Η τοποθέτηση – παρέμβαση της ΑΣΕ στο συνέδριο της UNI.

Έξω οι τραμπούκοι από την ΟΜΕ-ΟΤΕ!

   

   Συναδέλφισσες – φοι:  Σήμερα 30-10-2012 παρουσιαστήκαμε στο συνέδριο της  UNI (παγκόσμια συνδικαλιστική οργάνωση) που πραγματοποιείται στην Αθήνα και απαιτήσαμε να τοποθετηθούμε για τους τραμπουκισμούς του προέδρου της ΟΜΕ Κούτρα και της κλίκας του.

   Αυτή είναι η τοποθέτηση που κάναμε στους ξένους αντιπροσώπους.

   Αγαπητοί αντιπρόσωποι:

   Αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση γιατί θέλουμε μέσα από σας να μεταφέρετε σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς συναδέλφους των συνδικάτων που εκπροσωπείτε, όλα όσα βιώνουμε από την εργοδοσία της D.T και τη διαπλεκόμενη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

   Είμαστε μια δυναμική συσπείρωση, λειτουργούμε μέσα στα συνδικάτα του ΟΤΕ 28 χρόνια, μας ψηφίζουν οι εργαζόμενοι, η δράση μας είναι αποδεκτή όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία και ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες  που περνούν οι εργαζόμενοι της χώρας μετά το μνημόνιο και την κυριαρχία της τρόικας στη χώρα.

   Φυσικά εσείς δεν μας ξέρετε γιατί η κομματική και διαπλεκόμενη συνδικαλιστική γραφειοκρατία εφαρμόζοντας εμπάργκο εναντίον μας, φροντίζει να αποκλειόμαστε απ’ όλα τα συνέδρια.

   Με τη διαμαρτυρία μας αυτή θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

   α)  Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ίδιες δηλαδή παρατάξεις αλλά και οι ίδιοι λίγο πολύ εκπρόσωποι που είναι και σήμερα, συναλλάχτηκαν με τη διοίκηση του ΟΤΕ, υπέγραψαν την περιβόητη εθελουσία με την οποία αφενός απάλλαξαν την προηγούμενη διοίκηση του ΟΤΕ από 7.000 εργαζόμενους και αφετέρου κατάργησαν την μονιμότητα για τους νέους συναδέλφους.

   Αυτά έγιναν με συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση και την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Μ’ αυτό τον τρόπο διευκόλυναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να ξεπουλήσουν τον ΟΤΕ αντί πινακίου φακής στην D.T και το γερμανικό κεφάλαιο.

   β)  Από τότε που ανέλαβε η D.T την διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίστηκε το παζάρι, βιώσαμε τις πρώτες εθελούσιες απολύσεις στην COSMOTE και ετοιμάζονται πάλι παρασκηνιακά με μυστικές συμφωνίες να απολύσουν εκβιαστικά αυτή τη φορά περίπου 2.000 εργαζόμενους, δηλαδή το 20% των εργαζόμενων του ΟΤΕ!

   γ)  Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ είναι διαπλεκόμενα με την εργοδοσία με πάρα πολλούς τρόπους.

   Έχουν βάλει στον ΟΤΕ συγγενικά τους πρόσωπα με ρουσφέτι, ορισμένοι μάλιστα όλοι τους την οικογένεια, παιδιά σύζυγο πεθερές και μπατζανάκηδες.

   Πολλά υπηρεσιακά στελέχη ήταν πρώην συνδικαλιστές τοποθετημένοι με παρόμοια αδιαφανή και κομματικά κριτήρια.

   Η διοίκηση της D.T τα εκμεταλλεύεται όλα αυτά και με ανάλογο τρόπο και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα στελέχη της.

   Να σας γνωστοποιήσουμε για παράδειγμα ότι ο γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενώ έχει τελειώσει προ πολλού την εργασιακή του θητεία παρέμεινε κατ’ εξαίρεση σαν εργαζόμενος του ΟΤΕ με απόφαση της εργοδοσίας για να μπορεί να κάνει συνδικαλισμό!

   Παρόμοιες διευκολύνσεις έχουν γίνει ή τους υπόσχονται ότι θα γίνουν και για άλλα συνδικαλιστικά στελέχη.

   Όλη αυτή η διαπλοκή ενοχλημένη από τη δράση μας και τον αυτόνομο ταξικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό τον οποίο υπηρετούμε, στρέφεται με παρασκηνιακό αλλά και απροκάλυπτο τρόπο τελευταία εναντίον μας.

   Η Διοίκηση της D.T δεν μπορεί να μας συγχωρήσει ότι την υποδεχτήκαμε καίγοντας σβάστικες μπροστά στη βουλή και ότι συνεχίζουμε τη δράση μας υπερασπίζοντας τους συναδέλφους μας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν.

   δ)  Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι η πρώτη μεγάλη ομοσπονδία η οποία υπέγραψε σύμβαση με μειώσεις μισθών 12% για όλους και πάνω από 30% για χιλιάδες τεχνικούς ανοίγοντας το δρόμο για μειώσεις μισθών σε όλους τους κλάδους.

   Φρόντισαν όμως να εξαιρεθούν προκλητικά από αυτές τις μειώσεις μισθών όλα τα υπηρεσιακά στελέχη και τα Golden Boys της εταιρείας.

  Τη σύμβαση αυτή δεν είχαν την ευαισθησία ούτε να την συζητήσουν, ούτε να την βάλουν σε ψηφοφορία στους εργαζόμενους που την υφίστανται.

   Ούτε βέβαια είχαν την ευαισθησία να μειώσουν τη «συνδικαλιστική τους αποζημίωση»  και τα άλλα τους προνόμια, αντίθετα φρόντισαν προκλητικά να εξασφαλίσουν δωρεάν βενζίνη για την μετακίνησή τους γιατί όπως είναι γνωστό η βενζίνη ακρίβυνε!

   Κάποιοι μάλιστα κυκλοφορούν με Ι.Χ που τους έχει παραχωρήσει η εργοδοσία.

   Το ότι αποκαλύπτουμε όλα αυτά και τα στελέχη μας αρνούνται να παίρνουν τους συνδικαλιστικούς μισθούς προκαλεί το μίσος ορισμένων από αυτούς και προβαίνουν σε αντίποινα εναντίον μας.

   Πρόσφατα πιάσαμε –στα πράσα- τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ να χαφιεδίζει στον Τσαμάζ την ΑΣΕ!

   Αγαπητοί σύνεδροι:

   Έχουμε δεχθεί πολλές φορές απειλές και τραμπουκισμούς εναντίον μας το τελευταίο διάστημα.

   Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η άνανδρη και στα μουλωχτά από πίσω, επίθεση του προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ Κούτρα που επιτέθηκε και προσπάθησε να πνίξει τον νεαρό συνάδελφο Καστρινάκη μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ που μοίραζε ανακοίνωση της ΑΣΕ στην τελευταία πανεργατική απεργία.

   Ο παραπάνω τραμπούκος ενοχλήθηκε γιατί με την ανακοίνωσή μας αποκαλύπταμε ότι έβαλαν «δικό τους» συνδικαλιστή – διευθυντή να μεταθέσει συναδέλφους για να τους εκδικηθούν επειδή διαμαρτυρήθηκαν και αποκάλυψαν τη δράση τους.

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

   Πρέπει να ξέρετε ότι τις φασιστικές και ναζιστικές πρακτικές δεν τις βιώνουν μόνο οι μετανάστες στους δρόμους από τη γνωστή νεοναζιστική οργάνωση που προέκυψε στη χώρα μας, παρόμοιες πρακτικές με άλλη μορφή όπως προαναφέραμε βιώνουμε και εμείς.

   Το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια εκκολάφτηκε, έσκασε με την αποσύνθεση του κομματικού συνδικαλισμού και η μπόχα του μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε.

   Η φαιοπράσινη πανούκλα μεταλλάχτηκε και αποτελεί το μακρύ χέρι της εργοδοτικής D.T και του γερμανικού κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων και των συνδικαλιστών που αντιστέκονται.

   Τα χαρακτηριστικά του θρασύδειλου τραμπούκου Κούτρα εναρμονίζονται απόλυτα με τον τσαμπουκά που ετοιμάζεται να δείξει η διοίκηση του ΟΤΕ με τις χιλιάδες αποσύρσεις και εκβιαστικές απολύσεις που ετοιμάζει αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων της τρόικας.

Όχι στον μαφιόζικο συνδικαλισμό των τραμπούκων της εργοδοσίας.

Ο φασισμός και οι φαιοπράσινοι τραμπούκοι δεν θα περάσουν.

   Παρακαλούμε να μεταφέρετε στους συναδέλφους που εκπροσωπείτε το θερμό αγωνιστικό μας χαιρετισμό με το κοινό μας σύνθημα.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 30-10-2012

Και η απάντηση…  χωρίς σχόλια.

 

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …