Ιδρυτική διακήρυξη της ΑΣΕ ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

8-1-2003

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων μετά από μια συνεχή εικοσαετή πορεία ταξικής συνέπειας, στο χώρο του ΟΤΕ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΕΜ ΟΤΕ, πιστεύοντας ότι είναι πλέον καιρός οι λέξεις συνάδελφος και συνδικαλιστής να βρουν την πραγματική έννοιά τους.

Συνάδελφε

Με τη σημερινή μας ανακοίνωση, δεν φιλοδοξούμε να αναγορεύσουμε τους εαυτούς μας σε ηγέτες και καθοδηγητές. Άλλωστε άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι έχουν «κλείσει» αυτές τις θέσεις.

Σήμερα, επικοινωνώντας μαζί σου  προσπαθούμε να θέσουμε κρίσιμα ερωτήματα, ζητώντας απ’ όλους μας να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

Χρόνια τώρα εκλέγουμε τα ίδια άτομα και παρατάξεις που στη συνέχεια κατακρίνουμε για τις πρακτικές που ακολουθούν, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουμε κάθε έντιμη, ανιδιοτελή, πραγματικά ταξική προσπάθεια.

Η κατάσταση σήμερα στο συνδικαλισμό του χώρου μας δίνει την εικόνα ενός εκφυλισμένου, υποταγμένου, αταξικού κινήματος, με τους πρωταγωνιστές του να συνωθούνται στον προθάλαμο της υπηρεσιακής εξουσίας, εν δυνάμει επιβήτορες θέσεων ευθύνης σε Διευθύνσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού, με παχυλούς μισθούς και προφανώς με παράπλευρες ωφέλειες.

Ταυτόχρονα κάθε προσπάθεια έκφρασης και δράσης με αγωνιστικά και ταξικά χαρακτηριστικά απ’ όπου κι αν προέρχεται, ουσιαστικά αποδοκιμάζεται, απογοητεύοντας κάθε έντιμο συνάδελφο που αναλαμβάνει να την εκφράσει.

Η ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση σωματείου στον ΟΤΕ με την παραπάνω συμπτωματολογία. Δεκάδες στελέχη της σ΄ όλη την Ελλάδα μετά από «ευδόκιμη» υπηρεσία στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος μεταπήδησαν σ’ όλα τα επίπεδα του υπηρεσιακού μηχανισμού, εξαργυρώνοντας τις «πολύτιμες» υπηρεσίες που χρόνια προσέφεραν από τις θέσεις αυτές στην «ανάπτυξη και τον προσανατολισμό» του Οργανισμού.

Άραγε συμφωνούμε με τη μετατροπή του σωματείου μας σ΄ εφαλτήριο κατάληψης διευθυντικών θέσεων;

Συμφωνούμε με την καθημερινή εργασιακή κατάντια και ανασφάλεια μας, με το 8ωρο μπροστά στην οθόνη των ψηφιακών κέντρων, τα δεκάδες καθημερινά χιλιόμετρα των Ρ/Η, την ανεξέλεγκτη εντατικοποίηση στις θέσεις της «νέας τεχνολογίας»;

 Νοιώθουμε άνετα βλέποντας μια μειοψηφία συναδέλφων αξιοποιώντας τους δεσμούς τους με τον υπηρεσιακό και κομματικό μηχανισμό να καρπώνονται επιδόματα και πριμ 100αδων χιλιάδων, την ίδια στιγμή που κάθε πρόσθετη αμοιβή για τους πολλούς είναι άπιαστο Όνειρο;

Δικαιολογούμε την συνεχή απραξία των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων στην πορεία οριστικού ξεπουλήματος του ΟΤΕ και την χωρίς αντίσταση αφαίμαξη κάθε κερδοφόρας δραστηριότητας του από τους κάθε λογής «ανταγωνιστές» του;

Αποδεχόμαστε τον χορό των εργολάβων και προμηθευτών στις πλάτες του Οργανισμού;

ΜΗΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΥ;

            Συνάδελφε

           Αν τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν και σένα, σίγουρα θα σ’ απασχολούν και οι απαντήσεις τους.

           Η αξιοπρέπεια μας επιβάλλει να γίνουμε κοινωνοί μιας προσπάθειας επαναπροσδιορισμού της στάσης μας απέναντι στο σωματείο, τις διεκδικήσεις μας, την πορεία του Οργανισμού. Να χαράξουμε επιτέλους τις προτεραιότητες του σωματείου στη βάση των δικών μας ώριμων αναγκών και διεκδικήσεων.

Ο ΟΤΕ είναι φανερό ότι συνεχώς διολισθαίνει. Η εφορία της ιδιωτικοποίησης κράτησε μόνο 2 χρόνια. Όλοι όσοι επέλεξαν να αναλωθούν σε κινήσεις κορυφής, σε καντρίλιες τακτικής, σε συναλλαγές στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της συναίνεσης, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της συναίνεσης, βλέποντας το αδιέξοδο που δημιούργησαν, ετοιμάζονται για ακόμα χειρότερες επιθέσεις εναντίον μας.

Η ΑΣΕ μαζί και δίπλα στους εργαζόμενους ξεκινά την δράση της στην ΠΕΤΕΜ ΟΤΕ.

Γιατί πιστεύουμε ότι η συνδικαλιστική πάλη πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Έτοιμες λύσεις, πριν από μας για μας δεν υπάρχουν. Μπορούμε να ανοίξουμε και να βαδίσουμε έναν καινούργιο δρόμο  πέρα από κομματικές και ιδεολογικές ιδιαιτερότητες.

          Εμείς που παίρνουμε την πρωτοβουλία, προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, κρατώντας τις πολιτικές μας απόψεις καλούμε κάθε συνάδελφο να βρεθεί μαζί μας στη δημιουργία ενός καινούργιου ταξικού συνδικαλιστικού σχήματος, κομματικά ανεξάρτητου και συνδικαλιστικά αυτόνομου, που πάνω απ’ όλα θα προσπαθήσει να δώσει υπόσταση στις λέξεις συνάδελφος και συνδικαλιστής.

Συνάδελφε της ΠΕΤΕΜ ΟΤΕ

  • Αποφάσισε τη ρήξη με την αδιέξοδη, εκφυλισμένη πορεία του σωματείου μας.
  • Αρνήσου τις πρακτικές των καθεστωτικών συνδικαλιστών.
  • Ρώτα και μάθε για τη στάση τους στα μεγάλα προβλήματα του ΟΤΕ.
  • Ρώτα και μάθε για τη στάση τους στα πριμ, στη ΣΣΕ, στις θυγατρικές, στην επιλογή

         προϊστάμενων, στο κόψιμο των επιδομάτων, στις εργολαβίες, στις παράνομες προσλήψεις.

  •  Ρώτα και μάθε για την συνεπή αγωνιστική στάση των συνδικαλιστών της ΑΣΕ.
  • Αποφάσισε τη δραστηριοποίησή σου έξω από τα υπάρχοντα σχήματα της μιζέριας και της κομματικής εξάρτησης.
  • ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ  ΜΕ ΤΗΝ  ΑΣΕ
  • ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

 

Πήραμε την πρωτοβουλία οι:

 1. Αϊδόνης  Νίκος                       Αθήνα

 2. Ανδρονικίδης   Παναγιώτης   Αθήνα

 3. Κουνής  Ευστράτιος             Μυτιλήνη

 4. Λιγνός  Γεώργιος                  Αθήνα

 5. Λιόσης   Πέτρος                   Αθήνα

 6. Ντούρος  Παναγιώτης         Μαρκόπουλο

 7. Πατρονίδης  Αθανάσιος         Δράμα

 8.  Σιτζάνης   Μίλτος                Θεσσαλονίκη

 9. Σολωμός   Διονύσιος            Ζάκυνθος

10. Τσιγγάς   Νίκος                   Θεσσαλονίκ

11. Φωτίου   Δημήτρης              Πρέβεζα

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …