Προς Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Προς την Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ

          Συνάδελφοι,

          Κοντεύει να κλείσει χρόνος από τις εκλογές του Σωματείου και παρά τα μεγάλα προβλήματα των μελών μας στους χώρους δουλειάς, η ΕΕ δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά ούτε φυσικά έχει επιλύσει απολύτως κανένα από αυτά. Το ΔΣ όσες φορές έχει συγκληθεί ασχολήθηκε μόνο με τις αλλαγές προέδρων και αναδιατάξεις της ΕΕ.

Με έκπληξη μας είδαμε ότι και στο προσεχές ΔΣ την Πέμπτη 22-1-04 να ακολουθείται η πεπατημένη.

   Έτσι ενώ:

   1ον Πάνω από 1.000 μέλη μας Συμβασιούχοι (το 1/6 των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ) υποχρεώθηκαν να πάρουν  τις άδειες του 2004 με σκοπό μόλις επιστρέψουν να είναι έτοιμοι για την κοινοποίηση των Απολύσεων.

   Το θέμα αυτό δεν κρίνεται ικανό από τις παρατάξεις που νέμονται τα προνόμια της ΕΕ , (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ , ΕΣΚ, Αγων. Συν. , «Ακομμάτιστη») να συζητηθεί στο ΔΣ και να αντιδράσουμε.

   2ον Το τελευταίο διάστημα δεκάδες Συνάδελφοι μετατίθενται από το ένα άκρο της Αττικής στο άλλο, με πρόσχημα την «Αναδιάρθρωση» στα Δίκτυα στα  ΤΤΥΕΛ, στα Καταστήματα κλπ.

   Άνθρωποι ξεσπιτώνονται, οικογένειες αποσυντονίζονται, οι εργαζόμενοι σε τεχνικές περιοχές αυθόρμητα στέλνουν υπομνήματα διαμαρτυρίας κι εσείς «αγρόν αγοράζετε».

 Ούτε αυτό που είναι το πρώτο βήμα και προετοιμάζει τις Απολύσεις και στο μόνιμο προσωπικό δεν κρίνετε ότι είναι ικανό να απασχολήσει το προσεχές Συμβούλιο!

             Αφήνουμε κατά μέρος την ΣΣΕ 2004, τις χιλιάδες διαμαρτυρίες των Συναδέλφων κατά της αυθαίρετης απόφασης σας να μας πάτε στο ΙΚΑ και τα τόσα άλλα προβλήματα.

Συνάδελφοι της ΕΕ.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, η Διοίκηση εκμεταλλευόμενη το Προεκλογικό κλίμα, δημιουργεί τετελεσμένα.

Νομίζουμε ότι έχετε ηθική υποχρέωση αλλά και καταστατική (Άρθρο 2, παρ 2α & 2στ, σε συνδυασμό με  άρθρο 3, παρ β & άρθρο 7, παρ 2γ) να βάλετε στην ημερήσια διάταξη τα παραπάνω μείζονος σημασίας ζητήματα και να αντιδράσουμε άμεσα.

Οι χιλιάδες Συνάδελφοι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να μας οδηγήσει εκεί που οδήγησαν οι ίδιες παρατάξεις και οι πολιτικές τους Εργαζόμενους της Ολυμπιακής.*

Περιμένουμε να σταθείτε στο ύψος των ευθυνών σας , έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ

Μπρόφας Παναγιώτης

Φασάκης Σταύρος

 Αθήνα  19-1-2004

 *

  • απολύσεις, υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις από 5.000 ένσημα και πάνω, ωράριο 56 ωρών, δραστική μείωση των μισθών και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος .
  • οι Φροντιστές και Αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής , απεργούν για 51η ημέρα.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …