Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις!

Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις!

    Συναδέλφισσες – φοι:
    Την περασμένη Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ Δ.Σ με αποκλειστικό θέμα το διεκδικητικό πλαίσιο για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ του 2015.

   Ένα διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο συνέταξαν από μόνοι τους οι εργατοπατέρες που συναποτελούν τη διαπραγματευτική ομάδα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αγων. Συνεργασία και ΕΣΚ επικαλούμενοι προτάσεις των σωματείων) χωρίς καν να μας έχουν ενημερώσει προηγουμένως για το περιεχόμενο και το κυριότερο χωρίς καν να έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους.

   Για μια ακόμη φορά οι εξωνημένοι εργατοπατέρες, εκφυλίζουν τις δημοκρατικές και διαπραγματευτικές διαδικασίες αποφασίζοντας μόνοι τους για τα αιτήματα που θα διεκδικήσουν και ξεκινούν διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, αγνοώντας πλήρως τους ίδιους τους εργαζόμενους.

   Κάπως έτσι εκφύλισαν και τον θεσμό της απεργίας που ήταν το κορυφαίο όπλο των εργαζομένων εξαγγέλλοντας σκόρπιες 24ωρες χωρίς κανένα πλαίσιο και στόχο και ερήμην των εργαζομένων.

   Έτσι εκφυλίζουν και τώρα τις διαδικασίες για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ ξεχνώντας ότι τα σωματεία δεν είναι κοινοβουλευτικά κόμματα ή βουλή.

   Στα σωματεία οι εργαζόμενοι εκλέγουν αντιπροσώπους οι οποίοι συζητούν με την εργοδοσία, αφού πρώτα ρωτήσουν τους εργαζόμενους για το ποια αιτήματα πρέπει να διεκδικήσουν, και δεν πάνε να συζητήσουν προσχηματικά ότι θέλει ή τους επιβάλει η εργοδοσία.

   Για να υπογραφεί μια ΣΣΕ και να έχει αίσιο αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιες στοιχειώδεις διαδικασίες όπως:

   • Πρώτα κάνουμε συγκεντρώσεις, συζητάμε και διαμορφώνουμε τα αιτήματα.

   • Μετά πάμε και συζητάμε με την εργοδοσία.

   • Κατόπιν ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για το τι λέει η άλλη πλευρά, ξανά-ενημερώνουμε και αν χρειαστεί κάνουμε απεργία.

   • Υπογράφουμε μόνο όταν έχουμε την έγκριση των εργαζομένων.

   Έτσι γινόταν παλιά και είχαμε όλες αυτές τις κατακτήσεις.

   Τώρα εδώ γίνεται το αντίθετο. Αυτοί αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, βάζουν όποια αιτήματα θέλουν και πάνε να υπογράψουν ότι τους καπνίσει.

   Μάλιστα είναι τόσο βιαστικοί που τρέχουν άρον άρον να υπογράψουν σε όποια ΣΣΕ συμφωνήσει η D.T δημιουργώντας τετελεσμένα και αδιαφορώντας για το πολιτικό σκηνικό που αλλάζει.

   Εμείς θεωρούμε πως όλοι αυτοί που δεν μπορούν στοιχειωδώς να αντιδράσουν απέναντι στις τελευταίες μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης όπως το κλείσιμο του Μ.Κ και το ελαστικό ωράριο των τεχνικών, είναι αδύνατο να διαπραγματευτούν άλλα σοβαρότερα ζητήματα.

   Επειδή έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία, θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, να ξεκινήσει ενημέρωση των εργαζομένων μέσα από γενικές συνελεύσεις και αφού πρώτα ενημερωθούν και αποφασίσουν οι ίδιοι για τα αιτήματα μετά να πάει να διαπραγματευτεί η νέα ηγεσία που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές των σωματείων.

   Μέχρι τότε δεν θα πρέπει να ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση.

Όχι στις μυστικές διαπραγματεύσεις.

Γενικές συνελεύσεις εδώ και τώρα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 30-09-2014

   Υ.Γ: Για να καταλάβετε για τι εκφυλισμό μιλάμε, στα αιτήματα της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΕΕΤΕ δεν γίνεται αναφορά ούτε για διεκδίκηση του επιδόματος οδήγησης, ούτε για κατάργηση του ελαστικού ωραρίου των τεχνικών!
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον ΠΑΣΕ σχετικά με το σπαστό ωράριο των καταστημάτων.

ekloges-ase-2014-2015-skitso

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …