Ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ανήκει σε όλα τα μέλη του & δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ανήκει σε όλα τα μέλη του & δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Αν & μετέχουμε στο Δ.Σ του ΠΑΣΕ τυχαία ενημερωθήκαμε ότι τα μέλη του προεδρείου βρίσκονται στην περιφέρεια όπου συμμετέχουν στις Τοπικές Συνελεύσεις.

   Προφανώς θεώρησαν πως από τη στιγμή που οι τρεις παρατάξεις που αποτελούν και το προεδρείο (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αγ. Συνεργασία) και έχουν συμφωνήσει, δεν έχει νόημα να έχουμε τη σχετική ενημέρωση. 

   Όμως οι Τοπικές Συνελεύσεις, όπως γίνονται, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά.

   Με την εμμονή & επιμονή σας να μας στερείτε συνεχώς το δικαίωμα να μετέχουμε στις συνελεύσεις των συναδέλφων στην περιφέρεια στερώντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να ακούσουν & τις δικές μας θέσεις, αναγκαζόμαστε μέσω αυτής της ανακοίνωσης να καταθέσουμε κάποιες σκέψεις και κάποια ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και τα οικονομικά του σωματείου.

  • Από πότε και με ποιο δικαίωμα μπορείτε να αποφασίζετε από μόνοι σας και εν κρυπτώ χωρίς να ενημερώνετε το Δ.Σ για τον τόπο και τον χρόνο των Γ. Συνελεύσεων και για το πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν στα κλιμάκια;
  • Με ποιο δικαίωμα μας αποκλείσατε από τα κλιμάκια και ούτε καν μας ενημερώσατε  -όπως οφείλατε- αλλά το μάθαμε εντελώς τυχαία;
  • Τα μέλη του προεδρείου που μετέχουν στα κλιμάκια, μετέχουν ως εκπρόσωποι των παρατάξεων ή ως μέλη του προεδρείου που σκοπό έχουν να απολογηθούν για τα πεπραγμένα του σωματείου της χρονιάς που πέρασε;
  • Εάν μετέχουν σαν προεδρείο, για ποιο λόγο πηγαίνουν 3-4 άτομα σε κάθε  κλιμάκιο, δαπανώντας και χρεώνοντας το σωματείο με μεγάλα ποσά σε τέτοιους καιρούς; 
  • Τα κλιμάκια που γίνονται αυθημερόν, πώς χρεώνονται;

   Τελευταία επικαλείστε συνεχώς ότι σας ενδιαφέρει η προστασία των οικονομικών του σωματείου.

   Αν πραγματικά σας ενδιέφερε η προστασία των οικονομικών του συλλόγου μας, γιατί χρειάζεται στα κλιμάκια να μετέχουν 3 & 4 άτομα, εφόσον παρίσταστε σαν προεδρείο και εκφράζετε αποφάσεις της πλειοψηφίας του προεδρείου;

   Ένα άτομο ήταν αρκετό να μεταφέρει αλλά & να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του προεδρείου.

   Εσείς όμως δεν πηγαίνετε ως προεδρείο αλλά παρευρίσκεστε στις Γεν. Συνελεύσεις ως παρατάξεις αποκλείοντας αυταρχικά και εκδικητικά τις άλλες παρατάξεις.

   Όσο και αν προσπαθείτε αποκλείοντας τις παρατάξεις που σας ενοχλούν, να παραπλανήσετε τους συναδέλφους περνώντας μόνο τις δικές σας απόψεις και θέσεις, οι εργαζόμενοι θα μάθουν για τα έργα και τις ημέρες σας και για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που πρεσβεύετε πλέον.

   Πρόσφατα με πρόσχημα το οικονομικό κόστος καταργήσατε την έντυπη έκδοση του περιοδικού μας και το μετατρέψατε σε ηλεκτρονικό. Ένα έντυπο το οποίο έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση των συναδέλφων μας προβάλλοντας ταυτόχρονα & τις θέσεις των παρατάξεων σε όλη τη Ελλάδα.    

   Ταυτόχρονα όμως με την κατάργηση της έντυπης έκδοσης με το αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν καταργήσατε και τις σελίδες των παρατάξεων παρόλο που δεν επιβάρυναν με κόστος το περιοδικό!

   Με αυτά & άλλα πολλά, που δεν πιστεύουμε να μας αναγκάσετε να επανέλθουμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το οικονομικό, πιστεύουμε ότι η απόφαση σας να καταργήσετε το έντυπο ήταν ένας ακόμα τρόπος φίμωσης της ΑΣΕ γνωρίζοντας ότι, όπως τα κόμματα που εκπροσωπείτε στις προσεχείς εκλογές θα συρρικνωθούν σε μεγάλο βαθμό, την ίδια τύχη θα έχετε & εσείς.

   Αλήθεια, δεν θα έπρεπε να δείξετε μεγαλύτερη ευαισθησία  στους συναδέλφους που σας πίστεψαν & σας έδωσαν αυτές τις αυτοδυναμίες τώρα που οι περισσότεροι από αυτούς είναι παρκαρισμένοι στη χωματερή της ΟΤΕ-TV & οι υπόλοιποι αναμένουν την όποια «εθελούσια» απόλυση για να φύγουν μην αντέχοντας άλλο;

ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

Εμείς σαν ΑΣΕ τους είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα επακολουθήσει.

   Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε ως τώρα, να αποκαλύπτουμε τα σχέδια της εργοδοσίας, να καταδικάζουμε τις εργοδοτικές και γραφειοκρατικές λογικές, να προβάλουμε την ανάγκη για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας μακριά από κόμματα, ίντριγκες & σκοτεινούς διαδρόμους.

 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ & ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ  ΠΑΣΕ

Αθήνα: 15-10-2013

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …