Οι δικαστικές αποφάσεις, τα κλιμάκια… ο δικηγόρος και οι συνδικαλιστές σεκρετέρες!

Οι δικαστικές αποφάσεις, τα κλιμάκια… ο δικηγόρος

και οι συνδικαλιστές σεκρετέρες!

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Είναι φανερό πια ότι τα  κλιμάκια αν είχαν διεκδικηθεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ θα τα είχαμε κερδίσει με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

   Αυτό βέβαια θα συνέβαινε αν είχαμε συνδικαλιστικές ηγεσίες που σέβονταν τον ρόλο τους και λειτουργούσαν υπέρ των εργαζομένων και όχι υπέρ της εργοδοσίας.

  • Αν εσείς που έχετε σπάσει τα τηλέφωνα νομίζοντας ότι τα λεφτά είναι στραγάλια και θα σας τα μοιράσουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια, δεν μένατε παθητικοί θεατές και ψηφοφόροι του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
  • Αν έστω και τώρα απαιτούσατε να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. και να δοθούν τα κλιμάκια και τα αναδρομικά σε όλους τους εργαζόμενους.

     Αν…. αν…. αν….

   Επειδή οι κοινωνικές εξελίξεις όμως και η ιστορία δεν γράφεται με τα αν…  θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε στις απορίες που δημιουργήθηκαν τελευταία από την σύγχυση που έχει προκληθεί σκόπιμα με τις παρεμβάσεις του έμμισθου δικηγόρου της ΟΜΕ και των σωματείων με τις παρατρεχάμενες σεκρετέρες – συνδικαλιστές που τον συνοδεύουν στα κανάλια.

Ερώτηση πρώτη Κερδήθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις;

Απάντηση:  Μέχρι σήμερα έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

  • Ο έμμισθος δικηγόρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχασε 3 αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και κέρδισε πρόσφατα μια αγωγή στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
  • Άλλος δικηγόρος πριν από καιρό κέρδισε δύο αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και έχασε άλλες δύο.
  • Εκκρεμούν πάνω από 3 αποφάσεις από αγωγές που έχουν εκδικαστεί από άλλο δικηγόρο.

Ερώτηση δεύτερη Θα πάρουμε λεφτά όλοι (μας ρώτησε ένας);

Απάντηση:  Αποφεύγοντας τον πειρασμό να απαντήσουμε μονολεκτικά… για το τι θα πάρουμε, επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα απαντήσουμε επί της ουσίας. Λεφτά θα πάρουν τα 9 άτομα από την απόφαση που βγήκε πρόσφατα από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας και δύο άτομα από τις δύο αποφάσεις που βγήκαν από το Ειρηνοδικείο Αμαρούσιου.

Τα προσωρινά εκτελεστά ποσά (2.000, 4.000 και 7.000 ευρώ αντίστοιχα) θα πρέπει να τα καταβάλει ο ΟΤΕ σ’ αυτούς τους έντεκα εργαζόμενους.

Ερώτηση τρίτη:  Οι άλλοι 250 περίπου που έχασαν τις 5 δίκες θα πάρουν λεφτά;

Απάντηση: …..εννοείται πως όχι.

Ερώτηση τέταρτη Όσοι δεν έκαναν αγωγή θα πάρουν λεφτά;

Απάντηση:  Ούτε αυτοί φυσικά θα πάρουν.

Ερώτηση Πέμπτη:  Αυτοί οι 11 που κέρδισαν και θα πληρωθούν, κινδυνεύουν να τους ξαναπάρουν τα λεφτά πίσω;

Απάντηση:  Αυτό είναι βέβαιο. Άμα χαθεί η υπόθεση στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο όταν τελεσιδικήσει θα τους ζητήσουν και θα επιστρέψουν τα λεφτά πίσω.

Ερώτηση έκτη Έχει ξαναγίνει αυτό;

Απάντηση:  Βεβαίως. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν τελεσιδικήσει αποφάσεις και τους ζητάνε τα λεφτά πίσω που είχαν κερδίσει πριν από 5 ή 10 χρόνια πρωτόδικα και μάλιστα πληρώνουν τα διπλάσια, με τόκους υπερημερίας κ.λ.π, ρωτήστε συνταξιούχους για να μάθετε.

Ερώτηση έβδομη:  Εμείς που δεν έχουμε προσφύγει ακόμα τι να κάνουμε;

Απάντηση:  Εμείς έχουμε εκφράσει από τότε που άρχισε αυτό το πανηγύρι των αγωγών καθαρά την άποψη μας. Ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο συνδικαλιστική, να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. που θα δίνει όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συναδέλφους.

   Αν πιστεύετε ότι αυτοί οι μεγάλοι ηγέτες που εσείς ψηφίσατε και τους εμπιστεύεστε ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο, πιέστε τους να προχωρήσουν. Αν όχι, προχωρήστε σε αγωγές και ότι βγει.  

Ερώτηση όγδοη:  Μόνο ο δικηγόρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κάνει αγωγές;

Απάντηση:  Όπως προαναφέραμε μέχρι σήμερα έχουν κάνει αγωγές τουλάχιστον άλλοι τέσσερις. Ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι.  Μεγάλα παιδιά είσαστε, κάντε μια έρευνα αγοράς και αποφασίστε.

Ερώτηση ένατη:  Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η ΠΕΤ, ο ΠΑΣΕ κ.λ.π έκαναν έρευνα αγοράς;

Απάντηση:  Η απάντηση είναι προφανής αλλά καλύτερα να την κάνετε στους ίδιους μαζί με τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Γιατί η προκαταβολή είναι 75 ευρώ και τα μαζεύουν από κάθε συνάδελφο τα σωματεία;
  • Έχουν αναλάβει καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης του συγκεκριμένου γραφείου ή τους αρέσει ο ρόλος της σεκρετέρας;
  • Γιατί τον συνοδεύουν στα κανάλια όπως έκανε προχθές στην ΕΡΤ ο γραμματέας του ΠΑΣΕ; Είναι κι αυτό μέσα στα καθήκοντα που προαναφέραμε;
  • Γιατί η σύμβαση που σας βάζουν να υπογράψετε ο δικηγόρος και οι σεκρετέρες του αναφέρει επί λέξει: «Ως δικηγορική αμοιβή του εντολοδόχου Δικηγόρου ορίζεται ποσοστό 10% (δέκα τοις εκατό) συν ΦΠΑ επί του μικτού ποσού που θα μου επιδικασθεί ή θα καταβληθεί. Η αμοιβή αυτή οφείλεται αν περατωθεί η υπόθεση, είτε κατόπιν δικαστικής απόφασης είτε κατόπιν εξώδικου συμβιβασμού σε διαβούλευση με την ΟΜΕ ΟΤΕ είτε οικειοθελώς από τον ΟΤΕ ΑΕ είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε αν εγώ παραιτηθώ από τη διεκδίκηση ή ανακαλέσω την εντολή για οποιοδήποτε λόγο ή καταργήσω την δίκη χωρίς τη γραπτή συναίνεση του Δικηγόρου»;  Μπορεί να είναι νόμιμο είναι όμως και ηθικό;
  • Γιατί τον πληρώνουμε με μισθό και μάλιστα 3 σωματεία (COSMOTE – ΠΕΤ & ΟΜΕ-ΟΤΕ) τον ίδιο δικηγόρο για την ίδια δουλειά; Δεν είναι στα καθήκοντά του να μας εκπροσωπεί όταν χρειάζεται;

   Τα ερωτήματα για όλα αυτά είναι πολλά. Η λύση για να μαζευτεί όλο αυτό το μπάχαλο και να κερδηθούν τα κλιμάκια είναι μόνο μία.

   Απαιτήστε από τις σεκρετέρες συνδικαλιστές να δρομολογήσουν άμεσα εδώ και τώρα και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα επιστρέφει όλα τα αναδρομικά και τα κλιμάκια σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.

  • Όσοι προσφύγετε όμως, να μην υπογράψετε τον παραπάνω δεσμευτικό όρο με κανέναν δικηγόρο και να απαιτήσετε να συμπεριλάβει τον όρο ότι, σε περίπτωση που δοθούν τα αναδρομικά με Σ.Σ.Ε κ.λ.π, δε δικαιούνται ποσοστά.

    Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για ο τέλος.  Δεν θα σας το πούμε όμως τώρα για να μην σας χαλάσουμε το τριήμερο.

   Για ποια κλιμάκια μιλάμε; Γι’ αυτά που οι ίδιοι κρυφά και στα μουλωχτά κατάργησαν συνδικαλιστές και ο δικηγόρος τους με την τελευταία Σ.Σ.Ε.;

   Καλές απόκριες & καλή σαρακοστή… μια σαρακοστή από την οποία δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε αν δεν αφυπνιστούμε και συνεχίσουμε να εκλέγουμε τέτοιους συνδικαλιστές… πυροβολώντας τα πόδια μας.    

Καλά κούλουμα!

ΑΣΕ

Αθήνα: 07-03-2019

   Υ.Γ:  Θα επανέλθουμε την επόμενη βδομάδα με λεπτομέρειες για το “colpo grosso” των κλιμακίων.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …