Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου.

Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου.

    Συναδέλφισσες-φοι:

   Η διαβόητη αξιολόγηση έκλεισε. Χαρές και πανηγύρια για όλο το πολιτικοοικονομικό μπλοκ που διαχειρίζεται την επιτροπεία της χώρας.

   Η εργαζόμενη κοινωνία (εργαζόμενοι-συνταξιούχοι-άνεργοι) θα ξαναπληρώσει το μάρμαρο.

   Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι εισοδηματίες και τα λαμόγια της αγοράς, τα κατάφεραν.       

   Για άλλη μια φορά κόβουν συντάξεις, απαξιώνουν μισθούς και μεροκάματα, εξασφαλίζουν δάνεια και χρηματοδοτήσεις παίρνοντάς τα από μας, για να επενδύσουν και να φέρουν την περιβόητη ανάπτυξη.

   Οδηγός σ’ αυτό το ράλι που εξαχνώνει εργατικά δικαιώματα και αποδοχές, βρίσκεται αυτή τη φορά η ψευτοαριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τζίφρα.

   Οι καπιταλιστές και τα προηγούμενα μνημονιακά κόμματα, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

   Η εξωνημένη κυβέρνηση μετά την τεράστια προδοσία και την μετατροπή του υπερήφανου ΟΧΙ σε ΝΑΙ, έφτασε στο δεύτερο σταθμό του αυτοεξευτελισμού της υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο.

   Κυβέρνηση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση βαδίζουν χέρι-χέρι και δεσμεύονται προς τους ξένους δανειστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ότι, ο ένας θα το ψηφίσει και οι άλλοι θα το εφαρμόσουν.  

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

   Μετά από 7 χρόνια μνημονίων, που παρά τους αγώνες που έγιναν δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα φρένο και να αντισταθούμε, πρέπει να βγάλουμε και μείς οι ίδιοι τα συμπεράσματά μας.     

   Στον ΟΤΕ σήμερα, που κάποιοι καλοθελητές μας κτυπάνε στην πλάτη και μας λένε μη μιλάς καλά είμαστε, παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα που υπάρχουν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους των άλλων κλάδων.

   Και εδώ όπως και στους άλλους χώρους, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Τα κέρδη της Deutsche Telekom ανεβαίνουν και οι αποδοχές μας συρρικνώνονται.

   Η εντατικοποίηση και η εργοδοτική αυθαιρεσία κτυπάει κόκκινο. Τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Η μαύρη εργασία, οι εργολαβίες και το outsorsing κυριαρχούν.

   Το τελευταίο διάστημα ξαναγεμίζουν τα καταστήματα και τα τεχνικά τμήματα με εργαζόμενους των 400 ευρώ από τις δουλεμπορικές εταιρείες Cosmote Ε-value, Mellon, Man Power κ.λ.π.   

   Οι θέσεις εργασίας μας κινδυνεύουν. Το μέλλον του ΟΤΕ όπως διαγράφεται από την D.T και τους χρυσοκάνθαρους του διευθυντικού κατεστημένου είναι δυσοίωνο.

   Τα σωματεία βρίσκονται με δική σου ευθύνη, όχι στα δικά σου αλλά σε ξένα χέρια. Αν δεν καταφέρουμε ενωμένοι και συντονισμένοι να παραμερίσουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, μας περιμένουν μαύρες μέρες.

   Στο ερώτημα για το τι να κάνουμε μια είναι η απάντηση.

   Άμεση συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στα σωματεία και δημιουργία πραγματικού εργατικού κινήματος.

   Με αλληλεγγύη προς όλα τα ταξικά αδέλφια μας των άλλων εργασιακών χώρων, με τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

   Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι.

   Αν δεν ανασυγκροτηθούμε και δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, χωρίς προστάτες  και αντιπροσώπους που αποφασίζουν πριν από μας για μας, θα συνεχίζουμε να δεχόμαστε την μια ήττα μετά την άλλη.

  Αυτό που φοβάται το σύστημα, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση είναι η χειραφέτησή μας απ’ αυτούς και η διοργάνωση πραγματικών αγώνων που θα τους κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

   Συμμετέχουμε στην απεργία και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλο τον κόσμο να κατέβει μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Όλοι στις πανεργατικές συγκεντρώσεις.

Όλοι στους δρόμους – Όλοι στον αγώνα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 14-05-2017

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …