Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 36η Σ.Α της ΠΕΤ-ΟΤΕ από την Μαρία Σκαφίδα.

skafida  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα.

32 χρόνια ΑΣΕ, 32 Χρόνια αγώνες και συνεχίζουμε.

Η σημερινή 36η Συνέλευση των αντιπροσώπων πραγματοποιείται σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, μετά από 6 μνημονιακά χρόνια και με τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να συνεχίζουν να κτυπιούνται αλύπητα από όλες τις εθελόδουλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

   Την ίδια ώρα άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα το προσφυγικό συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας με τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες να συρρέουν στα ελληνικά νησιά και από εκεί να ψάχνουν δίοδο για την Ευρώπη. Αιτία για αυτή την τραγωδία είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για ξαναμοίρασμα των αγορών και έλεγχο των κρατών.

   Όσοι είχαν αυταπάτες ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ  θα αλλάξουνε τα πράγματα σε ότι αφορά την εργατική τάξη, νομίζω πήραν ένα μάθημα και θα ακολουθήσουν περισσότερα μαθήματα, αφού  ο Αλέξης Τζίφρας και το επαναστατικό επιτελείο του βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων με πετσόκομμα σε μισθούς, σε συντάξεις, νέο ΕΝΦΙΑ, με διάλυση στο ασφαλιστικό, με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και πάει λέγοντας.

   Ήδη πρόσφατα ξεπούλησε ολοκληρωτικά το Λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους και εκχώρησε στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση και το τελευταίο ποσοστό του 10% του ΟΤΕ που είχε απομείνει στο κράτος και επιτρέπει στη γερμανική διοίκηση ακόμη και την αλλαγή του ονόματος από ΟΤΕ σε COSMOTE. Για τέτοια συνθηκολόγηση μιλάμε.

   Έτσι με την σύμφωνη γνώμη της νέας εθελόδουλης κυβέρνησης 3 μέρες μετά τις εκλογές η γερμανική διοίκηση επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της, ανακοίνωσε την αλλαγή του Brand Name από ΟΤΕ σε Cosmote, για να ξεχάσει η κοινωνία ότι η χώρα μας είχε δικές της τηλεπικοινωνίες και Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος που μετά τα αποκαΐδια του 3ου Ράιχ στήθηκε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

   Σταδιακά θα αλλάξουν ξανά το όνομα σε CREECE TELEKOM κάτι που έκαναν ήδη στην Αλβανία όπου και εκεί το έκαναν ALBANIA TELEKOM.

   Γι’ αυτές τις αλλαγές και τις πιθανές επιπτώσεις στους εργαζόμενους επικρατεί πλήρη αφωνία από όλα τα κόμματα και τους εργατοπατέρες.

   Το ίδιο βέβαια είχε συμβεί και στα άλλα μεγάλα ζητήματα, όπως για την επαναφορά του ΟΤΕ στο δημόσιο, τις αποεπενδύσεις κ.λ.π. όπου οι εργατοπατέρες έδειξαν έμπρακτα ότι έχουν αναλάβει το ρόλο του -καλού παιδιού- και έδιναν εξετάσεις απέναντι στους γερμανούς εργοδότες της D.T και κατ’ επέκταση στο γερμανικό κεφάλαιο ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε,

   Είναι τέτοιες οι επιθέσεις που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και από το υπηρετικό του προσωπικό, τους πολιτικούς εκπροσώπους και δεν υπάρχει στοιχειωδώς από τα συνδικάτα μας μια αντίδραση.

   Τις προάλλες ο νέος αρχηγός της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ με περίσσιο θράσος επιτέθηκε στα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

   Είπε συγκεκριμένα: Να γίνουν παρεμβάσεις στα «ευγενή ταμεία».
   Εκεί υπάρχει δυνατότητα στοχευμένων περικοπών της κρατικής επιχορήγησης και δυνατότητα στήριξης των ταμείων αυτών με άλλα περιουσιακά στοιχεία…

   Αυτά δήλωσε ευθαρσώς χτυπώντας ευθέως το ταμείο και τις συντάξεις μας χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση.

   Αλλά πώς να πάρει απάντηση όταν και η ηγεσία της ΔΑΚΕ εδώ στον ΟΤΕ προπαγανδίζει και στηρίζει πλήρως τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του αρχηγού της που στόχο έχουν τη διάλυση της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης, την στήριξη της ιδιωτικής και τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων;

   Βέβαια αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού δεν είναι πρωτοφανή μιας και χρόνια τώρα στην ΟΜΕ όλοι μαζί σαν μια καλή παρέα «αριστεροί» και δεξιοί αλληλοψηφίζoνταν, αντάλλασαν καρέκλες και συνέβαλαν τα μέγιστα να χαθούν πάνω από 6.000 σταθερές θέσεις εργασίας με τις διάφορες εθελουσίες αφήνοντας τη διοίκηση ανενόχλητη να γιγαντώνει το δουλεμπόριο μέσω των δουλεμπορικών θυγατρικών δημιουργώντας εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

   Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί χρόνια τώρα οι συνάδελφοι αντί να παλέψουν και να διεκδικήσουν, αναθέτουν στον κάθε ένα να τους λύσει το πρόβλημα, ψηφίζουν μόνο και δεν ξέρουν τι είναι συνδικάτο, ποια είναι τα δικαιώματά τους κ.λ.π.

   Και αν εδώ εμείς λίγο αναπνέουμε, με την αλλαγή της νέας ΣΣΕ που ετοιμάζουν θα τα τελειώσουν όλα και δεν θα έχουμε κανένα κρίκο να πιαστούμε, ούτε σε ότι αφορά την ειδικότητα μας, ούτε την προϋπηρεσία μας, ούτε τα προσόντα μας, ούτε τίποτε.

   Μας θέλουν με μισθό πείνας και με τα κεφάλια κάτω, ίσα – ίσα να επιβιώνουμε και με την απειλή της απόλυσης κ.λ.π.

   Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε μερικά πράγματα ή να διεκδικήσουμε είναι να συμμετάσχετε και να πάρετε διαζύγιο από αυτή την νοοτροπία και να μην βάζετε τα ονόματα σας στα κομματικά ψηφοδέλτια.

  Αν τώρα που είναι μια κατάσταση γενικευμένη με ανεργία κ.λ.π. θεωρούμε ότι εμείς είμαστε καλά, δεν είμαστε καλά. Μ’ αυτό σαν αφορμή μας ετοιμάζουν όλο και χειρότερα.

   Εσείς οι νέοι θα πρέπει να καθίσετε κάτω, να διαβάσετε και να ασχοληθείτε, γιατί πες ότι θα μείνεις με 700 ευρώ σε όλη σου τη ζωή και τι θα έχεις κάνει σε όλη σου τη ζωή με 700 ευρώ και με το λουρί στο σβέρκο, άσε που δεν μπορεί να διονιστεί αυτή η κατάσταση όταν ο άλλος δίπλα σου θα πεινάει.

   Δεν θα περνάγανε ούτε τρόικες, ούτε η κατάργηση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ούτε τίποτε αν υπήρχε στοιχειωδώς συνδικαλιστικό κίνημα.

   Είναι δυνατόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαν κόμματα στην κοινωνία να έχουν και οι δύο μαζί 25-30% και εδώ οι παρατάξεις τους η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ να παίρνουν 80%;

   Είναι δυνατόν να ανέχεστε (δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα) ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ να γυρνάνε με αυτοκίνητα της διοίκησης σαν golden boys;

   Τι θα μπορούσε να γίνει πρακτικά; Να βγάλουμε εδώ σαν συνέλευση ένα ψήφισμα, να παραδώσουν τα αυτοκίνητα, κάτι που έκανε ήδη η συνέλευση της Καλαμάτας.

   Η διοίκηση προετοιμάζεται από τώρα. Έχει συγκεκριμένη στρατηγική, έχει σχέδιο για το είδος των εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει, πόσους και τι εργαζόμενους θέλει, πώς θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία της.

   Εμείς τι ακριβώς συζητάμε εδώ πέρα, ότι πρέπει να γίνει μια συνέλευση γιατί λέει το καταστατικό έτσι για πλάκα;

   Δεν έπρεπε να συζητήσουμε τι ΣΣΕ θέλουμε από τώρα με συλλογικές διαδικασίες κ.λ.π. Δηλαδή τι αιτήματα θα έχουμε, πώς θα ομογενοποιηθεί το προσωπικό, πώς θα υπάρξουν ενιαίες εργασιακές σχέσεις τι ιδιοκτησιακό καθεστώς θα έχει ο ΟΤΕ; (απεμπολήσαμε το δημόσιο χαρακτήρα του;)

   Όλα τα παραπάνω θα γίνουν μέσα από καθοριστικές, ουσιαστικές Γενικές Συνελεύσεις.

   •  Στην Αθήνα, όπου δεν έχουν γίνει.
   •  Να σχεδιάσουμε τις μορφές αγώνα.
   •  Οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν για το άνοιγμα και το κλείσιμο των αγώνων.

   Εμείς όλα αυτά τα χρόνια με τις μικρές μας δυνάμεις κάναμε και έχουμε κάνει πολλά. Αν δεν ήμασταν και εμείς δεν ξέρουμε πόσα από αυτά που θεωρείτε δεδομένα θα υπήρχαν σήμερα.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα:

     Αντιταχτήκαμε σε όλες τις εθελουσίες με τις οποίες χάθηκαν χιλιάδες σταθερές θέσεις εργασίας με τα εκλεγμένα στελέχη μας να μην κάνουν χρήση.

   •  Για την ένταξη των συναδέλφων μας της OTEplus στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ προσφύγαμε επανειλημμένως στην ΑΔΑΕ καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για παραβίαση απορρήτου αναγκάζοντας τον ΟΤΕ να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να τους εντάξει στο τακτικό προσωπικό.
Βέβαια οι εργατοπατέρες αντί να τους εντάξουν στο μισθολόγιο των παλιών συναδέλφων και με τα ίδια δικαιώματα τους ενέταξαν σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

   •  Για την κατοχύρωση των ειδικοτήτων μας που μας έχουν σαν υπάλληλους γραφείου και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, προσφύγαμε στο ΙΚΑ και το υποχρεώσαμε να μας εντάξει στους κατάλληλους κωδικούς.
Ήδη τρία στελέχη μας άνοιξαν το δρόμο, του οποίους ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι από τον Βόλο και τώρα όποιοι συνάδελφοι κάνουν αίτηση είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του ΙΚΑ να τους εντάξει.

   •  Για τις παραβιάσεις ωραρίου, της εργατικής νομοθεσίας και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα με τα μονά συνεργεία στο δίκτυο προσφύγαμε σε αρκετές επιθεωρήσεις εργασίας στην Αθήνα, στο Βόλο, στα Γιάννενα, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο κ.λ.π.
Ήδη στο Ρέθυμνο η επιθεώρηση μετά από έλεγχο διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων και έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα.
Για να λυθεί οριστικά το θέμα για όλους τους συναδέλφους στα δυο τελευταία διοικητικά συμβούλια με θέμα τα εργατικά ατυχήματα καταθέσαμε πρόταση με τα πορίσματα που έχουμε ήδη να προσφύγουμε σαν ΠΕΤ-ΟΤΕ σε όλες τις επιθεωρήσεις εργασίας και να επιβάλουμε παντού τη νομιμότητα.
Δυστυχώς συνάδελφοι αυτή μας η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες σχεδόν τις παρατάξεις Αντί αυτού αποφάσισαν να κάνουν μια επιτροπή και να ορίσουν μαζί με τη διοίκηση την επικινδυνότητα!

   •  Για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και να εμποδίσουμε την επαναφορά συνταξιούχων και τους εργολάβους που δουλεύουν ανεπίβλεπτοι στο ζωντανό δίκτυο παραβιάζοντας το απόρρητο, προσφύγαμε στις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον Βόλο, στην Αθήνα, στα Χανιά, στην Κέρκυρα κ.λ.π. και στην ΑΔΑΕ ενώ ταυτόχρονα κάναμε και δημοσιεύματα στον τύπο.

   •  Για το κόψιμο των συμψηφισμών που έγινε φέτος για πρώτη φορά στη ιστορία του ΟΤΕ και για την μη καταβολή των κουπονιών στους νέους συναδέλφους βγάλαμε ανακοίνωση όπου καλούσαμε τη διοίκηση να πάρει πίσω αυτές τις αδικίες.

   Τέλος, αποκαλύψαμε τους τεράστιους και προκλητικούς μισθούς και μπόνους του Τσαμάζ (που για το 2014 οι αποδοχές του έφρασαν το 1,5 εκ. ευρώ), όσο και της υδροκέφαλης διοίκησής του που ενώ πετσοκόβουν τους δικούς μας μισθούς αυτοί συνεχίζουν στην κρίση να ζουν σαν κροίσοι!

   Αυτά και αλλά πολλά κάναμε με τις λίγες δυνάμεις που είχαμε, όταν όλοι οι άλλοι δεν τολμούσαν να αποκαλύψουν το παραμικρό.

   Μιας και σήμερα έχουμε γενική συνέλευση, καλό θα ήταν να μας πουν όλοι αυτοί που είχαν την ευθύνη του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και οι άλλες μικρότερες παρατάξεις τι έκαναν;

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
   Όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τις πράξεις τους μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική και αποτελεσματική ενέργεια για την προάσπιση των μελών μας δεν έκαναν.

   Δεν είναι μόνο η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ που αδρανοποίησαν πλήρως το σωματείο αλλά και οι άλλες παρατάξεις βοήθησαν στα μέγιστα σ’ αυτό.

   Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά την εντατικοποίηση, τους εκβιασμούς και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα καμία παράταξη αλλά ούτε και κανένας συνδικαλιστής εκτός της ΑΣΕ δεν προσέφυγε σε μια επιθεώρηση εργασίας.

   Δεν είναι τυχαίο, ενώ γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι εργολάβοι εκτός ότι μας παίρνουν το έργο δουλεύουν ανεπίβλεπτοι, χρησιμοποιούν συνταξιούχους και καθημερινά παραβιάζουν το απόρρητο χωρίς ποτέ να έχετε πιάσει ούτε έναν.

   Έπρεπε να συμβεί το σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Χαλκιδική για να αφυπνιστούν και να συζητήσουμε σαν σωματείο γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα χωρίς βέβαια να δωθεί λύση και έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια για να συναντηθούν σαν ΟΜΕ με τη διοίκηση του ΙΚΑ και να τους εξηγήσουν το πρόβλημα με τους κωδικούς.

   Αυτό που συμβαίνει με το ΙΚΑ είναι τελείως εξωφρενικό.

   Έχουμε μια διοίκηση του ΙΚΑ που καλύπτει τις παρανομίες της γερμανικής εργοδοσίας και που τα τελευταία χρόνια όλα τα κορυφαία στελέχη να προέρχονται όχι άπλα από τον ΟΤΕ αλλά διατέλεσαν κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου μας Στρατούλης, Σπυρόπουλος, Θεωνάς, Δούκας -που παραμένει ακόμη υποδιοικητής- και εμείς να παραμένουμε ακόμη ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ σαν υπάλληλοι γραφείου.

   Έχουμε επίσης τους δυο από τους τέσσερις διαπραγματευτές της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μάλιστα «αριστερούς» τον Κυδωνάκη της ΑΓ. Συνεργασίας-ΕΜΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Περάκη της ΕΣΚ (ΚΚΕ) να είναι καλωδιακοί και αντί να προσφύγουν πρώτοι στο ΙΚΑ και να το υποχρεώσουν να τους εντάξει στα Β.Α.Ε ανοίγοντας τον δρόμο για όλους τους συναδέλφους των καλωδιακών, όχι απλά δεν προσέφυγαν αλλά μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα.

    Σας ρωτάμε λοιπόν ευθέως. Είσαστε υπάλληλοι γραφείου ή τεχνικοί;
    Γιατί δεν προσφύγατε όπως και εμείς στο ΙΚΑ;

   Αλλά πώς να προσφυγετε στις επιθεωρήσεις και στο ΙΚΑ όταν οι ηγεσίες των κόμματων και των παρατάξεων σας έχουν συνθηκολογήσει πλήρως με την γερμανική εργοδοσία και χρόνια τώρα δεν τολμάνε να μιλήσουν για όλα όσα γίνονται στον γερμανοκρατούμενο ΟΤΕ.

   Κανένα κόμμα και κανένας βουλευτής δεν τολμάει να κάνει έκανε ούτε μια επερώτηση για το ότι ο ΟΤΕ έχει ασφαλισμένους τους χιλιάδες τεχνικούς του στο ΙΚΑ σαν υπάλληλους γραφείου και κλέβει το ΙΚΑ αφού εδώ και 5 χρόνια δεν κολάει βαρέα και ανθυγιεινά στους εκατοντάδες εργαζόμενους τεχνικούς των καλωδιακών και όχι μόνο.

   Πως θα λυθεί λοιπόν το ασφαλιστικό όταν όλοι τους κοροϊδεύουν και ανέχονται την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να κλέβει το ΙΚΑ!

   Αυτά δεν τα ξέρουν τα κόμματα σας, δεν τους έχετε ενημερώσει για όλα αυτά;

   Αλλά πώς να μιλήσετε, όταν σαν παρατάξεις ανάλογα με τη δύναμη της κάθε παράταξης δεξιές, «αριστερές» και ακομμάτιαστοι έχετε πάρει ποσόστωση στις προσλήψεις και στις μεταθέσεις και όταν πρόσφατα η γερμανική εργοδοσία για να σας ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες που τις προσφέρετε, σας χορήγησε επιπλέον συνδικαλιστικές απαλλαγές και άδειες;

   Είναι τέτοιος ο εκφυλισμός σας και η υποταγή σας στην γερμανική εργοδοσία που όταν η διοίκηση έβαλε εκδικητικά στο ψυγείο τον πρόεδρο της Τ.Δ.Ε Χανίων τον Λάμπρο Καστρινάκη επειδή πήγε στην επιθεώρηση εργασίας για τα διπλά συνεργεία και επειδή έπιασε εργολάβους και συνταξιούχους εσείς αντί να τον στηρίξετε που εφάρμοσε το καταστατικό του σωματείου δεν βγάλατε ούτε μια ανακοίνωση και ανέχεστε 7 μήνες τώρα αυτή την τιμωρία.

   Φτάσατε μάλιστα στο κατάπτυστο σημείο ενώ δεν έχει παραιτηθεί από πρόεδρος και εν δεν έχουν γίνει εκλογές όπως προβλέπεται από το καταστατικό, στην προγραμματισμένη ετήσια συνέλευση των Χανίων με τους εκπροσώπους σας ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και με τραμπούκικες και κυπίτικες μεθόδους θελήσατε να τον καθαιρέσετε με το έτσι θέλω!

   Για μα μην αναφερθούμε και σε όσα φασιστικά βιώσαμε από την παράταξη της ΔΑΚΕ μέσω του πρόεδρου της ΤΔΕ Λαμίας στη γενική συνέλευση της Λαμίας όπου αφού μίλησε ο ίδιος επί μια ώρα και επί μισή ώρα ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ μετά πήρε τα αρνιά, τα κοκορέτσια και τα κρασιά που είχε παραγγείλει, έστρωσε τραπέζι και με το έτσι θέλω έβαλε τους συναδέλφους να φάνε φιμώνοντας έτσι όλους τους υπόλοιπους!

   Αυτά που έγιναν φέτος στις γενικές συνελεύσεις δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

    Με όλα αυτά που κάνετε, δεν προσφέρετε μόνο κατάπτυστες υπηρεσίες στην γερμανική εργοδοσία αλλά έτσι απομακρύνετε τους συναδέλφους όχι μόνο από την ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά και από τα σωματεία γενικότερα.

   Γι αυτό προβληματιστείτε και αλλάξτε ρώτα όσο είναι ακόμη νωρίς.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
    Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε με την αντεργατική επίθεση και υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας που δεχόμαστε εμείς θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στην επιφάνεια τις ιδέες και τις αρχές του ακηδεμόνευτου και αυτόνομου συνδικαλισμού, του μόνου δρόμου που είναι ικανός για φέρει τους εργαζόμενους στο προσκήνιο της ιστορίας.

   Εμείς δεσμευόμαστενα συνεχίσουμε και μέσα από το σωματείο μας να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση ότι χρειαστεί.

   Επειδή θεωρούμε ότι η θέση του τεχνικού προσωπικού γενικότερα έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ που δεν πάει άλλο.

   Επειδή ο διαχωρισμός σε παλιούς και νέους με διαφορετικά μισθολόγια, ωράρια κ.λ.π. πρέπει να λάβει τέλος και να είμαστε όλοι το ίδιο, με ένταξη των νέων στο μισθολόγιο των παλιών, με ίδιο ωράριο, δικαιώματα κ.λ.π.

   Επειδή η αναγνώριση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας πρέπει επιτέλους να γίνει.

   Πιστεύουμε ότι πέφτει τεράστιο βάρος στις πλάτες της νέας διοίκησης του σωματείου μας να δώσει μάχες για την αναβάθμιση ολόκληρου του τεχνικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

   Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς σαν ΑΣΕ τόσο τον διοικητικό απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης όσο και τα οικονομικά θα τα καταψηφίσουμε.

   Ειδικά τα οικονομικά μέχρι να κοπούν τελείως οι συνδικαλιστικοί μισθοί και να υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια σε όλα, θα τα καταψηφίζουμε συνέχεια.

   Και να γνωρίζετε ότι, δεν μας τρομάζουν ούτε θα μας φιμώσουν οι φασιστικές, τραμπούκικες και κυπίτικες μέθοδοι που κάποιοι χρησιμοποιείτε εκτελώντας συμβόλαιο στη διοίκηση.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …