Η κεντρική τοποθέτηση της ΑΣΕ στο 44ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από τον Θ. Φωλιά.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα.

   Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο 44ο εκλογικό συνέδριο μετά από μια μακρά και συνεχιζόμενη περίοδο 8 ετών μνημονιακής διακυβέρνησης, η οποία απλά αλλάζει χέρια χωρίς ωστόσο τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία να αλλάζουν πολιτικές, με αποτέλεσμα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχώς να μειώνονται.

   Δυστυχώς όμως, για το σύνολο των κοινωνικών, εργασιακών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών δεν είναι μόνο τα κόμματα που συναινούν αλλά και οι εκφυλισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (συνέχεια των κομματικών ηγεσιών τους) που δεν θέλουν να στηρίξουν τις αξίες της εργασίας και εξαντλούνται στην συντεχνιακή μιζέρια και τα μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

   Αυτό συμβαίνει όχι γενικά και αόριστα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και στις δικές μας, οι οποίες εκφυλίστηκαν πλήρως και από κομματικές που ήταν τόσα χρόνια βλέποντας τα κόμματά τους να καταρρέουν έχουν μετατραπεί σε εργοδοτικότερες του εργοδότη με αποτέλεσμα ότι θέλει η γερμανική εργοδοσία να περάσει το περνάει χωρίς καμία αντίσταση!

   Γι αυτό η εντατικοποίηση, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία κτυπάνε κόκκινο, τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, η μαύρη εργασία, το outsorsing και οι εργολαβίες κυριαρχούν.

    Επειδή οι εκφυλισμένες και εξωνημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας από συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν εκλεγεί για την προάσπιση των εργασιακών και εργατικών δικαιωμάτων έχουν μετατραπεί σε τροχονόμους σε κάθε απόφαση και σχεδιασμό της εργοδοσίας.

   Επειδή συνεχώς μας λέτε λαϊκιστές κ.λ.π. δεν θα αναφερθούμε σε όσα κατά καιρούς έχετε κάνει και σας καταγγέλλουμε αλλά στο καταστατικό της Ομοσπονδίας το οποίο με τις πράξεις και τα έργα σας το έχετε κουρελόχαρτο.

   Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 το καταστατικό αναφέρει:

   Σκοποί της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι:

  1. Η μελέτη, προστασία και προώθηση των οικονομικών, επαγγελματικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και γενικά των συμφερόντων των μελών της.

    Για ποια προστασία και προώθηση των συμφερόντων των μελών μπορείτε να μιλάτε όταν υπογράψατε να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 12%, τον διαχωρισμό των  εργαζόμενων σε παλιούς και νέους, την περικοπή των 9 μισθών της αποζημίωσης απόλυσης για τους νέους, τις άδειες ασθενείας κ.λ.π.   

  1. Η συνένωση και ο συντονισμός των δυνάμεων των μελών σε ενιαία συνδικαλιστική δράση.

   Ποιες προσπάθειες έγιναν για την  συνένωση των σωματείων σε ένα, και γιατί  ακόμη και σήμερα το σωματείο της cosmote προκλητικότατα ενώ συμμετέχει στην ΟΜΕ και οι εκπρόσωποί του στο Δ.Σ ψηφίζουν τις δικές μας Σ.Σ.Ε που δεν τους αφορούν μετά πηγαίνουν και ψηφίζουν τις δικές τους μόνοι τους; Γιατί δεν εκχωρούν το δικαίωμα στην ΟΜΕ όπως όλα τα άλλα σωματεία;

  1. Η προάσπιση της ανεξαρτησίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

   Εδώ πραγματικά γελάμε… ποια ανεξαρτησία υπερασπίζεστε όταν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ είσαστε συνέχεια των κομματικών ηγεσιών σας ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Κ.Ε!

  1. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζόμενων.

   Που ήταν η συμπαράστασή σας και η αλληλεγγύη σας όταν δυο πρόεδροι τοπικών διοικουσών της ΠΕΤ-ΟΤΕ ο Καστρινάκης και ο Τριβυζάς για την συνδικαλιστική τους δράση και υπέστησαν βεβαιωμένες από τις επιθεωρήσεις εργασίας και τους εισαγγελείς συνδικαλιστικές διώξεις από την εργοδοσία και όταν με το έτσι θέλω αποκλείετε την ΑΣΕ όχι μόνο από την διαπραγματευτική ομάδα αλλά και από τα κλιμάκια ενημέρωσης της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην επαρχεία;

  1. Η συμβολή στη διαφύλαξη και προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας. Η πραγματοποίηση της αρχής της ισοτιμίας των δύο φύλλων και ιδίως ως προς την πρόσληψη, τις αμοιβές, της εξέλιξη και τις συνθήκες εργασίας.

   Για ποια αρχής της ισοτιμίας των δύο φύλλων μπορείτε επίσης να μιλάτε όταν με την Σ.Σ.Ε του 2015 που πήγατε και υπογράψατε διαχωρίσατε τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς, επιβάλατε διαφορετικό μισθολόγιο, διαφορετικά ωράρια, διαφορετικά δικαιώματα κ.λ.π;;;

   Το κάνατε ή δεν το κάνατε κουρελόχαρτο το καταστατικό; Ή μήπως είναι και αυτό μαύρη προπαγάνδα των αναρχοκομουνιστών της ΑΣΕ;  

   Αφού λοιπόν χρόνια τώρα έχετε κάνει κουρελόχαρτο το καταστατικό και αφού πρώτα εκφυλίσατε τους αγώνες πήγατε και υπογράψατε ανερυθρίαστα την τελευταία κατάπτυστη Σ.Σ.Ε στην οποία προβλέπεται:

  1. Για τους νέους, αύξηση 2από 01-01-2018 και 3% από 01-01-2019.  Η αύξηση αυτή ούτε κατά ένα μέρος δεν εξασφαλίζει την πληρωμή των επιπλέον ωρών εργασίας που δουλεύουν (1 ώρα παραπάνω την μέρα, 22 ώρες παραπάνω τον μήνα και συνολικά 35 μέρες παραπάνω τον χρόνο)!

   Σαν επιβράβευση όμως, για να νοιώθουν ικανοποιημένοι με τα 620 ευρώ μισθό τον μήνα, τους παραχωρήσατε σε κουπόνια μέχρι 1,3 ευρώ την ημέρα, δηλαδή μισή τυρόπιτα! Το επικοινωνήσατε όμως σαν αύξηση 500 € ετησίως, πράγμα που σας κάνει να το πανηγυρίζετε!

  1. Για τους παλιούς εργαζόμενους προβλέπονται αυξήσεις επίσης 1το 2018 και 0,5% το 2019!

    Όλοι μαζί παλιοί και νέοι, θα ξανακερδίσουν μετά από 20 ή 30 χρόνια το 11% που μας κλέψατε γιατί αναστείλατε από 01-01-2018 με συνευθύνη διοίκησης την επαναφορά του συν 11% που προβλεπόταν υποχρεωτικά από τις προηγούμενες Σ.Σ.Ε!!!

   Δίνοντας σαν αντάλλαγμα των πενιχρών αυξήσεων την αποζημίωση απόλυσης για τους νέους μετά το 2006 και τις άδειες ασθενείας για τους παλιούς κάτι που διακαώς ζητούσε η διοίκηση!

   Επειδή όπως και τα κόμματά σας που δουλικά υπηρετείτε, επικαλείστε συνεχώς την κρίση και πως κάνατε ότι μπορούσατε, ακούστε λοιπόν τη Σ.Σ.Ε υπέγραψαν την ιδία σχεδόν ώρα εδώ στην χώρα μας το σωματείο των εργαζομένων  στα γερμανικά LIDL και η VERDI στην Deutsche Telekom στην Γερμανία.

  • Στα LIDL οι αμοιβές, για τους πωλητές των καταστημάτων με 8ωρη εργασία χωρίς οικογένεια ξεκινούν από τα 1119 ευρώ μεικτά, με 6ωρη εργασία από τα 836,58 ευρώ και για την 4ωρη εργασία από τα 559 ευρώ.

   Για τους νέους σε μας, τα 1119 ευρώ είναι το νταβάνι πριν την συνταξιοδότηση.

   Επιπλέον, σε όλους τους εργαζόμενους η αλυσίδα θα χορηγεί διατακτικές τροφίμων για Χριστούγεννα και Πάσχα ύψους 240 ευρώ στους εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης, 180 ευρώ στους εργαζόμενους 6ωρης απασχόλησης και 120 ευρώ στους εργαζόμενους 4ωρης απασχόλησης. 

  • Στην Γερμανία η Deutsche Telekom και η VERDI συμφώνησαν να αυξήσουν τους μισθούς για 62.000 γερμανικούς υπαλλήλους έως και 5,2%, σε δύο στάδια έως το Μάρτιο του 2020.

   Οι υποχρεωτικές απολύσεις αποκλείστηκαν μέχρι τα τέλη του 2020 και οι εργαζόμενοι στις κύριες επιχειρησιακές μονάδες της Deutsche Telekom θα λάβουν 14 ημέρες επιπλέον ημερών από το επόμενο έτος. 

  Όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Verdi Frank Sauerland σε δήλωσή του. “Αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα που ευθυγραμμίζεται με τους τριπλούς στόχους μας – περισσότερα χρήματα, περισσότερη ασφάλεια εργασίας και περισσότερη ποιότητα ζωής.”

   Στον αντίποδα είδαμε την διοίκηση του ΟΤΕ και τον Τσαμάζ να πανηγυρίζουν και να ανακοινώνουν αμέσως μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε ότι συμφωνήθηκε

   «Ο εξορθολογισμός (προς τα κάτω) μιας σειράς επιδομάτων και παροχών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κλιμακωτή προσαρμογή της αποζημίωσης αποχώρησης από την εταιρεία στα δεδομένα της αγοράς»

   Και πρόσφατα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 3μηνου όπου ανακοινωθήκαν αύξηση καθαρών κερδών κατά 7,1% με ταυτόχρονη μείωση ενοποιημένων εσόδων κατά 0,8%. να δηλώνουν ότι:

   «Μετά την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης τον Μάρτιο, η Εταιρεία αντιλόγισε εν μέρει την πρόβλεψη αποζημίωσης προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης (SRI), επηρεάζοντας θετικά τις λειτουργικές δαπάνες για το τρίμηνο».

   Αυτό καταφέρατε με την κατάπτυστη Σ.Σ.Ε που υπογράψατε.

   Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για την διετή Σ.Σ.Ε 2018-2019 είναι η γερμανική εργοδοσία για την αύξηση των κερδών της, οι 2.000 διευθυντές, προϊστάμενοι κ.λ.π. που διατηρούν και επ’ αυξάνουν τα παχυλά επιδόματα θέσης, πριμ και λοιπά προνόμια τους και όλοι εσείς οι εργατοπατέρες για τον ίδιο λόγο.

   Αυτή είναι η προσφορά σας στους εργαζόμενους και ειδικά στους νέους με τις Σ.Σ.Ε που υπογράψατε το 2015 και το 2018 με τις οποίες τους καταδικάσατε σε οιονεί σε φτώχεια και μιζέρια.

   Των νέων που δεν είναι πλέον νέοι, αλλά 35ρηδες και 40ρηδες και καλούντα να κάνουν οικογένειες και παιδιά και να ζήσουν με 600 ευρώ όταν για όλα τα διευθυντικά στελέχη αυτά τα λεφτά είναι οι ημερήσιες αποδοχές τους!!!

   Γι αυτό οι νέοι σας γυρνάν την πλάτη και οι περισσότεροι περιμένουν καμία εθελουσία για να την κάνουν όπως έγινε και με την προηγούμενη όπου από τους 300 που έκαναν χρήση, οι 200 ήταν νέοι, με 10 και 12 χρόνια υπηρεσίας και γι αυτό ένα μεγάλο ποσοστό από τους νέους δεν γράφονται καν στα σωματεία.

   Γιατί έχετε εκφυλίσει τα πάντα… Χρόνια τώρα διαπραγματεύεστε και υπογράφετε Σ.Σ.Ε γι όλους εμάς χωρίς εμάς.

  Ή θα ανοίξουμε πραγματικές διαδικασίες να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι με άμεση δημοκρατία, γενικές συνελεύσεις κ.λ.π. ή δεν έχετε και μεγάλη προοπτική.

   Θα υπάρχει εδώ πέρα ένα συνδικάτο που θα είναι εργοδοτικότερο της εργοδοσίας, θα σας δίνει η εργοδοσία κανένα ψίχουλο και θα περνάει τα κύρια.   

   Αλλά όπως και νάνε υπηρετάκια του κάθε διευθυντάκου θα είσαστε, όπως είσαστε και τώρα.

   Δηλαδή, εσείς θεωρείτε ότι είσαστε σύμμαχοι, ότι είσαστε ισάξιοι, ότι πηγαίνετε μαζί, ότι είσαστε με τα αφεντικά. Κατά βάθος όμως αυτοί σας περιφρονούν και αηδιάζουν μαζί σας.

   Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά αποδεικνύεται από την στάση και την συμπεριφορά δυστυχώς πολλών διευθυντικών στελεχών όταν στην δεύτερη 48ωρη απεργία επεχείρησαν να πατήσουν με τα αυτοκίνητα τους την ομάδα περιφρούρησης στο Δ. Μέγαρο. 

   Μάλιστα ο ένας εξ αυτών και συγκεκριμένα ο Μαζαράκης, την επομένη στο μείον 1 του Μεγάρου και μπροστά σε 20 τουλάχιστον συνδικαλιστικά στελέχη και παρουσία του προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ το είπε ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα το πώς σκέπτονται και πως σας υπολογίζουν όταν προσωπικά του ζήτησα τον λόγο για το συγκεκριμένο περιστατικό.

   Η απάντησή του ήταν… Έτσι σας πρέπει, αυτή είναι η αξία σας.

   Ακόμη και τότε κανείς σας δεν απάντησε ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά στην τεράστια αυτή προσβολή και πρόκληση κατά του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου από ένα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της ιεραρχίας του ομίλου ΟΤΕ, αποδεχόμενοι κυριολεκτικά και ουσιαστικά ότι αυτή είναι η αξία σας!!!

   Εμείς φυσικά του απαντήσαμε δεόντως.

   Προχθές η Παπαδοπούλου στο συνέδριο HR Forum 2018 ήταν αποκαλυπτική για τον νέο  στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, γι αυτά που μας ετοιμάζουν και για το πώς μας βλέπουν και μας αντιμετωπίζουν. Τα ίδια πάνω κάτω επανέλαβε και σήμερα εδώ μέσα από το βήμα του συνεδρίου.

   Είπε μεταξύ άλλων…

   “Καλλιεργούμε κουλτούρα συνεχούς ανάπτυξης των ικανοτήτων των ανθρώπων μας προκειμένου να βρουν το ρόλο τους στο νέο οικοσύστημα που διαμορφώνεται.. Σχεδιάζουμε πιο απλές οργανωτικές δομές, αναπτύσσουμε νέα και ευέλικτα μοντέλα εργασίας και συνεργασίας και δημιουργούμε matrix ομάδες.”

   Αυτά σχεδιάζουν και αφού το συνδικαλιστικό κίνημα κοιμάται…  ο θεός βοηθός… Με το θάρρος που τους δώσατε φτάσαν στο σημείο να μας θεωρούν όχι εργαζόμενους αλλά ζώα και γι αυτό πιθανόν μας εντάσσουν σε οικοσύστημα! Και τώρα φυσικά όπως ανακοινώσανε αλλάζουν ξανά το αξιολόγιο για να μας αποτελειώσουν.

   Δεν σας υπολογίζει λοιπόν η εργοδοσία. Αν σας υπολόγιζε θα σας έδινε μια σύμβαση παρόμοια με αυτή που υπογράψανε με την VERDI στη Γερμανία.

   Σας θεωρούν -και η μαμά εταιρεία συμπεριφέρεται ιμπεριαλιστικά εκεί πέρα το κέντρο και η περιφέρεια- σαν μια αποικία, και εσάς εδώ σας έχουνε σαν υπηρέτες του συστήματος της εργοδοσίας.

    Όταν και άμα χρειάζεται εδώ να συμφωνήσουνε σε κάτι, να κάνουν κάποιο παζάρι, πάνε και το κάνουν με τα αφεντικά σας. Πάνε και μιλάνε με τον Αλέξη, μιλάνε με τον Μητσοτάκη… καλά.. την Γεννηματά και τους άλλους δεν τους υπολογίζει και κανένας είναι τελείως της σφαλιάρας, αλλά όπως είπαμε άμα χρειάζονται κάτι πάνε και μιλάνε με τα αφεντικά σας.

   Εσάς σας έχουν δεδομένους. Το πολύ άμα θέλουνε σας δίνουν κανένα μπιτόνι βενζίνα, κανένα ψιλό και βολεύεστε και όταν δεν θα σας θέλουν θα σας αδειάσουν εντελώς όπως κάναν και οι προκάτοχοί τους του Γ’ Ράιχ.

   Δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα δεκαετίες ολόκληρες, η κυβέρνηση όλων των δυνάμεων, τα κοινά προεδρεία, οι θέσεις αρχής που έχουνε δεξιοί, αριστεροί, οι πάντες, ΚΚΕδες κ.λ.π. οι ανίερες συμμαχίες και τα σπαστά ψηφοδέλτια με σκοπό να αποκλείσετε την ΑΣΕ,  οδήγησαν σ αυτό το πράγμα, σ αυτό το φαινόμενο που βλέπετε.

  Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ.

   Εκεί σας οδηγεί η έλλειψη ιδεολογικών γραμμών, στρατοπέδων, όλοι μαζί είμαστε για όλα μαζί, κοινά στα προεδρεία, αλληλοψηφίζεστε, μοιράζετε καρέκλες αποκλείοντας την ΑΣΕ και απαξιώσατε τον συνδικαλισμό και τον κάνατε όπως τον κάνατε.

   Δεν έχει σημασία τώρα αν πάρετε ένα ή δυο ή αν θα είναι ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Γιώργος πρόεδρος, γραμματέας κ.λ.π. Μία από τα ίδια είσαστε.

   Ο κόσμος είναι έξω, οι εργαζόμενοι ένα μεγάλο κομμάτι είναι έξω από τα συνδικάτα, εδώ για τις τηλεπικοινωνίες που μιλάμε. Εργολάβοι, μετανάστες, ξένοι εργάτες, εργαζόμενοι μέσα από δουλεμπορικές εταιρείες όπως είναι η E-Value, η Mellon η Man paouer κ.λ.π. δουλεύουν για μας για τις τηλεπικοινωνίες.

   Και εδώ, το προσωπικό που είναι συνδικαλισμένο και έχει μια σχέση εργασίας με την μαμά εταιρεία όσο πάει και μαζεύεται και το άλλο το μαύρο όλο και διευρύνεται.

