Η στάση και οι θέσεις μας. 20-02-1999.

Η στάση της ΑΣΕ.

 

  1. Εμείς συμμετείχαμε στην ΕΕ για ένα ΟΤΕ 100% Δημόσιο. Επειδή όμως δεν δενόμαστε με τις καρέκλες, όταν η ΕΕ της ΠΕΤ – ΟΤΕ δεν έκανε αυτά που είχαμε ομόφωνα αποφασίσει, διαφωνήσαμε, παραιτηθήκαμε και πήγαμε για δουλειά.
  2. Στην 4μερη απεργία ενάντια στην μετοχοποίηση, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία και συμμετείχαμε σε δυο απεργιακές επιτροπές. Χαλάνδρι, Δευτερεύουσες. Κλείσαμε με αλυσίδες και τα δυο κτίρια.
  3. Αναδείξαμε και είμαστε πρωτεργάτες των επιτροπών αγώνα, κατά των εργολάβων στο δίκτυο. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι κλασικό παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης μέσα και έξω από το σωματείο.
  4. Είμαστε πρωτεργάτες στον αγώνα των δευτερευουσών ενάντια στην διάλυση.
  5. Προκαλέσαμε πρωτοσέλιδα σε Αδέσμευτο τύπο, Εξουσία, Πριν και εκπομπή στο MEGA για τους εργολάβους.
  6. Δουλεύουμε μέσα και έξω από το σωματείο με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης της ΑΣΕ.
  7. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς στην Αττική 2 & 3 φορές όταν η ΕΕ της ΠΕΤ – ΟΤΕ (11 μέλη με απαλλαγή) δεν έχει πάει ούτε μια φορά στους περισσότερους.
  8. Στο θέμα των εργολάβων, με την δράση μας καταφέραμε σ’ όλη την Ελλάδα, στελέχη άλλων παρατάξεων να μας έχουν εμπιστοσύνη και όταν έχουν στοιχεία να τα δίνουν σε μας ,κ όχι στην παράταξη τους,η στην ΕΕ. Ακόμα και μέσα στο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ.
  9. Στο συνέδριο της ΟΜΕ -ΟΤΕ βάλαμε θέμα να πεταχθούν έξω ο Μάρκου ορντινάτζα του Χρυσολούρη, ο Αλεξανδράκης ορντινάτζα του Μαντέλη και ο Οικονόμου πρωτεργάτης στο δουλεμπόριο, τις εργολαβίες και τις παρανομίες. Απορρίφθηκε από το προεδρείο και δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία (ΠΑΣΚΕ – ΕΣΚ).
  10. Συνεχίζουμε να λέμε ΟΤΕ 100% δημόσιο την στιγμή που οι άλλοι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Α.Σ, λένε ΟΤΕ δημόσιο όχι στην παραπέρα μετοχοποίηση, δηλαδή, στα απλά ελληνικά αποδέχονται την μετοχοποίηση μέχρι το 49%.
  11. Στην παιδεία θέλουμε ανατροπή του νόμου Αρσένη, συντονισμό του αγώνα μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, γονέων μέσα από άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες, με εκλεγμένα συντονιστικά αγώνα
  12. Δεν συζητάμε καμιά ενότητα κεντροαριστερά η κεντροδεξιά με το ΠΑΣΟΚ. Πχ ΣΥΝ.

Τι προτείνουμε

  1. Ενότητα στη δράση και επιτροπές αγώνα εργαζομένων στην βάση ανά θέμα, μέσα από άμεσες διαδικασίες στους χώρους δουλειάς.

Συντονισμό πανελλαδικά όσων αντιστέκονται άτομα, κινήσεις, ΤΔΕ.

Αρνούμαστε τις πλατφόρμες, τα γενικά πλαίσια, ότι έρχεται από πάνω, ότι είναι ξεκομμένο από τους εργαζόμενους.

  1. Διεκδικούμε και παλεύουμε μόνοι μας για ΓΣ στην Αττική, θέλουμε άμεση δημοκρατία και συνδικάτα με ταξική αυτονομία.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για αυτοοργάνωση των εργαζομένων με αιρετές και ανακλητές απεργιακές επιτροπές βάσης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.

  1. Όλοι οι εγκαταστάτες που περισσεύουν να δουλέψουν στο δίκτυο, στους ηλεκτρολόγους, στους ψυκτικούς, στα εμπορικά καταστήματα, στις δευτερεύουσες και να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τον ΟΤΕ.
  2. Ασφαλιστικό:

Μας χρωστάνε πάρα πολλά και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Η κάλυψη των ελλειμμάτων και η αύξηση της ασφαλιστικής βάσης απλώς μεταθέτουν χρονικά το πρόβλημα. Δεν αποτελούν λύση. Όπως λύση για δέκα χρόνια δεν ήταν ο διπλασιασμός των εισφορών.

  • Διεκδικούμε τα χαμένα αποθεματικά .
  • Διεκδικούμε συντάξεις μεγαλύτερες, γιατί τις δικαιούμαστε
  • Όχι στην αύξηση των εισφορών
  • Όχι στο τζόγο των χρηματιστηρίων με τα λεφτά των ταμείων, τα δικά μας λεφτά
  1. Επιτροπή αγώνα για το θέμα εργασιακών σχέσεων (Σύστημα αμοιβών – αξιολόγιο – πωλήσεις- απολύσεις).
  2. Λέμε καθαρά στους 9.232 συνάδελφους μετόχους (αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός), ότι : Η αύξηση στην τιμή της μετοχής και οι δεσμεύσεις διοίκησης – κυβέρνησης στην Ν Υόρκη, απαιτούν μείωση του κόστους για τον ΟΤΕ (μείωση των μισθών, μείωση των εργαζομένων), αύξηση των κερδών (αύξηση των τιμολογίων) ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.

————————————————————————————————————-

Οι λεγόμενες Επιτροπές σωτηρίας του ΟΤΕ θα σώσουν τον ΟΤΕ;

Είναι αυτό το πρόβλημα των εργαζομένων; Να σώσουν τον ΟΤΕ, την εθνική οικονομία, να ταυτίζονται με τα συμφέροντα της επιχείρησης και του εργοδότη;

Εμείς λέμε όχι. Κύριο μέλημα των εργαζόμενων και των συνδικάτων είναι :

οι εργαζόμενοι, η πραγματική αύξηση των μισθών, η αύξηση των θέσεων εργασίας, η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, η λύση του ασφαλιστικού υπέρ των εργαζομένων. Τελικά η σωτηρία των εργαζομένων.

Τι σωτήρες είναι αυτοί που:

  • Μέχρι χθες σνόμπαραν τις επιτροπές αγώνα και στήριζαν τους “θεσμούς”. Τώρα είναι καλές οι επιτροπές σωτηρίας, αρκεί να τις ελέγχουμε;
  • Μέχρι χθες δεν ήθελαν ούτε να συζητήσουν μεταξύ τους.
  • Αλήθεια, πιστεύουν στην κινηματική λογική της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων : Η μέχρι τώρα δράση τους το εντελώς αντίθετο λέει με τα ψευτοσυντονιστικά που διορίζονται από το κόμμα, που συνεδριάζουν εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους, που αρχίζουν και τελειώνουν τον αγώνα χωρίς συνελεύσεις χωρίς άμεσες και διαφανείς διαδικασίες.
  • Συμμετέχουν σε επιτροπές και συμβούλια για να ελέγχουν και αυτοί ένα μικρό μέρος από το ρουσφέτι π.χ. ΟΠΑΚΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, Ταμείο Αρωγής κλπ. Τι ρόλο παίζουν οι εκπρόσωποι τους σ’ αυτά; Ψηφίζουν να πάρουν τα ταμεία μετοχές του ΟΤΕ όταν οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στην μετοχοποίηση;
  • Λένε ότι οι ευθύνες για την κατάσταση του ΣΚ στο ΟΤΕ είναι μόνο της ΠΑΣΚΕ; ο Μανιάτης, ο Ανέστης, ο Σεργιάνης, ο Κοτρώνης; και δεν έχουν ο Τσουκαλάς, ο Αντωνίου, ο Κλάδης, ο Ανέστος και οι λοιποί δεν έχουν ευθύνες;
  • Τελικά δεν έχουν όλοι τους θέση για ΟΤΕ 100% δημόσιο.
  • Όταν κάναμε κριτική στην ΟΜΕ-ΟΤΕ η ΠΕΤ-ΟΤΕ μας έλεγαν προβοκάτορες.
  • Πρωτοστατούν επί 14 χρόνια στην λογοκρισία των κειμένων μας στην Φωνή των Τεχνικών.
  • Στην πρόσφατη 4μερη απεργία ενάντια στην παραπέρα μετοχοποίηση με τόσα στελέχη που έχουν δεν έφτιαξαν ούτε μια απεργιακή επιτροπή.
  • Ψήφισαν την σύνδεση μισθού παραγωγικότητας σαν απόφαση της ΟΜΕ ΟΤΕ με πρόεδρο τον Τσουκαλά.

Σήμερα αυτό ακριβώς πάει να εφαρμοσθεί στην πράξη με το νέο αξιολόγιο και το νέο σύστημα αμοιβών της διοίκησης, της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.

  • Εργολάβοι: Οι στάση τους ήταν ανεπαρκής όταν δεν ήταν υπέρ πχ Κορρές, Ανέστος, επιτροπή βουλής (ΚΚΕ,ΣΥΝ)
  • Στο Ασφαλιστικό: –Δεν διεκδικούν τα χαμένα αποθεματικά. –Δεν προτείνουν αξιόπιστη και διαχρονική λύση. Η κάλυψη των ελλειμμάτων, τα 9/9 της ΓΣΕΕ, πόσοι εργάζονται και πόσοι είναι συνταξιούχοι δεν είναι τα κύρια προβλήματα στο ασφαλιστικό.

————————————————————————————————————————————

Εμείς λέμε:

ΟΧΙ στον κυβερνητικό συνδικαλισμό των προϊσταμένων της ΠΑΣΚΕ.

ΟΧΙ στην συνδικαλισμό υποταγής της ΔΑΚΕ.

ΟΧΙ στον συνδικαλισμό των “σωτήρων” του ΟΤΕ (ΕΣΚ. ΑΣ ).

Τι νίκη θα φέρει ο αγώνας των εργαζομένων από τα κάτω στους χώρους δουλειάς.

ΑΣΕ

20/2/99

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …