Προς την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Προς την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Συνάδελφοι-Συναγωνιστές,                                                                        

Αποφύγαμε μέχρι σήμερα να απαντήσουμε σε μεμονωμένες προκλήσεις στελεχών σας που από υπέρμετρο παραταξιακό ζήλο πιέζουν παρασκηνιακά συναδέλφους με ηθικούς εκβιασμούς ή τάζοντας παραδείσους από παλιές καλές μέρες που έχουν χαθεί προ πολλού.

Σ’ αυτά πρωτοστατεί ο υπηρεσιακός και παραταξιακός μηχανισμός της ΔΑΚΕ όπως έχουμε καταγγείλει προ πολλού και θεωρούσαμε ότι είναι ανόητο να κάνετε τα ίδια σε έναν ΟΤΕ μάλιστα που ο ιδιοκτήτης άλλαξε και δεν είναι πια ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά η Γερμανική DT.

Επειδή όμως όσο περνάει ο καιρός μερικοί εκτροχιάζονται, ήρθε η στιγμή να πούμε μερικές αλήθειες μήπως σας βοηθήσουν να αποφασίσετε να χαράξετε άλλη στρατηγική και να σταματήσετε τις κακές παρέες και επιρροές.

Είπε λοιπόν ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Φθιώτιδας και μέλος του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ  Χρήστος Κόρκος αφού προσπάθησε πρώτα να «νουθετήσει» τον Νίκο το Σαρρή για το πόσο κακή είναι η ΑΣΕ,

«άμα δεν απουσήρς την υπουψηφιότητα μέχρι αύριου, λίγα θάνι τα ψουμιάς στουν Ουτέ. Μόλις ρθούμι ημείς στα πράματα την άλλη μέρα θα ψάχνεις για δλειά»!

Αυτά στη ρουμελιώτικη διάλεκτο. Θα το ξεπερνούσαμε αποδίδοντάς το στην ποιότητα του ανδρός αν δεν είχαμε κρούσματα και σε άλλες διαλέκτους … Kρητικά , Aθηναίηκα κλπ. και στις εκλογές άλλων σωματείων όπως της Cosmote, του ΠΑΣΕ κλπ.

Με αφορμή αυτά λοιπόν είναι ευκαιρία να μιλήσουμε επί της ουσίας και να πούμε μερικές αλήθειες. Γιατί  με τέτοια μυαλά δεν «θα ρθίτι πουτέ στα πράματα».

Αλήθεια πρώτη: Το ΠΑΣΟΚ μόνο του ή με άλλους θα ξαναπάρει ίσως την κυβέρνηση «στουν ΟυΤΕ όμους στα πράματα θάνι οι Γιρμανοί»!

Αυτοί έχουν το κουμάντο, αυτοί διορίζουν τον διευθύνοντα σύμβουλο, αυτοί θα τοποθετούν τον προϊστάμενο, αυτοί θα μεταθέτουν, αυτοί θα απολύουν, αυτοί έκλεισαν και θα κλείσουν κι άλλα καταστήματα, αυτοί θα προσπαθήσουν να μας μεταφέρουν όλους τους τεχνικούς στην OTE-plus ή σε διάφορες «χωματερές εργαζομένων».

Φυσικά όλη αυτή τη «βρώμικη δουλειά» θα την κάνουν με  ορντινάτσες τους. Οι οποίες πρέπει ,όχι επειδή το λεει η συμφωνία για τον Δ. Σύμβουλο αλλά για ευνόητους λόγους, να «ομιλούν την Ελληνικήν». Τέτοιες ορντινάτσες ψάχνουν εναγωνίως και στον συνδικαλιστικό χώρο και τους βρίσκουν. Αυτοί δυστυχώς «θα ήνι στα πράματα».

Αλήθεια δεύτερη: Τον ΟΤΕ δεν θα τον επαναφέρει καμιά κυβέρνηση, ούτε του ΠΑΣΟΚ αν δεν αναπτυχθεί Εργατικό κίνημα πρώτα απ’ όλα μέσα στον ΟΤΕ που θα διεκδικεί την Επανεθνικοποίηση και τον κοινωνικό χαρακτήρα του. Μόνο έτσι θα εξαναγκαστούν οι νέοι ιδιοκτήτες να τα μαζέψουν και να φύγουν, αλλιώς δεν θα πουλήσουν τον ΟΤΕ που αγόρασαν σε καμιά κυβέρνηση και με καμμιά κυβέρνηση. Ο Νοών νοείτω.

   Αλήθεια τρίτη. Τους εργαζόμενους του ΟΤΕ δεν θα τους σώσει από τις χειρότερες μέρες καμιά κυβέρνηση και καμιά παράταξη αν οι ίδιοι δεν ενεργοποιηθούν και δεν αντιδράσουν. Διαφορετικά θα περιφέρονται αύριο σαν τις «μωρές παρθένες» όπως κάνουν σήμερα οι εκατοντάδες «ψηφοφόροι» σας των καταστημάτων που έκλεισαν.                                                                                                                          

   Όπως δεν μπορείτε να σώσετε αυτούς που πρίν ένα μήνα έδωσαν στην ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΕ 54% και η αντίδραση της ομάδας του Σπυρούλια ήταν 3 μέρες «κατάληψη» στο γραφείο του Γεροντόπουλου και μετά ανέκρουσε πρύμναν, έτσι δεν θα σώσετε αύριο όποιους άλλους έρθουν στην ίδια ή σε χειρότερη θέση.

   Όπως με το ξεπούλημα της infote στον Βαρδινογιάννη απολύθηκαν μέχρι σήμερα 250 εργαζόμενοι και η ηγεσία του ΠΑΣΕ που ήταν μέλη του δεν έκανε ούτε μισή ώρα απεργία για να τους προστατέψει. Έτσι αύριο δεν θα προστατεύσετε όποιους άλλους βρεθούν στην ίδια θέση όταν οι Γερμανοί τους πουλήσουν όπως πουλάνε την Cosmophone  στα Σκόπια.

    Όπως δεν προστατέψατε τόσους Συμβασιούχους που απολύθηκαν κατά καιρούς ή όπως δεν προστατεύσατε τον συνάδελφο Θεοδωρέλο υποψήφιο της ΠΑΣΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ στις προηγούμενες εκλογές που απολύθηκε από τις αποθήκες της Πάρνηθας και προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του δουλεύοντας στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτές είναι δυστυχώς οι πικρές αλήθειες και οι επιπτώσεις της συμπόρευσης και συνεργασίας σας με τη ΔΑΚΕ και τους δορυφόρους.

   Το σύνδρομο της εθελουσίας και το δίδυμο Παναγόπουλου – Μπιρμπιλή εξακολουθεί να καθορίζει ακόμα τη στρατηγική σας. Αυτό είχε σαν συνέπεια να αδρανοποιηθεί η ΠΕΤ – ΟΤΕ την τριετία που πέρασε. Παραδώσατε εσείς και οι άλλοι συνειδητά την ηγεμονία στην ΔΑΚΕ που είχε 13 μέλη στα 35!!!

   Τώρα ξαναζητάτε την ψήφο των συναδέλφων για να την κάνετε τί; Για να ξανασυνεργασθείτε με την ΔΑΚΕ όπως με το μισθολόγιο σήμερα που διαλύετε την εργατική συνοχή μπροστά σε μια εργοδοσία που ετοιμάζει «λίστες του Σίντλερ» και εργαζόμενους προς απόσυρση;

   Αγαπητοί Συναγωνιστές

ήρθε η στιγμή για να αποφασίσετε με ποιούς θα πάτε και ποιούς θ’ αφήσετε.

  • Με την εργοδοσία και την ΔΑΚΕ ή με τους εργαζόμενους;
  • Θα πρωτοστατήσετε όπως έχετε χρέος για την δημιουργία ενός  ενιαίου μετώπου όπως πρότεινε πριν 3 χρόνια η ΑΣΕ, που θα παλέψει την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της επιπτώσεις της στους εργαζόμενους την 3ετία που έρχεται;
  • Θα σπάσετε τα δίδυμα με την ΔΑΚΕ σε ΠΕΤ και ΟΜΕ – ΟΤΕ για να αναπνεύσουν επιτέλους οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα;
  • Θα διαχωρίσετε την θέση σας από το άθλιο φαινόμενο των ξαδερφοσώγαμπρων ή θα συνεχίσετε να τηρείτε τις «μυστικές συμφωνίες» Παναγόπουλου – Μπιρμπιλή μαζί τους;
  • Θα πάρετε αποστάσεις από κάποιες ορντινάτσες της ΕΕΤΕ που βρίσκονται στην δική σας παράταξη και γλύφουν τους Γερμανούς

   Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματα σ’ αυτά πρέπει να απαντήσετε, αυτά χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο που θα μπορεί να νικήσει.

    Η ΑΣΕ σ’ αυτούς τους στόχους θα δώσει όλες της δυνάμεις και η ενίσχυσή της θα ισχυροποιήσει ένα τέτοιο μέτωπο αγώνα που θα μπορεί να εμπνεύσει κάθε εργαζόμενο και να τρομοκρατήσει τους νέους ιδιοκτήτες.

Ελπίζουμε να αποφασίσετε να συμπορευτούμε στον δρόμο του αγώνα.

 

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

         21-1-2009

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …