Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 35η Γ.Α.Σ του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Ν.Αττικής από την Μαρία Σκαφίδα (Βίντεο).

Ούτε πρέπει, ούτε μπορούμε να νομιμοποιήσουμε

τις απολύσεις των εργαζομένων του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σύνεδροι του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ.

   Σας κάλεσαν σήμερα για να νομιμοποιήσετε μια αντεργατική, αντισυνδικαλιστική, παράνομη, αντικαταστατική και αήθη ενέργεια, πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα της χώρας.

   Πρόκειται για την αυθαίρετη απόλυση των 8 από τους 9 εργαζόμενους του Πολιτιστικού Κέντρου οι οποίοι δουλεύουν για το Πολιτιστικό και όλους εμάς πάνω από 15 χρόνια.

   Την απόφαση αυτή την πήραν και την υλοποίησαν πρόεδρος και γραμματέας χωρίς να εκπληρώνεται κανένας όρος που προβλέπει το καταστατικό του Π.Κ και χωρίς να νομιμοποιούνται για κάτι τέτοιο. Δηλαδή:

   α) Χωρίς να συγκληθεί και χωρίς να συνεδριάσει νόμιμα και άρα χωρίς να λάβει νόμιμη απόφασητο Δ.Σ. Το e-mail που μας έστειλαν να απαντήσουμε αν εγκρίνουμε τις απολύσεις μέσα σε μια ώρα και αυτό το ονόμασαν συμβούλιο δια περιφοράς! Μιλάει από μόνο του για το μέγεθος της αυθαιρεσίας τους. Ούτε προσωπικό τους μαγαζί να ήταν το Π.Κ δεν θα ενεργούσαν έτσι.

   β) Δεν υπήρξε αυξημένη πλειοψηφία των ¾ όπως απαιτείται αφού δεν έγινε ούτε καν συνεδρίαση του Δ.Σ.

   γ) Δεν έγινε καμία σύγκλιση και δεν υπήρξε καμία σύμφωνη γνώμη για απολύσεις από την Γ.Α.Σ όπως ρητά επίσης αναφέρει το καταστατικό.  

   Μας καλούν δηλαδή όλους εμάς που είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες όχι μόνο να επικυρώσουμε και να γίνουμε συμμέτοχοι σε μια παρανομία αλλά να απολύσουμε εργαζόμενους και να απεμπολήσουμε κάθε ίχνος ανθρώπινης και συνδικαλιστικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

   Οι 8 παράνομα απολυμένοι είναι σαν και μας εργαζόμενοι με οικογένειες, με παιδιά, με ανάγκες και βρέθηκαν ξαφνικά και απροειδοποίητα παραμονή πρωτοχρονιάς στο δρόμο. Πετάχτηκαν έξω με αποζημιώσεις απόλυσης 3.000 ευρώ μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας!

   Από ποιους; Από επίσης εργαζόμενες, εργαζόμενους, ορισμένες από τις οποίες μάλιστα ήταν ενοικιασμένες στον ΟΤΕ και με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος στους οποίους πρωτοστάτησε η ΑΣΕ τις, τους, μονιμοποίησε!

    Θα αφήσουμε σε σας τους χαρακτηρισμούς για μια τέτοια στάση και συμπεριφορά από μια μερίδα του Δ.Σ που δεν είναι καν πλειοψηφία γιατί αν ήταν θα έκανε νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες με κανονική συνεδρίαση του Δ.Σ και όχι συνωμοτικές δραστηριότητες, κρυφές επαφές με τη διοίκηση του ΟΤΕ και δήθεν συμβούλια δια περιφοράς σαν να είναι το Δ.Σ επιτάφιος.

   Ο βασικός λόγος που επικαλούνται όλα αυτά τα πρωτοφανή και απαράδεκτα είναι γιατί όπως ισχυρίζονται το Π.Κ δεν βγαίνει οικονομικά μετά από το σταμάτημα της παρακράτησης των εισφορών των συνταξιούχων από το ΙΚΑ.

   Αν είναι αυτός ο λόγος, τι ενέργειες έκανε η πρόεδρος, γραμματέας και όποιοι άλλοι τις στηρίζουν ή κρύβονται από πίσω τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

  1. Γιατί δεν ζήτησαν τη σύγκλιση της Γ.Α.Σ για να πούμε τη γνώμη μας, να προτείνουμε λύσεις, να ελέγξουμε τα έξοδα και να πάρουμε αποφάσεις;

         Γιατί μας καλούν σήμερα να επικυρώσουμε τα τετελεσμένα;

         Γιατί μας θέλουν συμμέτοχους σ’ αυτό το τεράστιο συνδικαλιστικό έγκλημα;

  1. Ποια μέτρα πήραν και ποιες πόρτες χτύπησαν για να συνεχίσουν να εισπράττονται οι εισφορές των συνταξιούχων όταν συνδικαλιστές του ΟΤΕ από την σημερινή κυβέρνηση βρίσκονταν σε επιτελικές θέσεις στο ΙΚΑ ή συνεχίζουν να βρίσκονται σε άλλες κυβερνητικές θέσεις; (Για την ύποπτη θέση και στάση και των δυο εκδοχών της Αγωνιστικής Συνεργασίας -και των ευρολάγνων και των δραχμοβίωτων- για το θέμα των απολύσεων θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή ανακοίνωση).

Γιατί δεν πρότειναν εναλλακτικές λύσεις όπως π.χ να γίνεται η παρακράτηση μέσω τηλεφωνικών λογαριασμών που όλοι οι συνταξιούχοι είναι πελάτες του ΟΤΕ ή με πάγια τραπεζική εντολή κ.λ.π;

Αλήθεια, αν αύριο η διοίκηση του ΟΤΕ αρνηθεί επίσης να κρατάει τις συνδρομές των εργαζόμενων τι θα κάνουν; Θα κλείσουν το πολιτιστικό; Θα κλείσουν τα σωματεία;

  1. Γιατί αρνήθηκαν πρότασή μας στο παρελθόν και αρνούνται και σήμερα να έχουν οι συνταξιούχοι το δικαίωμα ψήφου όπως το έχουν σε όλα τα άλλα Π.Κ της Ελλάδας;

         Γιατί δεν απευθύνθηκαν στα σωματεία συνταξιούχων του ΟΤΕ για να βοηθήσουν;

  1. Γιατί αφού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα δεν επέμεναν να μεταφερθούν σαν υπάλληλοι στον ΟΤΕ όπως έγινε με τους υπαλλήλους της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ;

         Είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού οι υπάλληλοι του Πολιτιστικού Κέντρου;

   Γιατί;… Γιατί;… Γιατί;;;

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

   Οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι και όχι η οικονομική στενότητα του Π.Κ η οποία μπορεί με πάρα πολλούς τρόπους να αντιμετωπιστεί.

   Οι υποβολείς των ενεργειών αυτών που πια δεν κρύβονται πίσω από τις σπασμωδικές και αψυχολόγητες ενέργειες της προέδρου, της γραμματέως και λοιπών συμβούλων διεκπεραιώνουν ένα ακόμη συμβόλαιο προς τη διοίκηση  και την D.T.

  • Αλλάζουν και αλλοιώνουν τις αρχές, την κουλτούρα και την κατεύθυνση του Π.Κ και σκοπεύουν να τις αντικαταστήσουν με παροχή υπηρεσιών και πελατειακή πολιτική.
  • Ανοίγουν τον δρόμο για μεταφορά του Π.Κ από το κτίριο της 3ης Σεπτεμβρίου ένα κτίριο φιλέτο που το έχει βάλει στο στόχαστρο η D.T για «αξιοποίηση» και πώληση.

   Και το λέμε ότι δεν κρύβονται γιατί ο πρόεδρος Λάμπρου και ο γραμματέας Φούκας της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεπικουρούμενοι και με τον δικηγόρο Καρούζο απείλησαν με ιταμό τρόπο τους 8 απολυμένους μέσα στην ίδια την Επιθεώρηση Εργασίας!

   Τους καταγγέλλουμε και τους παραδίνουμε στην κρίση σας.

   Συνάδελφε και συναδέλφισσα:

   Καταλαβαίνεις ότι, όλοι εμείς που παρευρισκόμαστε σήμερα στην Γ.Α.Σ  -με όποια παράταξη κι αν έχουμε εκλεγεί- όχι μόνο δεν έχουμε κανένα λόγο να εγκρίνουμε όλα αυτά τα πεπραγμένα και τα ανομολόγητα αλλά και η ίδια η αισθητική και η αξιοπρέπεια μας δεν μας το επιτρέπουν.

   Θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε από αύριο να αντικρίσουμε τα παιδιά μας. Θέλουν, απαξιώνοντας και εξευτελίζοντας τελείως τη συνδικαλιστική ιδιότητα –όταν αύριο έρθει η σειρά μας- όχι μόνο να μην μπορούμε να αγωνιστούμε αλλά να μας φτύνουν όλοι οι εργαζόμενοι.  

Πάρε λοιπόν θέση και απάντησέ τους έμπρακτα: «Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε»!

  • Να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες απολύσεις.
  • Να αποφασίσουμε σήμερα να διοργανωθεί γενική συνέλευση όλων των μελών του Π.Κ εργαζόμενων και συνταξιούχων για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις και να εξασφαλιστεί η πορεία του Π.Κ του ΟΤΕ.
  • Μετά τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, εμείς και εσείς, όλοι μαζί, δεν πρέπει να συναινέσουμε σε καμία απολύτως νομιμοποίηση αυτού του διοικητικού συμβουλίου που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ. Η μοναδική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να παραιτηθούν αμέσως και να δρομολογήσουμε ότι προβλέπεται από το καταστατικό προκειμένου να πάμε σε εκλογές και να ξεκινήσουν οι λύσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα του Π.Κ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 04-03-2017

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …