΤΕ ακόμα και σε εν ενεργεία που βρίσκονταν σε κανονική άδεια και τους διαβεβαίωναν ότι όλοι είναι «μιλημένοι»: άνθρωποι του ΟΤΕ, Συνδικαλιστές κλπ. Να μη φοβούνται τίποτα και ότι τις μεταφορές και τις νέες συνδέσεις από δω και πέρα θα τις κάνουν αυτοί. Στους φόβους κάποιου ότι κάποιοι Συνδικαλιστές θα αντιδράσουν, απάντησε ότι σε λίγο θα τους έχει κι αυτούς υπαλλήλους του.

   Την Παρασκευή το πρωί δεν εμφανίστηκαν στα κέντρα της Τ. Π. Αμαρουσίου.

   Βρήκα τους ίδιους στον ΟΤΕ της λεωφόρου Ηρακλείου (Τ. Τ. Π. Νέας Ιωνίας) τους εξήγησα και προφορικά τι ρόλο τους έβαλαν εν αγνοία τους να παίξουν. Κατάλαβαν, συμφώνησαν, και μου είπαν ότι τους έστειλαν να κάνουν την ίδια δουλειά στο Τ. Π. Νέας Ιωνίας. Επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους κ.κ. Μανιό – Κικερή και τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον ΟΤΕ Ηρακλείου.

   Είχαν εντολές Ν. Σ. – Μεταφορών και της Τ. Π. Νέας Ιώνίας!!!

   Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο της Νέας Ιωνίας κ. Τζανάκο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν έδωσε εντολές σε κανέναν από αυτούς και πράγματι δεν είχε καμία ανάμιξη. Τα ίδια με διαβεβαίωσε αργότερα και ο προϊστάμενος  της Τ. Π. Αμαρουσίου. Οι εντολές δίνονταν απευθείας από τον κ. Κικερή, παρακάμπτοντας την υπηρεσιακή ιεραρχία!!! Ο ίδιος του ζήτησε να βάλει σε βάρδια έναν τεχνίτη στον κατανεμητή Ηρακλείου για να δουλέψει Σάββατο και Κυριακή. Πράγματι μίλησα με το συνάδελφο, ο οποίος κι αυτός δεν είχε ιδέα τι γίνεται. Του βγήκε ένας άνθρωπος  του εργολάβου και του ζήτησε να βάλει μια φίσα. Τον ρώτησε το όνομά του, δεν του το έδωσε και του είπε ότι φεύγουν από την περιοχή και δεν θα εμφανιστούν εκεί. Στη συνέχεια πηγα στην έδρα του Τηλεπ. Διαμερίσματος Ανατολικής Αττικής αλλά ο «εκτελών χρέη» δεν εμφανίστηκε. Επέστρεψα στον κατανεμητή Αμαρουσίου. Συνεχίζονταν τα ίδια. Χτύπαγε μία φίσα. Μπήκα στη φίσα και μου φώναζε κάποιος γιατί αργώ να δοκιμάσω. Τον ρώτησα ποιος είναι και που βρίσκεται. Μου είπε τον λένε Βασίλη και βρίσκεται στην εισαγωγή της οδού Κονίτσης 12. Τον ρώτησα το επώνυμό του και μου είπε – Τι το θες; Δε σου το δίνω. Και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Στον κατανεμητή Αμαρουσίου υπήρχαν 38 εντολές. Τα νούμερα τα επισυνάπτω.

   Για την παραγωγικότητα των εργολάβων τώρα. Οι 6 τεχνίτες του ΟΤΕ και οι άνθρωποι του εργολάβου, έβαλαν συνολικά το Σάββατο τον καταπληκτικό αριθμό των 7 (χωνευτών) εντολών! Ένας μέσος τεχνίτης του ΟΤΕ βγάζει καθημερινά τις διπλάσιες!!!  Το οικονομικό κόστος όλου αυτού του πραξικοπήματος πιστεύω να καταχωρηθεί στους εμπνευστές και τους καθοδηγητές όλων αυτών που προανέφερα. Από την Κυριακή και μετά, από κάπου πήραν εντολή και δεν ξαναεμφανίστηκαν στις παραπάνω περιοχές.

   Ο κ. Κικερής ζήτησε και πήρε το Σάββατο όλα τα στοιχεία του δελτίου εργασίας μου(άρση βλαβων στην Τ. Π. Ψυχικού) που μου είχε ανατεθεί να διεκπεραιώσω την Κυριακή 7 Αυγούστου. Τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε τους κωδικούς από τις 12 βλάβες που μου είχαν αναθέσει να επισκευάσω! Του είπαν ότι δεν έβγαλα μόνο 12 βλάβες αλλά 26. Ρώτησε  γιατί έβγαλα 26!! Κάποια συνδρομήτρια από τις 12 βλάβες που μου ανέθεσαν δέχτηκε τηλεφώνημα και τη ρώτησαν ποιοι ήρθαν από τον ΟΤΕ και αν έφτιαξαν την βλάβη… Την Τρίτη το μεσημέρι, πάλι ο ίδιος ο «περί ου ο λόγος» έδωσε διαταγή να μου αλλάξουν βάρδια και από την Τετάρτη να δουλεύω πρωί!!! Μετά από μισή ώρα ξανατηλεφώνησε στον προϊστάμενο μου και ανακάλεσε την διαταγή!!! Τα σχόλια περιττεύουν.

    Συνάδελφοι,

   Επειδή:

   1. Παραβιάστηκαν όλοι οι νόμοι σχετικά με το απόρρητο των επικοινωνιών.

   2. Κουρελιάστηκε κάθε κανονισμός του ΟΤΕ και ο ίδιος ο Γ. Κ. Π. Όλα έγιναν καθ’ υπέρβασιν της ιεραρχίας και με προφορικές εντολές.

  1. Επιχειρήθηκε η τρομοκράτηση και η καταπάτηση όλων των νόμων που αφορούν το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
  2. Το σοβαρότερο απ’ όλα: με αυτές τις δράσεις μεθοδεύουν κάποιοι «ιθύνοντες κύκλοι» την κατάργηση όλων των εργασιακών σχέσεων στο δίκτυο, τη μεταβίβαση τους στους εργολάβους και στη μαύρη εργασία και προγραμματίζουν τις επόμενες απολύσεις, πρέπει άμεσα:
  • Να συγκληθεί η Ε.Ε. της ΠΕΤ – ΟΤΕ και να εφαρμόσει προς πάσα κατεύθυνση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. Της ΠΕΤ – ΟΤΕ.
  • Να ζητήσουμε να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.
  • Να καταγγελθούν στο ΤΑΠ – ΟΤΕ και όπου αλλού χρειάζεται όλοι οι Συνταξιούχοι του ΟΤΕ που εργάζονται σε εργολάβους .
  • Να απαιτήσουμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Όπως είναι αυτονόητο, όλα τα στοιχεία για τα προαναφερθέντα είναι στη διάθεση του Δ.Σ. της ΠΕΤ – ΟΤΕ και όποιων αρχών (εισαγγελικών κλπ.) ενδιαφερθούν.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

 Παναγιώτης Μπρόφας

 Μέλος Δ.Σ. ΠΕΤ – ΟΤΕ 

   Τετάρτη 10/ 8/ 2005

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …