Ξεκίνησαν οι πρώτες «εθελούσιες απολύσεις» στην OTEplus!

Ξεκίνησαν οι πρώτες “εθελούσιες απολύσεις” στην OTEplus!

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Την ώρα που η διοίκηση με εσωτερική ενημέρωση του Διευθύνοντος συμβούλου ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα του ΟΤΕ την χρονιά που πέρασε (476 εκ. ευρώ ήταν τα καθαρά κέρδη!) και για μια ακόμη χρονιά μοιράζει 10 εκ. ευρώ ως πριμ και μπόνους παίρνοντας ως είθισται τη μερίδα του λέοντος από τα μπόνους οι διοικούντες.

   Την ίδια ώρα επικαλούμενοι τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους λόγω της συγχώνευσης των θυγατρικών εταιρειών OTEplus και Hellascom ανακοίνωσαν πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (οικειοθελούς αποχώρησης το βάφτισαν) απολύοντας στην πράξη νέους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

   Αντί ένα μέρος από τα τεράστια αυτά κέρδη να επιστρέψει στην καθημαγμένη κοινωνία (όπου η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 65%) για να ανασάνει ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, η ανάλγητη διοίκηση της D.T επέλεξε να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες θέσεις διατηρώντας για ίδιον όφελος τα τεράστια κέρδη της και στέλνοντας ταυτόχρονα την ανεργία των νέων στα ύψη!

   Να υπενθυμίσουμε ότι από όταν παρέλαβαν τον ΟΤΕ όχι απλά δεν άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας όπως διαλαλούσαν οι τότε κυβερνώντες όταν εκχωρούσαν τον ΟΤΕ αντί πινακίου φακής αλλά τις έχουν μειώσει πάνω από 4.000!  

   Μάλιστα με απύθμενο θράσος τολμούν να μιλούν ότι το πρόγραμμα γίνεται με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο!

   Θαυμάστε μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσαν και θα καταλάβετε:    

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εκσυγχρονισμός και μετασχηματισμός του Ομίλου εταιριών ΟΤΕ, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η συγχώνευση των εταιριών OTEPLUS και HELLASCOM επιβάλλουν τον  εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους των δύο εταιριών και  την προσαρμογή του αριθμού του προσωπικού στις νέες ανάγκες.

Η Διοίκηση της Εταιρίας μας, επιδιώκοντας την υλοποίηση των παραπάνω με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, σχεδίασε και προτείνει την εφαρμογή Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης.

   Για να χρυσώσουν το χάπι και να τσιμπήσουν οι νέοι συνάδελφοι και να φύγουν, τους ανακοίνωσαν επίσης ότι η εταιρία θα διατηρήσει μέχρι τέλος του 2013 για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν:

1.      Το ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (για τους εργαζόμενους και τα δηλωθέντα εξαρτώμενα μέλη της οικογενείας τους χωρίς κόστος για τον εργαζόμενο).

2.     Τη σύνδεση κινητού τηλεφώνου σε εταιρικό πρόγραμμα για όποιους προβλέπεται σύμφωνα με τις πολιτικές της.

   Επειδή τo πράγμα παράγινε δεν μπορεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία να παίζουν άλλο τον τροχονόμο της διοίκησης και των εθελούσιων απολύσεων.

   Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι αυτοί να είναι για να συμπληρώνουν τον αριθμό στα σωματεία και να τους έχουμε μόνο και μόνο για τις απαλλαγές.

    Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουμε σαν συνδικαλιστικό κίνημα είναι να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους από τις θυγατρικές σε μια συγκέντρωση σε ένα θέατρο κάνοντας μια άτυπη Γ.Σ των ίδιων των εργαζομένων και να τοποθετηθούν για τα προβλήματά τους τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρατάξεις, απαιτώντας ταυτόχρονα από τη διοίκηση:

  •  Να πάρει πίσω το πρόγραμμα και να απορροφήσει στον ΟΤΕ όλους τους συναδέλφους που τυχόν πλεονάζουν από τη συγχώνευση επανδρώνοντας με αυτούς τους συναδέλφους τα μονά συνεργεία στο δίκτυο και τα ελλιπή από προσωπικό εμπορικά καταστήματα.
  • Να πάρουμε δουλειά από τους εργολάβους, τη συντήρηση στο δίκτυο ή οποιοδήποτε άλλο έργο που μπορεί να γίνει από μας διασφαλίζοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

   Τις παραπάνω προτάσεις τις καταθέσαμε στα Δ.Σ του ΠΑΣΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έγιναν χθες και προχθές αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.

   Μετά απ’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους της OTEplus να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να ασχοληθούν τα σωματεία με τα προβλήματά τους απαιτώντας από τη διοίκηση την πλήρη ένταξή τους στον ΟΤΕ. 

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 06-07-2013

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …