Επιστολή προς την Ε.Ε του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ.

Προς την Ε.Ε του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ

 Συνάδελφοι

Όπως σας είναι γνωστό στις προσεχείς εκλογές (9-13  Δεκέμβρη) του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ κατεβαίνει για πρώτη φορά ο συνδυασμός μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΣΕ).

Οι κανόνες δεοντολογίας και η Δημοκρατία στα Συνδικάτα επιβάλουν να μεριμνήσετε ώστε η προεκλογική περίοδος που διανύουμε να διεξαχθεί με ίσους όρους για όλες τις παρατάξεις χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.

Επιπλέον, επειδή η ΑΣΕ και οι συνάδελφοι που την απαρτίζουμε, βάζουμε υποψηφιότητα για πρώτη φορά με προφανή προβλήματα στην  ενημέρωση των συναδέλφων μας για τις θέσεις μας.

Περιμένουμε η ΕΕ να μας εξασφαλίσει:

  1. Δημοσίευση από το περιοδικό των θέσεων και απόψεων μας για τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα των μελών του σωματείου μας αρχίζοντας από την Διακήρυξη την οποία επισυνάπτουμε.
  2. Εξασφάλιση Συνδικαλιστικών αδειών για τους υποψηφίους μας προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας στην Αθήνα και στην επαρχία. Eδώ να λάβετε υπόψη σας ότι επειδή συμμετέχουμε στις εκλογές για πρώτη φορά δεν έχουμε απαλλαγμένους για συνδικαλιστικούς λόγους όπως οι  άλλες παρατάξεις στις οποίες συμμετέχετε.
  3. Ελευθερία πρόσβασης σε όλα τα βιβλία του σωματείου μας προκειμένου να ενημερωθούμε για τη δράση σας την τελευταία τριετία και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, όπως πχ. 

 α) Ποια είναι η μηνιαία αποζημίωση για κάθε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από το ταμείο του σωματείου μας;

 β) Ποιες οι «εκτός έδρας» αποζημιώσεις και πόσα έλαβε το κάθε μέλος της ΕΕ, κατά την διάρκεια της 3τίας;

 γ) Σε πόσα ταξίδια στο εξωτερικό συμμετείχε το κάθε μέλος της ΕΕ και τι ποσά δαπανήθηκαν;

δ) Ποια μέλη του ΔΣ του ΠΣΥΠ-ΟΤΕ είναι παράλληλα και μέλη σε ΔΣ θυγατρικών του ΟΤΕ ή άλλων φορέων ή επιτροπών; Ποια η αποζημίωση τους και με τι κριτήρια τοποθετήθηκαν; Ποιος τους διόρισε; Ποιος τους ελέγχει; Σε ποιον δίνουν λόγο για τις πράξεις τους;

Τα παραπάνω και πολλά άλλα στοιχεία από τη δράση του σωματείου μας αναγκαζόμαστε να τα ζητήσουμε επειδή δεν δημοσιεύονται σε κανένα έντυπο του σωματείου μας και δεν τα γνωρίζει κανένας συνάδελφος.

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς

ΑΣΕ  ΠΣΥΠ-ΟΤΕ

13-11-2002

ΥΓ: Περιμένουμε άμεση απάντησή σας.

Διαβάστε Επίσης

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΆΛΠΗ;

Να παροτρύνουμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν στην φυσική κάλπη και όχι ηλεκτρονικά, βάζοντας φυσική κάλπη …