Παρανομεί και προκαλεί η γερμανική δοίκηση της D.T!

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου.

Παρανομεί και προκαλεί η γερμανική διοίκηση της D.T!

 

   Η ανάλγητη γερμανική διοίκηση της Deutsche Telekom αποθρασύνθηκε τελείως.    

   Εκμεταλλευόμενη την γενικότερη πολιτική κατάσταση και τη στήριξη που απολαμβάνει από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους εξωνημένους εργατοπατέρες, παρανομεί απροκάλυπτα και προκαλεί με τις ενέργειές της τους χιλιάδες τεχνικούς του ΟΤΕ. 

   Συγκεκριμένα, αφού πρώτα:

  • Ασφάλισε όλους τους τεχνικούς του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν υπάλληλους γραφείου!
  • Αντικατέστησε τους εξειδικευμένους τεχνικούς στο δίκτυο (και όχι μόνο) από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω της δουλεμπορικής ΟΤΕplus, αγνοώντας την απόφαση της ΑΔΑΕ και με μισθούς πείνας.
  • Μετέφερε ετσιθελικά και παράνομα συναδέλφους –και από τα δίκτυα- στη χωματερή της OTE -TV καταργώντας ειδικότητες και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απαντήσει όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο στις ενστάσεις και στα εξώδικα των συναδέλφων για βλαπτική μεταβολή.

   Έρχεται τώρα με το «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» και μεταφέρει και πάλι βιαίως και παράνομα συναδέλφους από τα Η/Μ, Η/Π, Ρ/Η, Εγκαταστάτες κ.λ.π. στα δίκτυα!  Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες αυτές έχουν ελλείψεις προσωπικού και δεν μπορούν να καλυφτούν ούτε οι βάρδιες σε μερικές.

   Με την αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση (όλοι για όλα είναι το καινούργιο σύνθημα) η διοίκηση δίνει τη χαριστική βολή σε όλους τους τεχνικούς του ΟΤΕ, αφού καταργεί στην πράξη τα πτυχία, την ειδικότητα και την εξειδίκευση, μετατρέποντας όλους τους εξειδικευμένους τεχνίτες σε «χυλό απασχολήσιμων»!  

   Μάλιστα στην προχθεσινή του επίσκεψη στις σχολές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τσαμάζ ήταν τόσο θρασύς και αποκαλυπτικός που τόνισε στους συναδέλφους, που παρακολουθούσαν τα σεμινάρια δικτύου, ότι αυτό το σεμινάριο και η μεταπήδησή τους στα δίκτυα «είναι ένα μεγάλο δώρο της εταιρείας προς αυτούς και σαν τέτοιο θα πρέπει να το εκλάβουν»!

   Παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι στη χώρα υπάρχουν ακόμη κάποιοι νόμοι και όπως κανείς κληνικάρχης  δεν μπορεί να μετατρέψει έναν εξειδικευμένο γιατρό π.χ από καρδιολόγο σε οφθαλμίατρο έτσι και αυτός δεν μπορεί να μετατρέψει με το έτσι θέλω έναν εξειδικευμένο ψυκτικό σε τεχνίτη δικτύου κ.λ.π.

   Επειδή πολύ πιθανόν να μην τον ενδιαφέρει η μετέπειτα πορεία του ΟΤΕ παρά μόνο οι στόχοι και τα μπόνους για όσο διάστημα θα είναι πρόεδρος και μετά «γαία πυρί μειχθήτω», να του θυμίσουμε  ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και ιδιαίτερα οι τεχνικοί (ο καθένας με την εξειδίκευσή του) έστησαν και συντηρούν αυτόν τον ΟΤΕ για να μπορεί αυτός και όλα τα χρυσοκάνθαρα στελέχη που τον πλαισιώνουν να απολαμβάνουν σε περιόδους βαθιάς κρίσης τεράστιους μισθούς και μπόνους.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει όλα αυτά και άλλα πολλά που βιώνουμε καθημερινά από την ανάλγητη γερμανική διοίκηση, με τον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει, δεν θα μπορούσαν να περάσουν, αν η διοίκηση δεν είχε στο πλευρό της τους εξωνημένους εργατοπατέρες, οι οποίοι έχοντας συνθηκολογήσει πλήρως ανταλλάσουν καθημερινά και ανερυθρίαστα δικαιώματα και κατακτήσεις ετών των εργαζομένων για ίδιον όφελος.

   Εμείς σαν ΑΣΕ, μόλις πληροφορηθήκαμε για την παράνομη και καταχρηστική απόφαση της διοίκησης, με επιστολή των 3 εκλεγμένων μελών μας στο Δ.Σ ζητήσαμε να συγκληθεί άμεσα Ε.Ε και Δ.Σ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ, για να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις.

   Όμως παρόλο που συγκλήθηκε η Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ, δεν συγκάλεσαν Δ.Σ, ούτε αποφάσισαν να μπλοκάρουν αυτές τις αυθαίρετες αποφάσεις της διοίκησης.

   Για άλλη μια φορά η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και οι κολαούζοι τους έπαιξαν τα γνωστά παιγνιδάκια τους.

  Μετά την ατελέσφορη προσπάθειά μας να σχηματίσουμε πλειοψηφία και να λυθεί το θέμα συνδικαλιστικά, για να προστατέψουμε τους συναδέλφους που μετακινούνται, απευθυνθήκαμε σε νομικούς ζητώντας τη γνωμοδότησή τους για το πόσο είναι σύννομα όλα αυτά.

   Η νομική γνωμοδότηση που πήραμε είναι ότι πρόκειται για μια καθαρά αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική απόφαση της διοίκησης.

   Όσοι λοιπόν θέλετε να προστατευθείτε και να μην βρεθείτε αύριο στην ανεργία, σας καλούμε:

  1. Να καταθέσετε υπόμνημα στη διοίκηση καλώντας την να αποσύρει άμεσα την παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση.
  1. Να προσφύγετε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας καταγγέλλοντας τη διοίκηση για βλαπτική μεταβολή.
  1. Να κάνετε αιτήσεις στο ΙΚΑ και να απαιτήσετε να σας ασφαλίσουν στην ειδικότητά σας που έχετε στον ΟΤΕ εδώ και χρόνια.
  1. Να φτιάξουμε στους χώρους δουλειάς επιτροπές αγώνα και να απαιτήσουμε να μην μετακινηθεί κανένας συνάδελφος χωρίς την συγκατάθεσή του και να γυρίσουν όλοι στους προηγούμενους χώρους δουλειάς.

 

ΟΧΙ στην κατάργηση των ειδικοτήτων!

ΟΧΙ στις εργολαβίες!

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

  Αθήνα: 12-11-2013

   Υ.Γ. 1: Σε ότι αφορά την ΠΑΣΚΕ, ενώ παίζει τα παιγνιδάκια της και στην κορυφή της ΟΜΕ και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ,  βγάζει ανακοινώσεις ότι δήθεν διαφωνεί κοροϊδεύοντας και τα μέλη της και τον ίδιο της τον εαυτό.

   Υ.Γ.2 : Για τυχόν βοήθεια σχετικά με τις αιτήσεις στο ΙΚΑ και το υπόμνημα απευθυνθείτε στο Email: aseote@yahoo.gr  και στα τηλ: 437433419187 & 430018.

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …