Ψηφίσματα που κατέθεσε η ΑΣΕ στη Σ.Α της ΠΕΤ-ΟΤΕ και στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ το 2004.

 Ψηφίσματα

Συνάδελφοι

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ σας εκπροσώπησαν στην ΣΑ ΠΕΤ-ΟΤΕ 30-31/3/02 και στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ 19-20/4/02, όπως ακριβώς είχαμε συμφωνήσει στους χώρους δουλειάς, όπως είχατε γράψει στα υπομνήματα σας και τις ανακοινώσεις σας σαν ΤΔΕ, σαν επιτροπές, σαν άτομα, σαν Γενικές Συνελεύσεις.

     Πέρα από τα μεγάλα ζητήματα Ασφαλιστικό, Ιδιωτικοποίηση, εργασιακές σχέσεις, κλπ θέσαμε και αυτά που σας απασχολούν καθημερινά, αυτά που μαζί αξιολογήσαμε και αναδείξαμε. INFOTE, ΠΡΙΜ, Εκτός έδρας, διευθυντικά στελέχη και ΣΚ, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

     Παρά τις προσπάθειες μας να δεσμεύσουμε την ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΠΕΤ-ΟΤΕ να παλέψουν για την λύση των παρακάτω, οι 200 σύνεδροι που έρχονται από Αθήνα και επαρχία υπάκουσαν στην κομματική γραμμή και την εργοδοσία. Έτσι:

 1.  Το ψήφισμαγια τα Διευθυντικά στελέχη και ΣΚ,πήρε 8 υπέρ, 200 κατά.

Είναι γνωστό ότι στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ υπήρχαν και υπάρχουν συνάδελφοι συνδικαλιστές που ταυτόχρονα είναι και Διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, επίσης υπάρχουν συνάδελφοι συνδικαλιστές οι οποίοι ευρισκόμενοι  σε θέσεις Εκτελεστικών Επιτροπών, έχουν πλήρη συνδικαλιστική άδεια (απαλλαγή από την εργασία) για πάρα πολλά χρόνια. Για λόγους δεοντολογίας, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι σε όλες τις παρατάξεις δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι, προτείνουμε:

      1.   Οποιοσδήποτε εκλεγμένος συνάδελφος μπορεί να κάνει χρήση πλήρους συνδικαλιστικής άδειας (απαλλαγή από την εργασία) μόνο για 6 χρόνια ( δυο θητείες).  

     2.   Συνάδελφοι που κατέχουν θέσεις Προϊστάμενου Τεχνικού Τμήματος και πάνω δεν μπορούν συγχρόνως να είναι και εκλεγμένα μέλη στα ΔΣ των Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, ΓΣΕΕ.

     3.   Τα Διευθυντικά στελέχη (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Διαμερισματάρχες, Περιφερειακοί, κλπ) δεν μπορεί να έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται σε κανένα όργανο του ΣΚ, (σύνεδροι, ΔΣ, ΕΕ, περιφερειακά συμβούλια, υπηρεσιακά συμβούλια, επιτροπές, ταμεία, κλπ).

2.  Το ψήφισμα για τα Πριμ, πήρε 6 υπέρ και 202 κατά

  Εμείς οι σύνεδροι της 26ου Συνέδριου της ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους όπως καταγράφηκαν σε ανακοινώσεις τοπικών τμημάτων, μεμονωμένων συναδέλφων και μέσα στις ΓΣ, θεωρούμε ότι «Είναι τεράστιες οι ευθύνες  Διοίκησης του ΟΤΕ, αλλά και των κεντρικών συνδικαλιστικών μας οργάνων, που «άφησαν» να εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο τα πράγματα»

            Έτσι φθάσαμε σήμερα να μην αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη για το πώς φθάσαμε σ΄ αυτήν την κατάσταση, που ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων συνειδητά σπάει τα ωράρια εργασίας, καταστρατηγεί όρους της ΣΣΕ, περιμένοντας στο τέλος του χρόνου το πριμ.

            Πιστεύουμε ότι. πρέπει να γίνουν πράξη τα παρακάτω.

     1.      Κατάργηση του όρου 32 της ΣΣΕ-2001.

     2. Όλα τα ποσά των ΠΡΙΜ της Διοίκησης να ενταχθούν στο μισθό μας ισόποσα σ΄ όλους τους εργαζόμενους, μέσα από νέα ΣΣΕ.

     3. Η εργασία πέραν του ωραρίου εργασίας να αμείβεται με υπερωρίες και ό,τι άλλο προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

     4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα για την κάλυψη του έργου και της υπερεργασίας που προκύπτει.

Μόνο έτσι θα ανατρέψουμε την πολιτική που παίρνει λεφτά από τους εργαζόμενους και τα μεταβιβάζει στο Διευθυντικό κατεστημένο και το μηχανισμό του.

Μόνο έτσι θα επανέλθει η συνοχή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Μόνο έτσι θα έχουν κύρος τα συνδικάτα στους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους.

3.  Το ψήφισμα για τα Εκτός έδρας, πήρε 8 υπέρ, 195 κατά, 5 λευκά

Η ρύθμιση για τα Εκτός Έδρας , η οποία υλοποιήθηκε με την τελευταία ΣΣΕ , ενώ –τυπικά – δεν αλλάζει για τον ΟΤΕ το συνολικό κόστος, (18.000+18.000=36.000 δρχ), στην πράξη λειτουργεί αφενός κατά των συναδέλφων και αφετέρου υπέρ των ξενοδόχων.

Για τον παραπάνω λόγο ζητάμε να ψηφιστεί το παρακάτω..

Α) Η αποζημίωση Εκτός Έδρας , ανέρχεται στο ποσό το οποίο αθροιστικά κοστίζει τώρα στον ΟΤΕ (36.000 ΔΡΧ) ίδιο για όλους, χωρίς κανένα παραστατικό εξόδων , πλην της απόφασης μετακίνησης. Ο μετακινούμενος είναι επιφορτισμένος με τα έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσής του , τα οποία τον βαρύνουν.

Β) Επειδή υπάρχουν τόποι έργου κάτω των 60 χιλιομέτρων , αλλά ο χρόνος μετάβασης σ’ αυτούς είναι δυσανάλογα μεγάλος – μεγαλύτερος και από τόπους πάνω των 60 χιλιομέτρων –  ζητάμε να γίνει χαρτογράφηση τους από κοινή επιτροπή Διοίκηση – ΟΜΕ και να κατοχυρωθεί με σύμβαση ότι η μετακίνηση σ’ αυτούς τους τόπους θα γίνεται με Εκτός ΄Έδρας.

Συνάδελφε εργαζόμενε,

  • Ο σύνεδρος από τον χώρο σου, από την πόλη σου, σε εκπροσωπεί καταψηφίζοντας τις προτάσεις αυτές;
  • Συμφωνείς με τους συνδικαλιστές που άλλα λένε για να σε παραμυθιάσουν και άλλα ψηφίζουν στα συνέδρια και τα ΔΣ, υπακούοντας στην κομματική γραμμή;
  • Θα συνεχίσεις να στέλνεις σύνεδρους υποτακτικούς της κομματικής γραμμής και της εργοδοσίας;

 Συνάδελφοι της σταθερής και της μαύρης εργασίας. Ψηλά το κεφάλι.

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Είναι ελάχιστοι και είμαστε χιλιάδες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ μας, με τους εργαζόμενους συνδικαλιστές.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

      22/4/2002

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …