Στο έλεος των εργολάβων τα «έργα ανάπτυξης» του ΟΤΕ!

Στο έλεος των εργολάβων τα «έργα ανάπτυξης» του ΟΤΕ!

Σταματάνε εργασίες σε διάφορα σημεία της Αττικής γιατί οι εργολάβοι

ζητάνε και άλλα χρήματα και αρνούνται να κάνουν τις εργασίες!

   Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι η κοντόφθαλμη πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση του ΟΤΕ με τα outsourcing και τις εργολαβίες από την μια μεριά και την απαξίωση του τεχνικού προσωπικού και των τεχνικών δομών από την άλλη…

φέρνει καταστροφικά  αποτελέσματα όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στον ΟΤΕ αλλά και για την ίδια την δομή και το μέλλον της επιχείρησης.

   Τα πρώτα σημάδια άρχισαν να φαίνονται.

   Αν οι εργολάβοι ξεκινήσουν μια γενικευμένη «λευκή απεργία» ακόμα και σήμερα, θα κινδυνεύσουν όχι μόνο οι επενδύσεις και η επέκταση του δικτύου με NGA δίκτυα κ.λ.π αλλά και η ίδια η λειτουργία της επιχείρησης.

   Αν αύριο ξεκινήσει έστω και ανεμική καπιταλιστική ανάπτυξη οι εργολαβικές εταιρείες θα μεταπηδήσουν σε άλλες παράλληλες δραστηριότητες πιο κερδοφόρες και θα κλονιστεί  σημαντικά ή ανεπανόρθωτα η λειτουργία και η συνέχεια του ΟΤΕ.

   Πρέπει να τονίσουμε και μια άλλη πτυχή αυτής της διαδικασίας. Το «εργασιακό κόστος» -δηλαδή το μεροκάματο των συναδέλφων μας- που δουλεύουν αιχμάλωτοι σ’ αυτό το απέραντο δουλεμπόριο των εργολαβικών εταιριών, κάνοντας εργασίες για τον όμιλο ΟΤΕ, έχει συμπιεστεί τόσο πολύ που οι εργαζόμενοι αν και ασυνδικάλιστοι αρνούνται να δουλέψουν για τόσο χαμηλά μεροκάματα.

   Η διαδικασία αυτή -που συμπαρέσυρε και τους μισθούς των εργαζομένων στον ΟΤΕ- έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, γι’ αυτό στα «εθελούσια προγράμματα» πολλοί νέοι εργαζόμενοι φεύγουν αρνούμενοι να δουλεύουν για 600 ευρώ.

   Αυτά όλα μαζί με τις συνεχείς «εθελούσιες» και εκβιαστικές απολύσεις του προσωπικού έχουν φτάσει τα πράγματα σε οριακό σημείο.

   Την ευθύνη για όλα αυτά φέρει εξ ολοκλήρου η σημερινή υπερτιμημένη διευθυντική νομενκλατούρα, η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα πρόσκαιρα κέρδη, οι δείκτες και οι στόχοι κάθε χρονιάς προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μπόνους.

   Θυσιάζουν δηλαδή το μέλλον της επιχείρησης στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

   Σημαντικές ευθύνες έχει και η συμβιβασμένη και εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ-ΟΤΕ που αντί να πρωτοστατήσει και να συμβάλει μαζί με αλλά συναφή σωματεία για την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους των τηλεπικοινωνιών με βασικό μισθό 1.000 ευρώ (για τους νεοπροσλαμβανομένους), αναλώνεται σε συντεχνιακές αντιπαραθέσεις υπογράφοντας άλλη σύμβαση για τους εργαζόμενους στην Cosmote, άλλη για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και καμία σύμβαση για τους εργαζόμενους στις δουλεμπορικές του ΟΤΕ.

   Αυτές τις μέρες, εμπαίζουν τους εργαζόμενους της EVALUE και διαφωνούν δήθεν, αν πρέπει να υπογράψει Σ.Σ.Ε η ΟΜΕ-ΟΤΕ ή ο ΠΑΣΕ, ενώ είναι σίγουρο ότι κανένας από τους δυο δεν προτίθεται να υπογράψει καμία Σ.Σ.Ε γιατί ο πάτρωνας και των δυο η διοίκηση του ΟΤΕ και της D.T αρνείται.

   Για όσους αναρωτιούνται, τι μας ενδιαφέρει εμάς το μέλλον του ΟΤΕ, τους απαντάμε ότι ο ΟΤΕ ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους  πρόσκαιρους και συγκυριακούς  ιδιοκτήτες του.

   Δεν θα επιτρέψουμε ούτε εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ούτε οι εργαζόμενοι της χώρας να τον στύψουν, να τον αρμέξουν, να τον απαξιώσουν και να τον διαλύσουν.

Ο ΟΤΕ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το γερμανικό!

ΑΣΕ

Αθήνα: 04-07-2018

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …