Πρώτα δείγματα γραφής!

Πρώτα δείγματα γραφής!

Βόλος 2/4/2018

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και ο νέος πρόεδρος της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Ν. Μαγνησίας από την επικρατούσα παράταξη με την οριακή πλειοψηφία, μας έβαλε σε ουσιαστικό προβληματισμό.

Συγκεκριμένα,  την 29/3/2018 κατά την μετάβαση μας στον υπαίθριο κατανεμητή  337 που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεσσαλίας και Περίνθου στη Ν. Ιωνία Βόλου, βρήκαμε εργολαβικό συνεργείο να έχει ανοιχτό το KV και να εργάζεται χωρίς επίβλεψη στο ενεργό δίκτυο του ΟΤΕ.

Άμεσα πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΤΔΕ ΠΕΤ- ΟΤΕ Ν. Μαγνησίας Ν. Καπουράνη, πρώτον για να μας ενημερώσει αν η υπηρεσία είχε ορίσει συνάδελφο που υποχρεούται να βρίσκεται παρόν στην εκτέλεση των εργασιών  και δεύτερον αν δεν είχε, να έρθει ο ίδιος εκεί και με την συμβολή της άμεσου δράσης να σταματήσουμε την εκτέλεση των εργασιών που γίνονταν χωρίς επίβλεψη.

Η απάντηση του ήταν ότι ο ανάδοχος με τα χαρτιά που του έχει χορηγήσει ο ΟΤΕ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μόνος του εργασίες στο ενεργό δίκτυο του ΟΤΕ και εμείς να αφήσουμε τις τρελίτσες. (Συγκεκριμένα στο τέλος είπε: Αφήστε τις τρελίτσες σ’ εμένα και μας έκλεισε το τηλέφωνο).

Γνωρίζουμε λοιπόν στην πλειοψηφούσα παράταξη στο νέο προεδρείο της ΤΔΕ ότι η θέση του  Σωματείου μας καθώς και της Ομοσπονδίας μας στο θέμα της επίβλεψης εργασιών που γίνονται από αναδόχους στο ενεργό δίκτυο του ΟΤΕ είναι ξεκάθαρη και πηγάζει από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε κάθε εργασία εργολάβου σε ζωντανό δίκτυο πρέπει να υπάρχει επιβλέπον του ΟΤΕ.

Αυτό άλλωστε έπρεπε και ο ίδιος σαν υπάλληλος του ΟΤΕ να το γνωρίζει μιας και όλοι μας έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και έχουμε λάβει γνώση των σχετικών εγκυκλίων με υπογραφή. Βέβαια αυτό αντίκειται στη επιλογή της Διοίκησης που θέλει να περικόψει θέσεις εργασίας και γι’ αυτό πιέζει προς κάθε κατεύθυνση.

Θεωρούμε λοιπόν ότι με πολύ κακό τρόπο ξεκινάει ο νέος πρόεδρος της πλειοψηφούσας παράταξης της ΤΔΕ την θητεία του και ελπίζουμε αυτό το δείγμα να μην είναι η γραμμή του χυδαίου και εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλοι οι εργαζόμενοι απεύχονται.

Και επειδή η προσβολή των θέσεων του κεντρικού μας σωματείου αποτελεί και προσβολή στους αγώνες και τις επιτυχίες της προηγούμενης ΤΔΕ, σας γνωρίζουμε ότι εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια, που στον χώρο της εργασίας, θα υποδαυλίζει την εφαρμογή των νόμων του κράτους, την εργατική νομοθεσία, την δικαιοσύνη και την ισότητα.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Ασπρούδης  και  Κώστας Τσιμπερίδης (μέλη της ΤΔΕ ΠΕΤ ΟΤΕ Ν. Μαγνησίας)

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …