Κλείνουμε την δουλεμπορική OTEplus!

Κλείνουμε την δουλεμπορική OTEplus!

Εντάσσονται οι εργαζόμενοι της OTEplus στον ΟΤΕ
αλλά με μειωμένα δικαιώματα.

   Συνάδελφοι εργαζόμενοι της OTEplus:
   Εδώ και μήνες ξέραμε ότι η διοίκηση ήταν υποχρεωμένη να κλείσει την δουλεμπορική OTEplus.

   Η διαδικασία αυτή ήταν μονόδρομος και αποτελεί τεράστια νίκη της ΑΣΕ και των εργαζόμενων που την στηρίζουν.

   Με άλλη ανακοίνωση θα σας παρουσιάσουμε τα ντοκουμέντα, αποφάσεις ΑΔΑΕ, πρόστιμα Επιθεωρήσεων Εργασίας και δικαστικές διαδικασίες που έγιναν από τις δικές μας παρεμβάσεις, καταγγελίες, δημοσιεύματα στον τύπο κ.λ.π. που ανάγκασαν τη διοίκηση να κλείσει την OTEplus.

   Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζουμε τη διοίκηση να μεταφέρει εκατοντάδες εργαζόμενους από την μαύρη εργασία των θυγατρικών στη σταθερή.

   Η προηγούμενη ήταν όταν υποχρεώσαμε τη διοίκηση Βουρλούμη να εντάξει πάνω από 1000 εργαζόμενους με τη ΣΣΕ του 2008 οι οποίοι δούλευαν σε εργολάβους, με 8μηνα του ΟΤΕ κ.λ.π.

   Με πολύ υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε και να πιέσουμε τα σωματεία και την διαπαραταξιακή ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΣΚ).

1.  Nα καταλήξουν σε μια ΣΣΕ που θα ενοποιεί το βασικό προσωπικό του ΟΤΕ μέσα στην ίδια εταιρεία και να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι στο βασικό μισθολόγιο του ΟΤΕ και στα αντίστοιχα κλιμάκια ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τα προσόντα τους.

2.  Να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις για όλο το βασικό προσωπικό του ΟΤΕ ή στη χειρότερη περίπτωση να επανέλθουμε στους μισθούς που ίσχυαν το 2011.

3.  Να ψαλιδιστούν οι προκλητικές αμοιβές των ανώτατων στελεχών και του παρασιτικού στρώματος που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό με τους 2200 προϊστάμενους (20 Γ. Διευθυντές, 79 Διευθυντές, 248 Υποδιευθυντές, 814 προϊστάμενοι τμήματος και 1050 περίπου υπευθύνων έργου) με μηνιαίο κόστος 2.000.000 εκ. ευρώ μόνο για το επίδομα θέσης.

   Γι’ αυτό το λόγο αποφύγαμε να κάνουμε μικροπολιτική και να απαντάμε σε διάφορα παπαγαλάκια που περιφέρονται τους τελευταίους μήνες στους χώρους δουλειάς, πότε με το όνομά τους και πότε με άλλα ονόματα όπως, ελιές, κουκούτσια κ.λ.π. που προσπαθούσαν να παγιδέψουν συναδέλφους, να τους βάλουν υποψήφιους στα παραταξιακά τους ψηφοδέλτια και να ψηφοθηρούν παίζοντας με τον πόνο των συναδέλφων που τους πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

   Ούτε απαντήσαμε στις ηλιθιότητες και στις συκοφαντίες όλων αυτών κατά της ΑΣΕ που τους έπιασε ο όψιμος πόνος για τους συμβασιούχους που αν ήταν στο χέρι τους θα τους διατηρούσαν εκεί μαύρους και χωρίς δικαιώματα όπως έκαναν τόσα χρόνια.

   Κάποιοι μάλιστα (η ηγεσία της ΕΣΚ) έφτασαν στο σημείο για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους και την ενσωμάτωσή τους στους μηχανισμούς και στη διαπραγματευτική ομάδα (που τελευταία μπαινοβγαίνουν για να θολώσουν τα νερά) ότι δήθεν είμαστε κατά της απεργίας.

   Εμείς τι να πούμε…. μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι.

   Ενώ ήμασταν πρωτοπόροι σε όλες τις δράσεις και σε όλους τους αγώνες, δεν κάναμε μικροπολιτική και προσπαθούσαμε να στρέψουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να υπογράψει μια ικανοποιητική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

   Αυτοί όμως, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αποδεικνύουν ότι, ακόμα και σε ευνοϊκές συνθήκες όπως είναι οι σημερινές είναι ικανοί να μετατρέπουν τη νίκη σε ήττα.

   Με τη ΣΣΕ που έχουν έτοιμη για υπογραφή, δίνουν την ευκαιρία στη διοίκηση να ανασάνει από το αδιέξοδο που βρέθηκε. Ένα αδιέξοδο που το επέτεινε και η τελευταία 24ωρη και μαζική απεργία που έγινε στον ΟΤΕ.

   Και αντί να επεκτείνουν τα εργασιακά δικαιώματα που είχαμε στον ΟΤΕ και στους εργαζόμενους των θυγατρικών, μεταφέρουν το εργασιακό καθεστώς της OTEplus μέσα στον ΟΤΕ!

  Τι περιέχει η ΣΣΕ που είναι έτοιμοι να υπογράψουν;

1.  Σας εντάσσουν στον ΟΤΕ με χαμηλούς μισθούς και σαν εργαζόμενους Β’ κατηγορίας.

2.  Όσοι ανήκουν σε άλλες θυγατρικές OTEglobe κ.λ.π. παραμένουν όπως έχουν.

3.  Όσοι είναι με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν όπως είναι χωρίς καμία ένταξη και προοπτική.

4.  Όσοι δουλεύουνε στα call center μόνιμοι και της OTEplus μεταφέρονται σε άλλη δουλεμπορική εταιρεία σαν την E-value.
   Εδώ να σημειώσουμε ότι τους εργαζόμενους αυτούς (περίπου 1000) τους έγραψαν σαν μέλη στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, τους ενέπαιξαν ότι θα τους μονιμοποιήσουν στον ΟΤΕ, τους έβαλαν στη σειρά και ψήφισαν τους προϊσταμένους τους και τους εργατοπατέρες και τους πούλησαν κανονικά.

 Οι εργαζόμενοι της OTEplus εντάσσονται στον ΟΤΕ με τους εξής όρους:

α)  Ο πρώτος εισαγωγικός μισθός για την Μέση εκπαίδευση θα είναι τα 755 ευρώ, για την Τεχνολογική τα 814 ευρώ κ.λ.π. και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο του ΟΤΕ.

β)  Για όλους όσους ενταχτούν από την OTEplus στον ΟΤΕ δεν προβλέπεται χρονοεπίδομα, θα συνεχίσουν να δουλεύουν 8 ώρες όπως δούλευαν και όχι 7:40 ή 7 που δουλεύουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι και δεν θα υπάρχει διασφάλιση ως προς τις απολύσεις.

γ)  Δεν θα έχουν τεχνικό επίδομα, διημέρευση, εκτός έδρας, εορταστικές άδειες κ.λ.π.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και η προηγούμενη φουρνιά μονιμοποιηθέντων το 2008 δεν παίρνουν τεχνικό και ανθυγιεινό επίδομα και τους διατηρούν μ’ αυτό το καθεστώς.

δ)  Θα δικαιούνται το επίδομα παιδικού σταθμού, τον λογαριασμό νεότητας και το ταμείο αλληλοβοήθειας ενώ δεν θα δικαιούνται το επίδομα γάμου παρά μόνο των τέκνων.

ε)  Το ανθυγιεινό επίδομα κολώνας, φρεατίου, κατανεμητή κ.λ.π. και για τους μόνιμους εργαζόμενους του ΟΤΕ και για τους προερχόμενους από την OTEplus παύει να αποτελεί ποσοστό αλλά πετσοκόβεται και γίνεται σταθερό ποσό.

ζ)  Στην ιδιωτική ασφάλιση θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ.

 

Αυτό το μισθολόγιο θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν το σκαλοπάτι για να εντάξουν στην επόμενη φάση όλους τους μόνιμους εργαζόμενους τεχνικούς για να ισοπεδωθούν τελείως όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της OTEplus:
   Επαναλαμβάνουμε ότι, με τους αγώνες που δώσαμε σαν ΑΣΕ με τη δική σας στήριξη και όλων των εργαζόμενων του ΟΤΕ κερδίζουμε μια πρώτη νίκη.

   Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός όμως με τις δυνάμεις που διαθέτει και διατηρεί καταφέρνει ακόμα και προσπαθεί τη νίκη αυτή να την μετατρέπει μακροπρόθεσμα σε ήττα όλων των εργαζόμενων του ΟΤΕ.

   Σας καλούμε να διατηρήσετε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία σας, να εξακολουθήσετε να στηρίζετε και να αυξήσετε την υποστήριξή σας στην ΑΣΕ και στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έρχονται και μείς θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα υπογραφεί η ΣΣΕ, η ένταξή σας να γίνει με όσο το δυνατόν βελτιωτικούς όρους και υποσχόμαστε ότι αν καταφέρετε να κουρέψετε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να ισχυροποιήσετε τον αυτόνομο ταξικό και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό της ΑΣΕ, η επόμενη ΣΣΕ θα είναι πολύ καλύτερη και για σας και για όλους τους εργαζόμενους.

   Καλούμε έστω την τελευταία στιγμή τη διαπραγματευτική ομάδα και τις παρατάξεις που τη στηρίζουν να απαιτήσουν από τη διοίκηση:

1.  Να υπογραφεί ΣΣΕ που θα διατηρεί όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων του ΟΤΕ και θα περιέχει αυξήσεις αντίστοιχες με τις τεράστιες επιβαρύνσεις που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 3 χρόνια και να ψαλιδιστούν παράλληλα οι προκλητικές αμοιβές και τα προνόμια των ανώτατων στελεχών και του παρασιτικού στρώματος που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό με τους 2200 προϊστάμενους.

2.  Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι των θυγατρικών στον ΟΤΕ στα εισαγωγικά κλιμάκια και με όλα τα δικαιώματα, χρονοεπιδόματα, ωράρια κ.λ.π. που ισχύουν για τους μόνιμους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

3.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογραφεί ΣΣΕ χωρίς την ένταξη των εργαζομένων που έχουν προσφέρει τόσα χρόνια δουλειάς για τον ΟΤΕ και βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις ή ενταγμένοι σε άλλες θυγατρικές, ΟΤΕglobe κ.λ.π.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 18-12-2015

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …