Νεα ανακοίνωση για την OTE-TV.

Στον ΟΤΕ ισχύουν οι νόμοι του κράτους και οι κανονισμοί του ΟΤΕ

ή  ισχύει το δίκαιο των γκαουλάιτερ της Deutsche Telekom;

   Συναδέλφισσες- φοι:

   Όπως είναι γνωστό η γερμανική διοίκηση της D.T δημιούργησε μια νέα Διεύθυνση η οποία -κατά δήλωση των διοικούντων- στήθηκε για να καλύψει τις «νέες υπηρεσίες» του ΟΤΕ που προσφέρει πλέον μέσα από την OTETV.

   Για να στελεχώσει τη νέα Διεύθυνση η διοίκηση αυθαιρετώντας, δεν αναζήτησε μέσα από εσωτερική προκήρυξη όλους όσους είχαν τα προσόντα για να στελεχωθεί και να ευδοκιμήσει αλλά μετέφερε υποχρεωτικά και τιμωρητικά όλους όσους:

1.     Δεν τσίμπησαν στο τυράκι και δεν έφυγαν με τις τελευταίες 1516 «εθελούσιες» απολύσεις.

2.     Βαθμολογήθηκαν με το κατάπτυστο αξιολόγιο και με άνωθεν εντολή από τους προϊστάμενους- αρβυλοφύλακες  κάτω από τη βάση.

3.     Έμειναν σκόπιμα άνευ αντικειμένου αφού η διοίκηση ανενόχλητη έκλεινε όποιο εμπορικό κατάστημα και όποια υπηρεσία ήθελε.

4.     Αντιδρούσαν και αντιστέκονταν στο νέο εργασιακό μεσαίωνα

   Από τα παραπάνω κριτήρια επιλογής των συναδέλφων που αποσύρθηκαν και μεταφέρθηκαν εκεί, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τους διοικούντες δεν τους ενδιέφερε η ανάπτυξη της «νέας υπηρεσίας» αλλά η μείωση του μισθολογικού κόστους και η τρομοκράτηση των εργαζομένων.

   Όμως από τη στιγμή που η διοίκηση απέσυρε στη χωματερή της OTETV χωρίς τη θέλησή τους– όλους  αυτούς τους συναδέλφους, η μετακίνησή τους – απόσυρση  είναι βλαπτική μεταβολή μιας και σε όλους το αντικείμενο εργασίας και το έργο το οποίο εκτελούν δεν έχει καμία σχέση με τις γνώσεις και τα πτυχία με τα οποία προσλήφθηκαν με προκήρυξη στον ΟΤΕ και με το έργο το οποίο ασκούσαν εδώ και 20, 25, 30, 35 χρόνια αντίστοιχα.

   Αυτό που δεν είναι σε όλους γνωστό είναι ότι, ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι από την πρώτη στιγμή της απόσυρσης υπέβαλαν ένσταση και έστειλαν εξώδικα στη διοίκηση θεωρώντας τη μετακίνηση τους αυτή ως βλαπτική μεταβολή ζητώντας από τη διοίκηση να ανακαλέσει αυτές τις μετακινήσεις, μέχρι σήμερα η διοίκηση παρόλο που πέρασαν πάνω από 6 μήνες γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον κανονισμό του ΟΤΕ και τους νόμους του κράτους, απαξιώνοντας να απαντήσει όχι μόνο στις ενστάσεις αλλά ακόμη και στα εξώδικα των συναδέλφων!

   Για να θολώσουν μάλιστα τα νερά και να παραπλανήσουν έκαναν δύο προκηρύξεις μετά την μετακίνηση των συναδέλφων!

   Και σαν να μην έφτανε αυτό έβαλε τους αρβυλοφύλακες  υποτακτικούς της να βαθμολογήσουν για το πρώτο εξάμηνο και πάλι κάτω από τη βάση αρκετούς συναδέλφους χωρίς καν να τους έχει δοθεί στο συγκεκριμένο διάστημα αντικείμενο και έργο!

   Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά απ’ αυτά είναι πελώρια:

  • Με ποιο δικαίωμα η διοίκηση άλλαξε ετσιθελικά αντικείμενο και έργο στους συναδέλφους καταργώντας στην πράξη τις ειδικότητες;
  • Με ποιο δικαίωμα η διοίκηση εδώ και 6 μήνες δεν απαντάει όπως είναι υποχρεωμένη από τους νόμους στις ενστάσεις και στα εξώδικα των συναδέλφων;
  • Με ποιο δικαίωμα οι αρβυλοφύλακες βαθμολόγησαν κάτω από τη βάση συναδέλφους που δεν τους είχαν δώσει καν αντικείμενο στο συγκεκριμένο διάστημα.
  • Γιατί οι εργατοπατέρες όλων των παρατάξεων παρόλο ότι είναι ενημερωμένοι ποιούν τη νησα;
  • Ποια ΟΜΕΡΤΑ συνδέει διοίκηση και εργατοπατέρες και αφήνουν ανεξέλεγκτη τη γερμανική διοίκηση να αυθαιρετεί και να περνάει ότι σχεδιάζει;

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Η ΑΣΕ από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε στο στήσιμο αυτής της χωματερής τόσο με τις ανακοινώσεις μας όσο και με τις τοποθετήσεις μας στα Δ.Σ και στους χώρους δουλειάς.

   Μάλιστα το θέμα σχετικά με την άρνηση της διοίκησης να απαντήσει στα εξώδικα και στις ενστάσεις των συναδέλφων το βάζουμε επιτακτικά από την πρώτη στιγμή στα Δ.Σ της ΠΕΤ, του ΠΑΣΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ και το ξαναβάλαμε και στα Δ.Σ που έγιναν πρόσφατα αλλά οι εξωνημένοι εργατοπατέρες σφυρίζουν αδιάφορα.

   Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε όμως δεν φτάνει, χρειάζεται και η δική σας αντίδραση.

Ξεσηκωθείτε!!!  Μην τους αφήσετε να σας ξεπουλήσουν και να βρεθείτε αύριο στην ανεργία. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ 

   Αθήνα: 09-10-2013  

Υ.γ: Κάποιοι κουτοπόνηροι που μεταφέρθηκαν εκεί, τσιμπάνε το τυράκι και δεν βλέπουν την μεγάλη φάκα που τους έχει στήσει η διοίκηση για τη συνέχεια….

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …