Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προστατεύει την εργοδοτική αυθαιρεσία της Deutsche Telekom!

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;

 Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
προστατεύει την εργοδοτική αυθαιρεσία της Deutsche Telekom!

   Οι περιβόητες ανεξάρτητες αρχές που δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν τα πολιτικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών μήπως έχουν ξεχάσει το ρόλο τους και κάνουν το αντίθετο απ’ αυτό για το οποίο έχουν συσταθεί;

   Αν αναρωτιέστε πως έγινε και έχουμε γεμίσει κάμερες και πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμα και το Λονδίνο, διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω ενδεικτικά στοιχεία για να καταλάβετε πως μας προστατεύει  η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.λ.π.

   { Το όνομα εδώ μάλλον έχει την ίδια σημασία που έχουν οι λέξεις Εύξεινος Πόντος, Καλλίδρομος, Γλυκάδι (το ξύδι) } κ.λ.π.

   Αυτοί βέβαια κάνουν ότι μας προστατεύουν, εμείς έχουμε αναρωτηθεί γιατί τους πληρώνουμε και μάλιστα με φαραωνικούς μισθούς;

   Θαυμάστε με ποιο τρόπο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προστατεύει τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων του ΟΤΕ:  

   •  Στις 03-12-2014 καταθέσαμε καταγγελία με Αριθ.Πρωτ.: Γ/εις/7529 προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με αυθαιρεσίες της διοίκησης του ΟΤΕ. (Κάμερες στραμμένες στους εργαζόμενους και στους πελάτες στα καταστήματα, μαγνητικές κάρτες χρονοπαρουσίας ανά όροφο και ανά πτέρυγα, κάμερες στα κυλικεία, στα κλιμακοστάσια, στους διαδρόμους, στην είσοδο των ανελκυστήρων) κ.λ.π.

pscan8887[1].5-page-001

   Από τότε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέλαβε δράση.

   •  Στις 19-12-2014 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με επιστολή της προς τον ΟΤΕ με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7529-1, αφού τους ενημερώνει για την καταγγελία και τους γνωστοποιεί σε ποιους χώρους επιτρέπονται οι κάμερες, προς τα πού θα πρέπει να εστιάζουν κ.λ.π, στο τέλος τους ζητάει να υποβάλουν εγγράφως, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου, τις απόψεις τους επί της ως άνω καταγγελίας.

Untitled-1

 Η διοίκηση του ΟΤΕ απαξιεί να τους απαντήσει!

   •  Στις 30-09-2015 και έχοντας περάσει 9 μήνες από την πρώτη επιστολή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξαναστέλνει επιστολή με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4987 υπενθυμίζοντάς τους την πρώτη επιστολή και καλώντας τους και πάλι να απαντήσουν εντός 15 ημερών.

ote ypenthymisi[1]

   •  Στις 09-11-2015 και ενώ έχουν περάσει 40 ημέρες από την δεύτερη επιστολή της Αρχής, ο ΟΤΕ απαντάει με έγγραφό του ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση.

   Στην απάντηση αναφέρεται μόνο στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχονται ότι έχουν τοποθετήσει 319 κάμερες!!! 

   Δεν αναφέρουν τίποτα για τ’ άλλα κτήρια όπως το νέο κτήριο στην Παιανία και τα καταστήματα του ΟΤΕ τα οποία αναφέρονται στην καταγγελία μας.

apantisi ote

pscan21[1]-007

   Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, οι εξηγήσεις αυτές κρίθηκαν ικανοποιητικές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

   Με έγγραφο που μας απέστειλε με Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/414 στις 25-01-2016 (14 μήνες μετά την καταγγελία μας), μας ενημερώνει ότι εφόσον ο καταγγελλόμενος απαντάει ότι δεν συμβαίνει τίποτε…. άρα δεν υπάρχει θέμα…. δηλαδή ούτε γάτα ούτε ζημιά και έτσι έκλεισαν την υπόθεση!

   Συμπέρασμα:  Ρωτάει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τον ΟΤΕ «συμβαίνουν όλα αυτά στην επιχείρησή σας;»

   Απαντάει ο ΟΤΕ:  “Απα πα….  τέτοια πράγματα στην επιχείρησή μας ποτέ. Δεν συμβαίνει τίποτε τέτοιο….. μάλλον είναι διαδόσεις των Αναρχοκομουνιστών” (το τελευταίο δεν το γράφουν στην απάντηση).

Μας απαντάνε λοιπόν από την  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.λ.π.

   “Όχι κάνετε λάθος.  Στο σημερινό ΟΤΕ…. όπως μας διαβεβαίωσαν δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα!!!”

Untitled-1

   Τα ντοκουμέντα που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικά για την δράση της παραπάνω «ανεξάρτητης» αρχής:

Νέο κτήριο του ΟΤΕ στην Παιανία (Αγ. Λουκά & Ικάρου 1)

Κάμερες στα κλιμακοστάσια!

DSC_0292

DSC_0299

DSC_0275

Κάμερες στους διαδρόμους και στους ανελκυστήρες!

DSC_0282

DSC_0294

DSC_0106

Κάμερες στους καρταναγνώστες χρονοπαρουσίας!

DSC_0296

Κάμερες στα κυλικεία!

DSC_0278

DSC_0279

Κάμερες σε γραφεία!

DSC_0288

Κάμερες στα καταστήματα του ΟΤΕ!

Κατάστημα Χαλανδρίου (Λ. Πεντέλης 7-9)

DSC_0126

Κατάστημα Αθηνάς 45

DSC_0086

Κατάστημα Δάφνης (Καραολή 6)

DSC_0093

Κατάστημα στο Γουδί (Μικράς Ασίας 47 & Σινώπης)

DSC_0066

      Κάμερα στον δρόμο έξω από το Κατάστημα στο Γουδί (Μικράς Ασίας 47 & Σινώπης)

DSC_0065

Έξτρα καρταναγνώστες στους ορόφους και στους διαδρόμους
στο Δ. Μέγαρο και στην Παιανία.

DSC_0054

DSC_0297

Τελικά, ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

ΑΣΕ

Αθήνα: 31-03-2016

   Υ.Γ: Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος αναρωτιόταν: «αν κύριοι, οι μισοί έλληνες παρακολουθούν τους άλλους μισούς, τίθεται το ερώτημα, ποίος θα παρακολουθεί τους παρακολουθούντας;»
Ο δικτάτορας όμως ήταν άτυχος, δεν υπήρχαν τότε ούτε μοντέρνες κάμερες, ούτε «ανεξάρτητη» Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες; - Triklopodia