   Όλοι μιλάτε για τρομοκρατία και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα call centers και δεν κάνετε τίποτε για να σπάσει αυτή η τρομοκρατία.

   Και ξέρετε γιατί δεν κάνετε γιατί τους προϊσταμένους που επιβάλουν αυτή την τρομοκρατία τους έχετε υποψηφίους στα ψηφοδέλτια σεντόνια του ΠΑΣΕ που κατεβάζετε και ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς, εσείς επιβάλετε αυτή την τρομοκρατία.

   Αφού τους εξαπατήσατε για δεύτερη φορά ότι δήθεν θα υπογράφατε μια Σ.Σ.Ε στον όμιλο και τους πήρατε την ψήφο τώρα τους πουλάτε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες ότι δήθεν θέλετε να υπογράψετε ΣΣΕ στην E-Value και δεν θέλει η E-Value και αλλά τέτοια ηλίθια ανέκδοτα και αστεία για μικρά παιδιά.

   Εδώ δεν είστε ικανοί να σπάσετε την τρομοκρατία για να ανασάνουν οι συνάδελφοι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα των call centers θα υπογράψετε εσείς σύμβαση;;;

   Είσαστε τόσο ανύπαρκτοι και λίγοι (για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτατες εκφράσεις) που φτάσατε στο σημείο ένα διαχρονικό και επίμονο αγώνα της ΑΣΕ για να αντικατασταθούν τα σκαμπό στα καταστήματα με καταγγελίες και παρεμβάσεις στις επιθεωρήσεις εργασίας, με ένορκες καταθέσεις στους εισαγγελείς και τελικά με απόφαση δικαστηρίου  στο οποίο καταθέσαμε ως μάρτυρες, αναγκάστηκε ο ΟΤΕ να αλλάξει τα σκαμπό και βγάλατε ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθείτε να καρπωθείτε τους δικούς μας αγώνες και το εμφανίζετε σαν δική σας επιτυχία…    

   Κλείνοντας επειδή όλα αυτά μας αφορούν όλους μας και τα σωματεία και η ομοσπονδία δεν είναι τσιφλίκι κανενός, θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Άμα δεν αφήνετε τον κόσμο ειδικά τους νέους να εκφραστεί και να συμμετέχει ουσιαστικά σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν, με όλα αυτά που κάνετε δεν υπάρχει μέλλον.

   Ή θα ανοίξουμε λοιπόν πραγματικές διαδικασίες να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι να γραφτούν όλοι στα σωματεία, με άμεση δημοκρατία, γενικές συνελεύσεις κ.λ.π. και να ανοίξουμε τις διαδικασίες για ένα σωματείο στον ΟΤΕ και μια Ομοσπονδία στον κλάδο ή δεν έχετε και μεγάλη προοπτική.

   Μπορεί να πήρατε τις εκλογές με διάφορες μεθοδεύσεις, με κάθε λογής ταξίματα, με διάφορα ρουσφέτια ΟΠΑΚΕ κ.λ.π, με ψέματα και εξαπάτηση ειδικά στους νέους της E-Value όπου τους τάζατε μονιμοποίηση και υπογραφή ενιαίας Σ.Σ.Ε, με εκβιασμούς, με τον εργοδοτικό μηχανισμό των διευθυντών και των προϊσταμένων ειδικά στον ΠΑΣΕ που οι μισοί σχεδόν υποψήφιοι ήταν προϊστάμενοι κάθε βαθμίδας, με σημαδεμένα ψηφοδέλτια κ.λ.π. και να θεωρείτε ότι πράττετε σωστά επειδή σας ψήφισε μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων (κυρίως του διευθυντικού και παρασιτικού προσωπικού) αλλά να ξέρετε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων βάσης και ειδικά της πρώτης γραμμής που μοχθούν καθημερινά είσαστε απαξιωμένοι.

Αλλάξτε λοιπόν ρώτα πριν να είναι αργά….

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …