Οι κωδικοί του ΙΚΑ και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

Οι κωδικοί του ΙΚΑ και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

   Συναδέλφισσες – φοι:
    Όπως γνωρίζετε από το 2008 που ενταχτήκαμε από το ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ η διοίκηση του ΟΤΕ με στρατηγικό σχέδιο δηλώνει όλους τους τεχνικούς όχι σαν τεχνικούς ανάλογα με την ειδικότητα του καθενός αλλά σαν υπαλλήλους γραφείου με αποτέλεσμα να χάνονται Βαρέα και Ανθυγιεινά για εκατοντάδες συναδέλφους!

   Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψή μας ξεκινήσαμε έναν παρατεταμένο αγώνα για την ένταξή μας στους κατάλληλους κωδικούς και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

   Μετά από πολύχρονους αγώνες με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στα Δ.Σ, καταγγελίες στο ΙΚΑ και δημοσιεύματα στον τύπο υποχρεώσαμε την διοίκηση του ΙΚΑ να μας εντάξει στους κατάλληλους κωδικούς.

   Ήδη τρία στελέχη μας άνοιξαν το δρόμο τους οποίους στην πορεία ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι από τον Βόλο οι οποίοι και αυτοί δικαιώθηκαν πρόσφατα και σήμερα όποιοι συνάδελφοι κάνουν αίτηση είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του ΙΚΑ να τους εντάξει.

    Επίσης, επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει με ανακοινώσεις για την στάση των παρατάξεων και των τεσσάρων διαπραγματευτών της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το κορυφαίο αυτό θέμα.

    Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Γ. Δούκας.
    Ο πρώην συνδικαλιστής λοιπόν, λόγω ειδικών ικανοτήτων, διορίστηκε υποδιοικητής του ΙΚΑ.

   Εκείνο που δεν ξέρατε και μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι ότι, τον επισκέφτηκαν, τον ενημέρωσαν για το θέμα και υποσχέθηκε… να το λύσει!

   Μάλιστα, ενώ μας ζήτησαν και τους δώσαμε όλα τα στοιχεία με ποιο τρόπο υποχρεώσαμε τη διοίκηση του ΙΚΑ να μας τοποθετεί στους κατάλληλους κωδικούς ανάλογα με την ειδικότητά μας, καταλήγουν στην ανακοίνωση τους ότι:

«Ζητήματα που άπτονται της ασφάλισης και της προστασίας των εργαζομένων λύνονται μέσα από διαβούλευση με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι με λαϊκίστικες προσεγγίσεις παρελθόντων δεκαετιών».

   Μόνο που το πρόβλημα δεν το έλυσαν, όχι μόνο γιατί το έχει δρομολογήσει και έχει λύσει η ΑΣΕ όταν αυτοί ήταν αντίθετοι, αλλά γιατί ακόμα και τώρα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση:

«Και για τα δύο ζητήματα αναμένουμε απάντηση, ώστε στην επόμενη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΤΕ να απαιτήσουμε την άμεση υλοποίησή τους».

   Πέρα από τις κωμικοτραγικές ενέργειες της αξιοθρήνητης ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, μετά την αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων κ.λ.π) -της πρώτης φορά αριστερά και στη γωνία ξαναρώτα- του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.

   Γιατί η ένταξή μας στους σωστούς κωδικούς και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά -στα οποία πραγματικά ανήκουμε όλοι οι τεχνικοί- μας δίνει τη δυνατότητα να φεύγουμε στα 35 χρόνια υπηρεσίας με πλήρη σύνταξη και όχι στα 40, 45 και 50 που ετοιμάζουν τώρα με το νέο ασφαλιστικό.

   Τους καλούμε λοιπόν να σοβαρευτούνε, να προωθήσουν και να διευθετήσουν άμεσα το θέμα για όλους τους εργαζόμενους γιατί οι συνάδελφοι αγωνιούν για το συνταξιοδοτικό τους μέλλον.

   Όσο για τα παιγνιδάκια και τα παζάρια που κάνουν από το παρασκήνιο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θέλοντας ντε και καλά να παραχωρήσουν δικαιώματά μας στην εργοδοσία εμείς συμφωνούμε να κάνουμε μια υποχώρηση.

   Προτείνουμε λοιπόν, όσοι έχουν να δουλέψουν 5, 10, 20, 30 χρόνια και είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές, κομματάρχες και παρατρεχάμενοι, να παίρνουν σύνταξη μετά τα 70 και ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την «αριστερή» μας κυβέρνηση.

Με εποικοδομητικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 14-12-2015

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …