Εργαζόμενοι OTEplus, παιδιά ενός κατώτερου θεού και στην υγιεινή και την ασφάλεια!

Εργαζόμενοι OTEplus, παιδιά ενός κατώτερου θεού
και στην υγιεινή και την ασφάλεια!

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Μετά την ανεκδιήγητη απόφαση της διοίκησης να αποκλείσει τους συναδέλφους της OTEplus από την ομάδα μπάσκετ ΟΤΕ-COSMOTE με την απίστευτη δικαιολογία ότι δεν είναι υπάλληλοι του ΟΤΕ, μια νέα πολιτική της διοίκησης ήρθε να τους θυμίσει ότι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

   Συγκεκριμένα:

   Για τους εργαζόμενους που εκτελούν τεχνικό έργο και είναι εκτεθειμένοι σε εργασιακό κίνδυνο (εξωτερικά συνεργεία δικτύου, κατανεμητές, Η/Μ, Η/Π, Ρ/Η, εργαστήρια κ.λ.π.) κινδυνεύοντας καθημερινά να μολυνθούν με μολυσματικές και άλλες ασθένειες όπως τέτανος κ.λ.π., η εργατική νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει σε τακτικές ημερομηνίες να εμβολιάζονται με αντιτετανικό ορό.

   Επίσης, προβλέπεται ότι σε όσους εκτελούν ανθυγιεινό έργο (καλωδιακές, κατανεμητές κ.λ.π.) θα πρέπει επιπλέον να τους χορηγείται καθημερινά γάλα.

   Και ενώ οι γιατροί εργασίας του ΟΤΕ σε προγραμματισμένες ημερομηνίες περνούν από τα τεχνικά τμήματα και εμβολιάζουν κανονικά τους συναδέλφους του ΟΤΕ, τους συναδέλφους της OTEplus δεν τους εμβολιάζουν γιατί «δεν είναι υπάλληλοι του ΟΤΕ» και φυσικά ούτε γάλα τους χορηγείται παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις μας!

   Να διευκρινίσουμε ότι, οι γιατροί εργασίας του ΟΤΕ αυτή την εντολή έχουν, αυτή εφαρμόζουν.

   Βλέπετε, για την γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ η OTEplus (όπου την βολεύει) θεωρείται άλλη εταιρεία.

   Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι της OTEplus να έρχονται καθημερινά σε επαφή με ποντίκια και άλλα τρωκτικά και να κινδυνεύουν να τρυπηθούν στους κατανεμητές, στις καλωδιακές, στο δίκτυο κ.λ.π. και η διοίκηση να μην τους εμβολιάζει και να μην τους χορηγεί γάλα.

   Καλή είναι η «εταιρική εμφάνιση», ο νέος ρουχισμός και η ισοθερμική κούπα του καφέ που φροντίσατε(;) να έχουν όλοι οι τεχνικοί πεδίου (όπως αναφέρετε καμαρώνοντας στο email που αποστείλατε προχθές στους συναδέλφους τεχνικούς) κ. Θεοχαρόπουλε, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων και για την οποία -να μας συγχωρέσετε- ουδόλως ενδιαφέρεστε ούτε εσείς ούτε η διοίκηση.

   Γιατί αν σας ενδιέφερε, θα είχατε φροντίσει (όπως φροντίσατε για τον ρουχισμό και την κούπα) να έχουν κάνει όλα τα εμβόλια και οι συνάδελφοι της OTEplus, να τους χορηγείται καθημερινά γάλα όπου προβλέπεται και να επανδρώσετε σε διμελή όλα τα εξωτερικά συνεργεία δικτύου και όχι να στέλνετε τους συναδέλφους (ειδικά τους νέους συναδέλφους της OTEplus με την απειλή της απόλυσης, χωρίς καμία στοιχειώδη εκπαίδευση και χωρίς καν να γνωρίζουν τις περιοχές) σε μονοπρόσωπα συνεργεία σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα.

   Αυτά και άλλα πολλά, όπως να τους εντάξετε στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, να σταματήσετε το δουλεμπόριο μέσω των θυγατρικών και να εφαρμόσετε την νομιμότητα θα έπρεπε να κάνετε έτσι ώστε η «εταιρική εμφάνιση» να είναι σε όλα εταιρική –και όχι μόνο στα ρούχα ή όπου αλλού σας βολεύει-, αλλά είπαμε, όλους εσάς τους μαθητευόμενους μάγους της D.T ποσώς σας ενδιαφέρει η νομιμότητα, η ομογενοποίηση του προσωπικού και προπαντός η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων.

   Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι δείκτες και οι στόχοι και πως στο τέλος του χρόνου θα εξασφαλίσετε τα τεράστια μπόνους και τις μετοχές stock options που συνηθίζετε να ενθυλακώνετε ενισχύοντας τις ήδη τεράστιες και προκλητικές απολαβές σας.

   Οφείλετε όμως να παρέμβετε άμεσα και να εφαρμόσετε επιτέλους την νομιμότητα, γιατί αν συνεχίσετε αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική πολύ φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα και τότε θα φέρετε ακέραια την ευθύνη τόσο εσείς προσωπικά όσο και οι δύο περιφερειακοί.

   Σας πληροφορούμε όμως ότι οι εργαζόμενοι και του ΟΤΕ και της OTEplus κ.λ.π., διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και ίση μεταχείριση και δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε με χάνδρες, κούπες και καθρεφτάκια.

Να κλείσουν τώρα οι δουλεμπορικές εταιρείες και
να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 05-11-2014

   Υ.Γ: Οι εργατοπατέρες της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΕΕΤΕ όλων των παρατάξεων με τι ασχολούνται; Δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά; Γιατί σιωπούν; Κατά τ’ άλλα ενδιαφέρονται για την ένταξή τους στον ΟΤΕ!

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …