Προεκλογική ανακοίνωση για τις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ το 2006.

Απραξία, αφασία και αλλαγές στα προεδρεία 

Συνάδελφοι                                                                                          

 Η κυβέρνηση: Άνοιξε το εργασιακό και την κατάργηση της μονιμότητας με την υπογραφή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην επαίσχυντη συμφωνία και ετοιμάζεται να επεκτείνει το μέτρο αυτό στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ και το Δημόσιο τομέα μαζί με την κατάργηση του οκτάωρου.

 Στον ΟΤΕ: Η Διοίκηση με την βοήθεια των “πράσινων” Διευ/ντών που δήλωσαν ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με 40% λιγότερο προσωπικό, καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας με την εθελουσία και την αναδιοργάνωση της Μακένζυ. Θυμίζουμε και τις θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν όταν μεταβιβάσθηκε έργο δικτύου στις θυγατρικές  Hellas com & Temagon, (πάλι με την υπογραφή της ΟΜΕ-ΟΤΕ). Μ’ αυτό τον τρόπο  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια ΟΛΕΣ τις δουλειές Τεχνικών, Διοικητικών, Οικονομικών σε ιδιώτες εργολάβους.

 Στα σωματεία: Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά ΟΜΕ-ΟΤΕ και σωματεία έχουν γίνει καφενεία κανένας δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους στους χώρους δουλειάς. Συγνώμη όλο το καλοκαίρι ασχολήθηκαν και ίδρωσαν με τα ρουσφέτια για την Τέμενη, το Φανάρι και τα γκρουπ  Γαλλίας, Ουγγαρίας, Κύπρου.

 Τι έκανε η ΑΣΕ:

Πέρα από τις ανακοινώσεις και την ενημέρωση στους χώρους δουλειάς.

1. Τον Ιούνιο. Διοργανώσαμε συγκέντρωση στο κέντρο Αθήνας, με πορεία στο Υπ. Εργασίας κόντρα στην σύμβαση της ντροπής .

2. Τον Ιούλιο. Συμμετείχαμε με πανό ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία, στην απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΤΟΕ.

3. Τον Αύγουστο. Σταματήσαμε για 3η φορά μέσα στο 2005 την παράδοση των ΝΣ & Μεταφορών στους εργολάβους.

4. Τον Σεπτέμβρη. Τυπώσαμε και κυκλοφορήσαμε τα 2 πολύ χρήσιμα εγκόλπια με την νομοθεσία, τα καθήκοντα και υποχρεώσεις όσων εμπλέκονται με τις εργολαβίες.

5. Στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ 19/7/2005 η ΑΣΕ έβαλε:

    α) Πρόταση μομφής στο Προεδρείο γιατί πέρα από τις ευθύνες για την επαίσχυντη συμφωνία, πέρα από την καταδίκη απ΄ όλη την εργατική τάξη, έχουν χάσει πλέον και τη δεδηλωμένη, όταν την ΣΣΕ καταδικάζουν ΑΣΕ, ΕΣΚ, ΑΣ, ΑΚΟΜ, ΠΑΣΚΕ ΠΣΥΠ-ΠΕΠΑΣΥ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΕΤΕ και πολλά Τοπικά τμήματα της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

    Η πρότασή μας δεν υποστηρίχθηκε από κανέναν απ΄ όσους λένε και γράφουν παχιά λόγια στις ανακοινώσεις τους ότι αγωνίζονται ενάντια στην κατάπτυστη ΣΣΕ και το προεδρείο δεν την έβαλε καν σε ψηφοφορία.

     β) Στο πρώτο ΔΣ μετά το συνέδριο η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουμε μετά από όσα γεγονότα έχουν προκύψει είναι μία, καταγγελία της επαίσχυντης ΣΣΕ.

6. Στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ 6/9/2005 που άλλαξε πρόεδρος και γραμματέας της, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας περισσεύει, η ΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣ) κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι λεει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι για αυτούς. Κάνουν πως δεν είδαν ότι έγιναν νούμερο σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, στον Μητσικώστα σαν “κ Λαμογίδης” και σίγουρα το νούμερο του χειμώνα στο θέατρο.

Οι αλλαγές στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και η φιλολογία για καλή και κακή ΠΑΣΚΕ (όλοι μαζί ψήφισαν υπέρ της σύμβασης) εντάσσονται στο παιχνιδάκι που παίζεται εδώ και 20 χρόνια στις εκλογές των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι και η ΑΣΕ πιστεύουν ότι επικίνδυνοι είναι ΟΛΟΙ όσοι στήριξαν, διαφήμισαν, πλασάρισαν πανελλαδικά επί ένα χρόνο την εθελουσία δηλαδή ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣ.  Η πρόταση της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ 6/9/2005.

α) Να πάρουμε απόφαση ότι καταδικάζουμε την επαίσχυντη σύμβαση.

β) Το νέο προεδρείο που θα εκλεγεί να έχει προγραμματική θέση την καταγγελία της σύμβασης και να πάρει πίσω τις υπογραφές ντροπής.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε την προσπάθεια τους να βγουν λάδι:

  • Η ΠΑΣΚΕ, (όλες οι εκφάνσεις της)  aφού όλοι μαζί στήριξαν  και ψήφισαν την σύμβαση στο συνέδριο και στο ΔΣ της ΟΜΕ. 
  • Η ΔΑΚΕ που πιστή στην κυβερνητική πολιτική στηρίζει την σύμβαση.
  • Η ΑΣ και η ΑΚΟΜ (τάχα μετανοημένοι) που επί ένα χρόνο πανελλαδικά στήριζαν, διαφήμιζαν και πλασάριζαν τα καλά της εθελουσίας και την τελευταία στιγμή δεν δέχονται το άρθρο 5. Όταν από την αρχή γνώριζαν την δήλωση Βουρλούμη “αν δεν γίνουν και τα δυο μαζί κάνουμε μια τρύπα στο νερό”. Οι πονηρούληδες λένε ότι μπήκαν στη φάκα έφαγαν το τυρί και πρόλαβαν να βγουν!!
  • Αλλά και η ΕΣΚ που αντιτάχθηκε από την αρχή όμως για να παλέψουμε για την αποτροπή της όλοι όσοι διαφωνούμε λεει πρέπει να μπούμε στο ΠΑΜΕ!!

 Στην ΠΕΤ-ΟΤΕ, φθάσαμε στον 5ο πρόεδρο μέσα στην τριετία!! Τι προσέφεραν και οι 5 πρόεδροι, μαζί με τις παρατάξεις του προεδρείου ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΣΚ-ΑΣ-ΑΚΟΜ, είναι γνωστό ΤΙΠΟΤΑ πέρα από την καλοπέραση τους αφού κάθε φορά αληλοψηφίζοντε στις καρέκλες του προεδρείου και δεν απολογείται κανένας τους σαν προεδρείο.

Συνάδελφοι

Την λύση την κρατάμε στα χέρια μας εμείς οι εργαζόμενοι, σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές σε ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, ΠΣΥΠ-ΟΤΕ και ΠΕΤ-ΟΤΕ.

    Μόνο με ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων κόντρα στην εργοδοσία και τη κυβέρνηση, κόντρα στις ηγεσίες των κομματικών παρατάξεων μπορούμε να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες.

     Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ να διαπραγματεύεται με τον εργοδότη. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις κομματικές παρατάξεις και την λεγόμενη ακομμάτιστη, του προεδρείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συντονιστείτε μαζί μας

Ενισχύστε τα ψηφοδέλτια

των εργαζομένων συνδικαλιστών της ΑΣΕ

   3-10-2005

Για επικοινωνία: 6977573345, 6974816778, 6977628862

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …