Επιστολή του Παν.Μπρόφα και Στ. Φασάκη στον Περιφερειακό Αττικής.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

 

Κύριε Διευθυντά της Τηλ. Περ. Αττικής,

Είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετικά οράματα για τον ΟΤΕ . Το όραμα που εκφράζει η σημερινή Διοίκηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Η Κεφαλαιοκρατική Ανασυγκρότηση και ο “Εκσυγχρονισμός” δομούν έναν ΟΤΕ ξένο και εχθρικό προς τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο. Ευάλωτο στα παιχνίδια ξένων χρηματιστηριακών ομίλων. Έρμαιο στα χέρια των Διαπλεκόμενων. Έναν ΟΤΕ “Μαύρης Εργασίας” με φτηνές υπηρεσίες προς το κεφάλαιο και υπέρογκα τιμολόγια για το λαό.

Σας θυμίζουμε ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά΄ 12 – 15.000 θέσεις τα τελευταία χρόνια. Οι θέσεις εργασίας όμως αυτές υπάρχουν . Αντικαταστάθηκαν από το “Δουλεμπόριο” , τους εργολάβους, την παράνομη δουλειά των συνταξιούχων του ΟΤΕ κ.λπ.

Όλα αυτά συντελούν στην “Κερδοφορία του Οργανισμού” ; Δεν το νομίζουμε αλλά και έτσι να ήταν έχουμε ένα λόγο παραπάνω να αντιστεκόμαστε σε μια τέτοια κερδοφορία.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Σε δύο επιστολές τις τελευταίες μέρες και με μια έμμεση απάντησή σας το καλοκαίρι προς τις Επιτροπές Αγώνα Δικτύου, εκτός από τις απειλές, μας κατηγορείτε ότι είμαστε “Ελάχιστα οικείοι προς το σημερινό γίγνεσθαι των Τηλεπικοινωνιών”.

Ε λοιπόν απατάσθε . Ακριβώς επειδή είμαστε καλοί γνώστες του τι μας περιμένει από το “Σημερινό γίγνεσθαι ” παλεύουμε με νύχια και με δόντια για τις θέσεις εργασίας μας στον ΟΤΕ. Τουλάχιστον μέχρι να’ρθουν τα “κολάρα από Σιλικόνη” που θα μας αντικαταστήσουν και θα κάνουν τη δουλειά μας “Απαξία” για την κερδοφορία του Οργανισμού.

Αλλά και τότε τα ρομπότ κάποιοι πρέπει να τα χειρίζονται , άρα χωρίς προσλήψεις σήμερα ούτε τέτοιο αύριο υπάρχει για τον ΟΤΕ .

Μας κατηγορείτε για “υβριστικές συκοφαντίες” σε συναδέλφους που έχουν “θέσεις ευθύνης”

Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνουμε.

Αν με τα παραπάνω εννοείτε τη θέσης μας ότι oρισμένοι Διαμερισματάρχες ειδικά όσοι πρωτοστάτησαν στην ανάθεση εργολαβιών στην Αττική δεν πρέπει να πάρουν ΠΡΙΜ αυτό το πιστεύουμε και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα .

Το ΠΡΙΜ το δικαιούνται μόνο όσοι δουλεύουν και εν προκειμένω μόνο οι εργαζόμενοι στο δίκτυο .

Επίσης πιστεύουμε και επιμένουμε σ’ αυτό ότι τα ΠΡΙΜ βγήκαν μόνο μετά από την πάλη των Επιτρόπων Αγώνα και της Α.Σ.Ε κατά των εργολαβιών.

Εκείνο που μας μένει όμως σαν απορία είναι :

Αφού οι εργαζόμενοι “κατάφεραν τον Άθλο να αναβαθμίσουν 2.222 KV μέσα στον 97” προς τι οι εργολαβίες στην Ποιοτική Αναβάθμιση ;

Κύριε Περιφερειάρχη,

Σίγουρα υπάρχουν “Συνδικαλιστές” που ξεπέρασαν τον “Διεκδικητικό ρόλο” τους ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους άλλα λένε στους εργαζόμενους και άλλα αποφασίζουν με την Διοίκηση. Εμάς όμως δεν μπορεί κανένας να μας ξεχωρίσει από το Σ.Κ και τους εργαζόμενους.. Δρούμε μέσα σ’αυτό και η πάλη μας έχει σαν μόνο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του ΟΤΕ .

Τώρα αν η συνεπής Συνδικαλιστική δράση σε αντίθεση με – την υποταγή και την ενσωμάτωση – μπορεί να επιφέρει πειθαρχικές παραπομπές είναι φανερό νομίζουμε ποιο δρόμο έχουμε διαλέξει . “Έκαστος εφ’ ο ετάχθη”.

Σχετικά με τις ενέργειές μας που ενοχλούν σας θυμίζουμε την ομόφωνη Απόφαση του Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ η οποία είναι δεσμευτική για μας και για όλους του Συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους και το χρέος τους προς τους εργαζόμενους .

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μπρόφας Παναγιώτης – Φασάκης Σταύρος

16/2/98

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …