Με επιστολές δεν γίνεται συνδικαλισμός!

   Προς την ηγεσία του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

  • Πού ήσασταν κύριοι της διοίκησης του ΠΑΣΕ τόσα χρόνια & δεν βλέπατε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στα καταστήματα;
  • Πότε ενδιαφερθήκατε ουσιαστικά για τις συνθήκες εργασίας;
  • Ποιες επιθεωρήσεις εργασίας καλέσατε, πού και ποια ήταν τα πορίσματα τους;
  • Τώρα θυμηθήκατε τα σκαμπό «που δεν κάνουν ούτε για χορεύτριες», τα ταμεία που δεν έχουν προστατευτικά τζάμια, το σπαστό ωράριο και τόσα άλλα προβλήματα;
  • Που ήσασταν κρυμμένοι και δεν εμφανιστήκατε όταν σας κάλεσαν οι συνάδελφοι από το ΤΕΚ Αθηνάς που υποχρεώθηκαν να εργαστούν για μια ολόκληρη βδομάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς κλιματισμό και αερισμό;
  • Που ήσασταν όταν ο «δικός σας» ανεκδιήγητος υποδιευθυντής – συνδικαλιστής Κατσαντώνης καθαίρεσε για παραδειγματισμό τον υπεύθυνο πωλήσεων και μετέθεσε την συναδέλφισσα που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν προς το σωματείο γιατί δεν είχαν αέρα να αναπνέουν;

   Παριστάνοντας ότι κάνετε συνδικαλισμό παρουσιάσατε στην τελευταία σας ανακοίνωση στις 29 Οκτώβρη τις επιστολές που στείλατε προς τη διοίκηση για τα προβλήματα των ΤΕΚ και η διοίκηση σας αγνόησε! 

   Γιατί άραγε;  Μήπως επειδή σας θεωρεί δεδομένους;

   Όλα αυτά για να καπηλευτείτε το γεγονός και να το εμφανίσετε ως αποτέλεσμα της δική σας παρέμβασης, τώρα που ο ΟΤΕ υποχρεώθηκε και καλείται από την Επιθεώρηση Εργασίας μετά από τις παρεμβάσεις και τις επώνυμες καταγγελίες της ΑΣΕ να εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία.

   Σας κάλεσαν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στο συγκεκριμένο ΤΕΚ αλλά και σε αλλά ΤΕΚ αλλά εσείς δεν τους τιμήσατε με την παρουσία σας.

   Μας κάλεσαν & ανταποκριθήκαμε άμεσα.

   Επισκεφτήκαμε έγκαιρα το ΤΕΚ Αθηνάς,  φέραμε την επιθεώρηση εργασίας η οποία έβγαλε άμεσο πόρισμα το οποίο ήταν καταπέλτης για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο κτίριο.

   Δεν μείναμε μόνο στο ΤΕΚ Αθηνάς αλλά ακολούθησαν επισκέψεις μας & σε άλλα καταστήματα:

   Στο Περιστέρι, στην Καλλιθέα, στην Ν. Σμύρνη, στο Αιγάλεω, στη Ν. Ιωνία, στην Πατησίων, στο Σύνταγμα, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι κ.λ.π. όπου εκτός των σκαμπό & των ταμείων, στα περισσότερα ΤΕΚ διαπιστώσαμε & πάλι την έλλειψη φυσικού αερισμού & φωτισμού καθώς όπου υπήρχαν παράθυρα αυτά σφραγίστηκαν για να τοποθετηθούν εντός του καταστήματος διαφημιστικές πινακίδες & μοντέλα κινητών τηλεφώνων.

   Διαπιστώσαμε επίσης ότι στα περισσότερα ΤΕΚ δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου ή όπου υπήρχαν οδηγούσαν σε διαδρόμους – αποθήκες & σε κλειδωμένες πόρτες διαφυγής, γραφεία υπευθύνων λογιστηρίων χωρίς παράθυρα κλπ.

   Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις δεν αρκεστήκαμε σε μια ανακοίνωση – καταγγελία αλλά απευθυνθήκαμε και πάλι στην επιθεώρηση εργασίας κάνοντας έγγραφη και επώνυμη καταγγελία με κραυγαλέο παράδειγμα παραβιάσεων το ΤΕΚ Περιστερίου.

   Στις 24 Οκτώβρη η Επιθεώρηση Εργασίας παρουσία συνδικαλιστών της ΑΣΕ επισκέφτηκε το συγκεκριμένο κατάστημα και με το παρακάτω πόρισμα, καλεί τη διοίκηση να εφαρμόσει όλα όσα ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία.

   Δεν μείναμε μόνο στις καταγγελίες μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, ταυτόχρονα κάναμε παρεμβάσεις με το πανό μας και την ντουντούκα μας έξω από πολλά ΤΕΚ μοιράζοντας ανακοίνωση και ενημερώνοντας τους πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στον ΟΤΕ. (τα ντοκουμέντα στην ιστοσελίδα μας)

   Αυτά κάναμε εμείς σαν ΑΣΕ με τις μικρές μας δυνάμεις τα οποία οφείλατε να τα κάνετε σαν σωματείο και τώρα τρέχετε να τα καπηλευτείτε.

   Μέχρι σήμερα δεν κάνατε απολύτως τίποτε και ούτε πρόκειται να κάνετε γιατί το μόνο που σας απασχολεί είναι το πώς θα παζαρέψετε  με την διοίκηση για τις συνδικαλιστικές σας απαλλαγές, πως θα διορίσετε την αδελφή, τον αδελφό και λοιπούς συγγενείς και πως θα τοποθετήσετε κανέναν προϊστάμενο!

   Όμως ότι και αν κάνετε οι εργαζόμενοι των καταστημάτων γνωρίζουν ποιοι ασχολήθηκαν με τα προβλήματά τους και ποιοι τους κοροϊδεύουν τόσα χρόνια.

    Αλήθεια, γιατί νοιάζεστε τόσο πολύ για το ποιος θα πληρώσει τις όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις ή αλλαγές στα καταστήματα;

   Συναδέλφισσες -φοι,

   Η ΑΣΕ-ΠΑΣΕ δεν αρκείται στις ανέξοδες διαπιστώσεις των προβλημάτων στο Δ.Σ του συλλόγου, ούτε περιορίζεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων με επιστολές & ανακοινώσεις.

   Δεν κάνει υπόγειες συμφωνίες με τη διοίκηση για να διασφαλίσει προσωπικά οφέλη, ούτε σας υπόσχεται αγώνες & στη συνέχεια σφυρίζει αδιάφορα.

   Η ΑΣΕ-ΠΑΣΕ είναι & θα είναι αρωγός σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ή θα ανακύψουν στο μέλλον, πάντα προς όφελος των εργαζομένων.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ – ΠΑΣΕ

Αθήνα: 12-11-2012

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …